Heitinga en Hlynsson kijken vooruit naar nieuwe jaar: 'We zijn er klaar voor'

Jong Ajax ontvangt vrijdagavond vanaf 20:00 uur FC Eindhoven. John Heitinga en Kristian Hlynsson zijn terug na de feestdagen en klaar voor de tweede seizoenshelft. "We verwachten veel van elkaar."

Tags

  • #JongAjax

Socials

"Absoluut", reageert Heitinga op de vraag of hij fijne feestdagen had. "We zijn er weer klaar voor." Ook Hlynsson genoot van de tijd bij zijn familie. “Ik was bijna twee weken in IJsland."

Dominant voetbal
Volgens de trainer van Jong Ajax hoeven goede voornemens niet alleen op 1 januari. "Het gaat om een discipline die je moet hebben, dat kan altijd." Heitinga is tevreden over het seizoen van zijn team tot dusver. "De persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling zijn zichtbaar. We hebben vaak dominant gevoetbald, maar dat heeft niet altijd het gewenste resultaat geleverd. De tevredenheid is er, maar bij Ajax zijn we nooit tevreden en verwachten we heel veel van elkaar."

Met een wedstrijd tegen nummer vier FC Eindhoven kan de ploeg van Heitinga direct aan de bak. "Het is een stugge en goede ploeg met een goed collectief. Zij maken het veel teams lastig vanuit de omschakeling en standaardsituaties. Het is aan ons om een middel te vinden om in de kleine ruimte en in de derde fase het verschil te maken. We hebben te maken met de intenties van de tegenstander. Als zij meer ruimtes weggeven kunnen wij daarin het verschil maken."

Productief
Hlynsson, die nu al productiever is dan vorig seizoen, kijkt uit naar het duel. "De afgelopen seizoenen scoorde ik niet zoveel, het komt nu. Het is goed voor ons om direct tegen een sterke ploeg te spelen, dan zijn we beter. Ik heb er heel veel zin in."

Gerelateerde artikelen

Hl JPSV JAJA 1280

Samenvatting Jong PSV - Jong Ajax | In evenwicht

Jong Ajax heeft donderdagavond de laatste wedstrijd van 2022 niet weten te winnen. Op bezoek bij Jong PSV kwam de ploeg van John Heitinga twee keer op voorsprong, maar eindigde het in 2-2. Jaydon Banel en Silvano Vos waren trefzeker namens de Amsterdammers.

Tags

  • #JongAjax

Socials