Aertssen en Heitinga kijken terug op eerste seizoenshelft na duel met Jong PSV: 'Stap is groot'

"Als je ziet hoe we vanavond de eerste seizoenshelft afsluiten, dan zijn we op de goede weg. Er staat een ploeg." John Heitinga keek na afloop van het duel met Jong PSV tevreden terug op de eerste seizoenshelft van Jong Ajax, maar vond dat de Ajacieden in Eindhoven wel meer hadden verdiend dan de 2-2. Verdediger Olivier Aertssen deelde die mening.

Tags

  • #JongAjax

Socials

"Het gaat om de punten en die moet je gewoon binnenhalen", reageerde de verdediger zelfkritisch. "We krijgen veel goals tegen uit corners. In het betaalde voetbal is het hard verdedigen. Dat moeten we dan ook gewoon doen."

De 2-2 in Eindhoven viel ook uit een hoekschop. "We geven twee lachwekkende corners cadeau. Dat doen we niet goed", vond Heitinga. "Maar als ik verder zie hoe we vandaag gevoetbald hebben en domineerden, dan kunnen we tevreden terugkijken op het veldspel."

Snel leren
Het is een beetje het verhaal van de eerste seizoenshelft. Een halfjaar met vallen en opstaan. "We hebben jongens die qua leeftijd nog in O18 hadden mogen spelen. Dan moet je snel leren in de Keuken Kampioen Divisie. Als je dan ziet hoe we vanavond deze eerste seizoenhelft afsluiten, dan zijn we op de goede weg", zag Heitinga.

Ook Aertssen is best tevreden over de eerste maanden van dit seizoen. Hij ging zonder verwachtingen dit jaargang in, maar speelde bijna elke wedstrijd tot nu toe. "Na een stuk of vijf wedstrijden stond ik in de basis, terwijl ik er van tevoren heel blanco inging. Ik denk dat tevreden terug kan kijken, want ik denk dat ik een goede ontwikkeling heb doorgemaakt."

Gerelateerde artikelen

Lucca1280

Verslag | Jong Ajax sluit 2022 af met remise in beloftentopper

Jong Ajax is er niet in geslaagd om de eerste seizoenshelft af te sluiten met een overwinning. De Ajacieden speelden de beloftentopper tegen Jong PSV met 2-2 gelijk. De ploeg van John Heitinga gaf twee keer een voorsprong uit handen.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Misehouy Jong Ajax 1280

Samenvatting Jong AZ - Jong Ajax | Gelijkspel in Wijdewormer

Jong Ajax heeft donderdagavond een voorsprong verspeeld bij Jong AZ. Een prachtige goal van Christian Rasmussen was niet genoeg voor de overwinning. In de slotfase van de wedstrijd maakte Donny Warmerdam een overtreding in het strafschopgebied en ging de bal op de stip. Reverson zette vanaf elf meter de eindstand op het scorebord.

Tags

  • #JongAjax

Socials