Heitinga en Vos geslaagd voor UEFA Pro-opleiding

Johnheitingathumb
Johnheitingathumb

Ajax-trainers John Heitinga en Dave Vos zijn geslaagd voor de UEFA Pro-opleiding. Het tweetal heeft daarmee de hoogste trainersopleiding afgerond.

Tags

  • #Heitinga
  • #Vos

Socials

Heitinga kwam als speler van Ajax tot maar liefst 218 officiële wedstrijden. Hij wist daarin 25 keer te scoren. Na zijn eerste periode bij Ajax, beproefde Heitinga zijn geluk in het buitenland bij Atlético Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC. Na een laatste jaar als speler voor Ajax, begon hij op de Toekomst aan een carrière als trainer.

Heitinga startte in 2016 als assistent-trainer onder Marcel Keizer bij Jong Ajax. In de zomer van 2017 verruilde hij het beloftenelftal voor Ajax O19, waar hij als hoofdtrainer op eigen benen kwam te staan. Afgelopen seizoen was hij in die hoedanigheid met zijn ploeg dicht bij een finaleplaats in de UEFA Youth League. De leeftijdsgenoten van Benfica gooiden echter roet in het eten.

Dave Vos actief op de Toekomst.

Dave Vos actief op de Toekomst.

Dave Vos op zijn beurt, is al bijna tien jaar actief als trainer in de jeugdopleiding van Ajax. Hij was onder meer werkzaam als oefenmeester van Ajax O17. Sinds dit seizoen is hij de assistent van Mitchell van der Gaag bij Jong Ajax. 

Tags

  • #Heitinga
  • #Vos

Socials

Gerelateerde artikelen