Heitinga is hoofdtrainer van Ajax: 'Iets waar ik trots op ben'

John Heitinga is in elk geval de rest van het seizoen hoofdtrainer van de Amsterdammers. De Ajacied is duidelijk over wat hij wil de komende periode en heeft er zin in. "Ik denk dat ik het Ajax-DNA heb en hopelijk kan ik dat vertalen naar de groep."

Tags

  • #Heitinga

Socials

"Ik heb er heel veel zin in en ik hoop dat ik ervan ga genieten met mijn staf", begint Heitinga. Over de vraag of hij in ieder geval dit seizoen wil afmaken bij het eerste hoefde hij niet lang na te denken. "Ik wist natuurlijk niet of én wanneer ik de kans kreeg. Het enige wat ik kon doen, is goed voorbereiden."

Ajax-DNA
Werken vanuit discipline en herhaling met hopelijk resultaat als gevolg, de werkwijze van Heitinga. "We staan hier nu en het is belangrijk om resultaat te halen. Ook op de manier waarop wij willen spelen. Dat is aanvallend, met risico en veel kansen creëren. Dat hoort bij Ajax. Ik denk dat ik het Ajax-DNA heb en hopelijk kan ik dat vertalen naar de groep zodat we dat terugzien op de velden."

Ook nieuw in de staf is Dwight Lodeweges. "Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat er een ervaren man naast me staat. Mij is gevraagd welke valkuilen ik heb. Daar moet ik eerst tegenaan lopen. Dat weet ik nog niet en dat ga ik ervaren. Het enige wat ik weet: ik wil alles winnen."

Keuze
De keuze voor de nieuwe assistent is gezamenlijk gemaakt. "We hebben samen gesprekken gevoerd en daar is gekeken wat er nodig is. Maar ook het karakter wat binnen de club en de groep past, is besproken. Hoe dat allemaal gaat uitpakken moet blijken."

Zondag wacht een uitwedstrijd tegen Cambuur. "Het allerbelangrijkste is dat we kleur op de wangen krijgen en zondag de drie punten mee naar Amsterdam nemen. We weten dat het bij Ajax maar om één ding draait: kampioen worden."

Vastigheden creëren, het belangrijkste volgens de 39-jarige oefenmeester. "We zullen in vaste samenstellingen gaan spelen. Dat begint op het trainingsveld. De spelers moeten op trainingen ervaren waar ze tegenaan lopen in wedstrijden. Als we tegen compacte organisaties spelen, mogen we geen onnodig balverlies lijden. Het terugveroveren kost energie, terwijl we die energie moeten stoppen in het aanvalsspel."

Trots
Van jeugdspeler bij Ajax tot hoofdtrainer, de route van Heitinga tot dusver bij de Amsterdammers. "Het is iets waar ik trots op ben. Nu ben ik er en is het aan mij en aan de staf om ervoor te zorgen dat we aan het einde van het seizoen tevreden kunnen terugkijken."

Gerelateerde artikelen

Heitinga Coach 1280

Heitinga maakt seizoen af als hoofdtrainer

De clubleiding van Ajax en John Heitinga zijn overeengekomen dat de 39-jarige oud-speler in elk geval de rest van dit seizoen hoofdtrainer is van het eerste elftal. Dwight Lodeweges is per direct als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf van Heitinga.

Tags

  • #Heitinga

Socials

HL Excelsior 1280

Highlights Excelsior – Ajax l Eindelijk weer zege

Ajax heeft zondagmiddag zijn eerste competitiezege van het kalenderjaar geboekt. De Ajacieden waren in Rotterdam met 1-4 te sterk voor Excelsior. Bij Ajax nam John Heitinga de honneurs waar na het vertrek van Alfred Schreuder. Hij zag Dusan Tadic (strafschop), Davy Klaassen, Mohammed Kudus en Devyne Rensch de Amsterdamse goals maken.

Tags

  • #EXCAJA

Socials