Heitinga kijkt uit naar het begin van de Keuken Kampioen Divisie voor Jong Ajax: 'Van mij mag het wel starten'

John Heitinga staat aan de vooravond van zijn tweede seizoen als coach van Jong Ajax. We blikken met hem en Tristan Gooijer vooruit op start van de Keuken Kampioen Divisie voor de beloften. "We hebben een jonge ploeg. Hoe gaan ze straks om met stadions in uitwedstrijden, met die stress?"

Tags

  • #JongAjax

Socials

Om de jeugdigheid aan te stippen van de ploeg pakt Heitinga het centrale duo eruit als voorbeeld. "Vorig seizoen hadden we een centraal duo achterin met het bouwjaar 2001. Die zijn nu van bouwjaar 2004."

Eén van de spelers van dat bouwjaar 2004 is Gooijer. De verdediger speelde vorig seizoen nog in Ajax O18. "Ik heb vorig seizoen al een paar keer meegedaan met Jong. Nu in de voorbereiding heb ik zelfs al een paar keer met het eerste meegespeeld. Dan merk je direct dat het tempo omhoog gaat. Maar ook dat het positiespel van de tegenstander beter is."

Jong Ajax speelt in een ijzersterke Keuken Kampioen Divisie dit jaar met clubs als Heracles Almelo, Willem II, PEC Zwolle, NAC Breda en ADO Den Haag. "Een Eredivisie-waardige competitie", vindt Heitinga. "Dat is alleen maar mooi, dan kunnen we goed kijken hoe onze talenten zich gaan ontwikkelen dit seizoen."

Ajax 1
De trainer hoopt uiteindelijk dat aan het einde van dit jaargang spelers kloppen op de deur bij het vlaggenschip. "We weten wel dat het een heel jong elftal is. Dat vraagt ook wat tijd. Er mogen ook jongens vanuit het eerste nog in Jong Ajax spelen. Die zullen ook daar een rol moeten vervullen. Zodat andere jongens zich sneller kunnen ontwikkelen aan de hand van deze jongens die meer ervaring hebben."

Het belangrijkst nu is de eerste wedstrijd in het seizoen voor Jong Ajax. Maandagavond komt Telstar op bezoek op de Toekomst. "Ik denk dat we als team stappen hebben gemaakt in de voorbereiding", merkt Gooijer. "Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd."

"Van mij mag het wel starten", vervolgt Heitinga. "Maar niet alleen voor mij; ook voor de staf en spelers. Ik ben blij als het straks maandag is en de competitie weer start."

Gerelateerde artikelen

Pasveer 880

Pasveer: 'Het is een goede reactie na zaterdag'

Brian Brobbey en Remko Pasveer stonden na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-3) voor de camera. Beide Ajacieden zagen een sterke tweede helft en waren tevreden met het resultaat.

Tags

  • #FORAJA

Socials

Header 880 (1)

Ajax en CF Pachuca gaan samenwerken

Ajax en CF Pachuca slaan de handen ineen. Beide partijen gaan samenwerken op het gebied van kennis– en talentontwikkeling. In het bijzijn van Klaas Jan Huntelaar werden in de Johan Cruijff ArenA de handtekeningen onder de samenwerking gezet.

Tags

  • #Pachuca

Socials