Pasveer: 'Het is een goede reactie na zaterdag'

Brian Brobbey en Remko Pasveer stonden na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-3) voor de camera. Beide Ajacieden zagen een sterke tweede helft en waren tevreden met het resultaat.

Tags

  • #FORAJA

Socials

Brobbey, die de eerste helft vanaf de bank moest toekijken, zag dat zijn ploeg het lastig had voor de rust. "We kwamen moeilijk in ons spel. De tweede helft hebben we het goed gedaan en uiteindelijk nemen we de drie punten mee. Als je erin komt en je scoort en geeft een assist, dan is het een prima invalbeurt."

Goede wissels
Pasveer sloot zich daarbij aan. "De eerste helft liep het niet helemaal. In het tweede bedrijf creƫren we meer kansen en spelen we een beter positiespel. Het tempo was te laag waardoor we weinig ruimtes kregen om voor de goal te komen. Dat deden we het tweede bedrijf veel beter. Boos worden in de rust heeft geen zin. We moesten kijken wat we konden veranderen. De wissels pakten goed uit."

De spits genoot van de voorhoede waarmee hij mocht spelen. "Ik wist dat iedereen mij kon wegsturen of een voorzet kon geven, dat was lekker. De samenwerking verliep goed. Dusan en Antony ken ik al heel lang en op de training zie ik dat Bergwijn ongelofelijk goed is."

Juiste plek
Tadic gaf zijn 118e assist in de competitie. "Hij is ervoor gemaakt en het verbaast me niet. Ik weet dat Tadic de ballen voor de goal kan leggen. Als ik op het juiste moment op de juiste plek sta, kan ik de bal erin tikken", zei Brobbey.

"De eerste wedstrijd is altijd zoeken. Het resultaat is het belangrijkste. Het is een goede reactie na zaterdag, dat hebben we goed gedaan." Pasveer is daarnaast blij dat hij weer op het veld staat. "Hier heb ik hard voor gewerkt."

Gerelateerde artikelen

Klaassen880 2

Verslag | Invallers maken het verschil op bezoek bij Fortuna Sittard

Ajax heeft zaterdag de eerste competitiewedstrijd van seizoen 2022/2023 winnend afgesloten. In Limburg waren de Ajacieden met 2-3 te sterk voor Fortuna Sittard. De ploeg van Alfred Schreuder keek na de eerste helft tegen een achterstand aan, maar dankzij doelpunten van Davy Klaassen, Devyne Rensch en Brian Brobbey wisten de Amsterdammers de achterstand om te buigen.

Tags

  • #FORAJA

Socials

Tadic Header 880

Zo won Ajax na een achterstand van Fortuna

De Amsterdammers hebben de eerste competitiewedstrijd in Sittard winnend afgesloten met 2-3. Namens Ajax waren Davy Klaassen, Devyne Rensch en Brian Brobbey trefzeker.

Tags

  • #FORAJA

Socials

Berghuis Fortuna 2021

Warming Up | Fortuna Sittard - Ajax

In de nieuwe rubriek Warming Up kijken we elke speelronde vooruit naar de wedstrijd van Ajax. Het seizoen begint voor de Amsterdammers in Limburg: zaterdag om 16:30 uur staat Fortuna Sittard - Ajax op het programma. Kom alvast in de stemming aan de hand van een quizvraag, de vorige editie, een memorabele wedstrijd, een bijzonder verhaal en updates over de tegenstander.

Tags

  • #FORAJA

Socials