Heitinga: 'Op een gegeven moment wordt het een veldslag'

"Uiteindelijk doen we onszelf te kort vanavond", reageerde John Heitinga na afloop van de wedstrijd tegen FC Den Bosch. De Amsterdamse beloften speelden maandagavond met 4-4-gelijk tegen de Bosschenaren. De Jong Ajax-trainer baalde van de manier waarop zijn ploeg de tegengoals 'cadeau' gaf aan de tegenstander.

Tags

  • #Jong Ajax

Socials

"We staan met 2-0 voor, kort voor de rust, en dan geven we de goal weg. Dan maken we 3-1 en geven we weer een cadeau aan ze. Bij 4-2 moeten we leren de wedstrijd uit te spelen. We waren zelf slordig, zij gaan erin geloven en dan wordt het fysiek gezien een veldslag. Dat hoort bij de leeftijd, maar het moet niet te vaak gebeuren", begint Heitinga over het bijzondere scoreverloop en de makkelijke tegengoals op cruciale momenten.

Veldspel
De trainer noemt het een leerproces. "Als je vier goals maakt, moet je de wedstrijd winnen. Hoe wij de goals cadeau geven is een harde les." Het veld- en samenspel tegen FC Den Bosch stelt Heitinga tevreden. "In de tweede helft hadden we een weergaloze aanval met het spel dat wij willen spelen. Dat spel is het moeilijkste wat er is: we vallen liever aan en spelen graag op de helft van de tegenstander. Maar dat vraagt veel discipline en communicatie naar elkaar. Tegenstanders loeren namelijk op momenten als wij slordig zijn."

"Het positiespel past bij ons. Maar dat moeten we omzetten in kansen en mogelijkheden. Daarbij is de positie op het veld erg belangrijk, waardoor je de tegenstander voor keuzes zet of zelf tot gevaar kan komen", gaat Heitinga verder.

Jong Ajax speelt nog één wedstrijd voor de winterstop, donderdag tegen Jong AZ. "Daarna zijn we kort vrij en dan richten we ons op de volgende wedstrijden." 

Gerelateerde artikelen

Header Den Bosch I 1280

Samenvatting Jong Ajax – FC Den Bosch | Spektakelstuk op de Toekomst

Het spektakelstuk tussen Jong Ajax en FC Den Bosch leverde maandagavond geen winnaar op. De ploeg van John Heitinga moest op sportcomplex de Toekomst genoegen nemen met een punt: 4-4. De Amsterdamse beloften keken een kwartier voor tijd nog tegen een 4-2-voorsprong aan, maar gaven de marge van twee treffers in de slotfase onnodig weg.

Tags

  • #Jong Ajax

Socials

Hansen1280

Verslag | Jong Ajax speelt gelijk in doelpuntrijk duel met FC Den Bosch

Acht doelpunten in Amsterdam. Jong Ajax is er maandagavond niet in geslaagd om FC Den Bosch te verslaan in de Keuken Kampioen Divisie. De Ajacieden speelden op sportcomplex de Toekomst met 4-4-gelijk tegen de Bosschenaren. Christian Rasmussen (2), Kian Fitz-Jim en Silvano Vos namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

Tags

  • #Jong Ajax

Socials

Stilll AFL 5 MILOVANOVIC & AERTSSEN

Jong Ajax Skills Challenge | Aertssen vs Milovanovic

In de Skills Challenge leer je de spelers van Jong Ajax beter kennen. Én zie je welke techniek deze Ajacieden in huis hebben. In deze vijfde aflevering strijden Olivier Aertssen en Mateja Milovanovic tegen elkaar. Wie is over de zes onderdelen de snelste, behendigste en dus de beste?

Tags

  • #Jong Ajax

Socials