Verslag | Jong Ajax speelt gelijk in doelpuntrijk duel met FC Den Bosch

Hansen1280
Hansen1280

Acht doelpunten in Amsterdam. Jong Ajax is er maandagavond niet in geslaagd om FC Den Bosch te verslaan in de Keuken Kampioen Divisie. De Ajacieden speelden op sportcomplex de Toekomst met 4-4-gelijk tegen de Bosschenaren. Christian Rasmussen (2), Kian Fitz-Jim en Silvano Vos namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

• #Jong Ajax

Hoewel een groot aantal Ajacieden van het vlaggenschip zich opmaakt voor het WK in Qatar, kwam de beloftenploeg van Ajax maandagavond gewoon in actie. De Keuken Kampioen Divisie laste in tegenstelling tot de Eredivisie geen vervroegde winterbreak in, waardoor Jong Ajax maandagavond een competitiewedstrijd speelde tegen FC Den Bosch.

Sterke start Jong Ajax
De Amsterdammers voerden in de eerste helft de regie op sportcomplex de Toekomst. Jong Ajax had veel balbezit en creëerde verschillende mogelijkheden. Na ruim een kwartier spelen beloonden de Amsterdamse beloften zichzelf met een doelpunt. Rasmussen ontsnapte aan zijn tegenstander en schoot de bal koelbloedig in de verre hoek: 1-0.

De ploeg van John Heitinga brak in de loop van de eerste helft nog een aantal keer door de verdediging van FC Den Bosch heen. Zo kregen onder meer Kik Pierie en Sontje Hansen goede kansen, maar dit leverde geen verdubbeling van de voorsprong op. Eerstgenoemde stuitte op doelman Van der Steen, terwijl Hansen met een hard schot het aluminium trof.

Jong Ajax kwam in de 35e minuut alsnog op een 2-0-voorsprong via Fitz-Jim. De negentienjarige middenvelder zette zijn tegenstander met een fraaie schijnbeweging op het verkeerde been, stak het halve veld over en schoot vervolgens van een meter of twintig beheerst raak. FC Den Bosch deed voor de thee nog wel iets terug, Möller tikte op aangeven van Groot de 2-1 binnen.

Doelpuntrijk begin tweede helft
De marge van twee doelpunten werd al vroeg in het tweede bedrijf hersteld door Jong Ajax, Vos schoot de Ajacieden met een droge knal op 3-1. De ploeg van Heitinga kon hier niet lang van genieten, want twee minuten later werd de tweede tegentreffer alweer geïncasseerd. De Amsterdamse beloften stonden achterin niet goed en daar kon Van Grunsven van profiteren.

Jong Ajax reageerde goed op het doelpunt van FC Den Bosch. De Amsterdammers trokken de teugels weer strakker aan en dit zorgde er uiteindelijk voor dat de Ajacieden op een 4-2-voorsprong kwamen. Rasmussen kwam van rechts naar binnen en plaatste de bal in de verre hoek, hij tekende zodoende voor zijn tweede treffer van de wedstrijd.

Den Bosch komt langszij
De ploeg van Heitinga gaf in de slotfase niet thuis. Een kwartier voor tijd kwam FC Den Bosch uit een corner op 4-3, waarna de Bosschenaren op zoek gingen naar meer. De Brabanders slaagden erin om de Amsterdamse defensie nog een keer te verschalken, waardoor het doelpuntrijke duel in 4-4 eindigde.

Jong Ajax – FC Den Bosch 4-4 (2-1)
16. Rasmussen 1-0
35. Fitz-Jim 2-0
41. Möller 2-1