Heitinga verbergt teleurstelling niet na nederlaag tegen Jong FC Utrecht: 'We kunnen veel beter'

John Heitinga had meer verwacht van zijn ploeg tegen Jong FC Utrecht zondagmiddag op de Toekomst. Jong Ajax verloor in eigen huis met 1-2. De trainer zag vooral dat in de tweede helft de energie verdween uit het elftal. "We moeten leren wat een wedstrijd tegen Jong FC Utrecht van ons vraagt."

Tags

  • #JongAjax

Socials

Volgens de trainer van Jong Ajax heeft zijn ploeg vooral moeite met clubs die onderaan de ranglijst bungelen in de Keuken Kampioen Divisie. "We hadden een jeugdige ploeg op de mat. Toch verwacht ik meer van de ploeg. Vooral in het creƫren van kansen. We hadden meer op zoek moeten gaan naar de goal. De eindpass was vaak te slordig."

Bij rust stond het nog wel 1-1, maar in de tweede helft ging het fout. "De energie ging er wat uit. Je weet dat jongens van Ajax O18 graag een kans willen. Dan moet je het in dit soort wedstrijden laten zien. Het was een 'Jong tegen Jong'-wedstrijd. Als ik puur naar het spel kijk dan kunnen we veel beter. We hadden meer diepte in ons spel moeten hebben."

Trend op WK
De Amsterdamse beloften hadden wel veel meer balbezit dan de tegenstander. Daar was uiteindelijk op het scorebord dus niet veel van terug te zien. Heitinga ziet daarin wel een trend. "Je ziet het nu op het WK. Daar zijn veel ploegen die inzakken en omschakelen. Daar moeten wij een middel tegen vinden om die goal te maken. Wij kunnen daarin veel beter."

Al met al vond Heitinga het tegen Jong FC Utrecht 'Ajax-onwaardig'. Zo miste hij de winnaarsmentaliteit bij zijn ploeg. "Voetballen is leuk, maar er komt meer bij kijken dan alleen gewoon voetballen. Het is niet zo dat die jongens hier contributie betalen om mee te mogen voetballen. Er heerst hier een topsportcultuur. Je bent werknemer van Ajax. Dat betekent dat als je die stap wil maken naar het eerste elftal er meer bij komt kijken."

Gerelateerde artikelen

Lucca Close 1280

Verslag | Jong Ajax verliest in eigen huis van hekkensluiter

Jong Ajax heeft zondagmiddag puntenverlies geleden in de Keuken Kampioen Divisie. Op sportcomplex de Toekomst verloren de Ajacieden met 1-2 van Jong FC Utrecht. Kristian Hlynsson nam de enige Amsterdamse treffer voor zijn rekening.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Concei (1)

Highlights Ajax - FC Volendam | Winst na 0-3-achterstand

Na de oefenwedstrijd op Spaanse bodem tegen Blackburn Rovers kwam Ajax woensdagmiddag op Amsterdamse bodem in actie. Het oefenduel met Jong FC Volendam werd ondanks een 0-3-achterstand kort na rust met 5-4 gewonnen.

Tags

  • #AJAVOL

Socials