Heitinga: 'Wat mij betreft mag het alvast zondag zijn'

John Heitinga is nog altijd ongeslagen als trainer van Ajax. Donderdagavond won hij met zijn ploeg in de achtste finale van de KNVB Beker van FC Twente: 0-1. Komende zondag wacht de eerste wedstrijd als hoofdtrainer van Ajax voor eigen publiek. RKC is de tegenstander. "Ik kijk ernaar uit."

Tags

  • #Heitinga

Socials

"De terugweg van Enschede naar Amsterdam was lekker", blikt Heitinga terug op de gewonnen bekerontmoeting met FC Twente. "We hebben momenten met goed voetbal laten zien en strijd geleverd. Vechten voor elkaar tot de laatste seconden, dat heb ik gezien."

Collectief
De intensiteit die de ploeg van Heitinga op de mat legt, stemt hem het meest tevreden. "Het spel dat wij willen spelen is moeilijk. De concentratie en discipline zijn daarin heel belangrijk." Heitinga ziet dat de winstpartijen iets doet met de spelers. "Het zijn ook mensen en als het niet loopt, zie je emoties. We moeten zorgen dat we een collectief zijn omdat we iedereen hard nodig hebben. Er gaan veel wedstrijden komen en het is belangrijk dat spelers een bijdrage leveren als ze nodig zijn."

De trainer vindt twee dingen heel belangrijk. "De prestatie en de connectie met de fans. Als je in de Johan Cruijff ArenA speelt mogen zij iets verwachten van ons en wij van hun. Dat moet een wisselwerking zijn. Het is aan ons om tegenstanders die naar Amsterdam komen het zo lastig mogelijk te maken en zorgen dat de punten hier blijven."

Kwaliteiten
Mohammed Kudus werd tijdens het bekerduel met FC Twente de matchwinner en sprak na afloop positief over de vrijheid die hij krijgt van zijn trainer. "Je moet Mo (Kudus, red.) niet kaderen. Hij is heel goed in het herkennen van ruimtes waar hij nodig is. Hij heeft exceptionele kwaliteiten waarmee hij wedstrijden kan beslissen. Zeker in grote duels als gisteren staan vaak de creatieve spelers op. Dat kan de komende wedstrijd ook weer iemand anders zijn."

Zondag wacht RKC Waalwijk in de Johan Cruijff ArenA. Het is Heitinga's eerste thuiswedstrijd als hoofdtrainer. "Ik kijk er enorm naar uit. Een moment waar ik trots op ben. Van mij mag het al zondag zijn."

Gerelateerde artikelen

Hein Bogaert 1280

Better Prepared | Dit moet jij weten over Ajax - RKC

Ajax speelt zondagmiddag in de eigen Johan Cruijff ArenA tegen RKC. Het is de eerste thuiswedstrijd onder John Heitinga, die weet hoe het is om als Ajacied drie punten te pakken tegen de Waalwijkers. We praten je in een paar minuten weer helemaal bij over de wedstrijd tegen de nummer negen van de Eredivisie.

Tags

  • #AJARKC

Socials

Van Der Eijk 1280

Van der Eijk fluit thuisduel met RKC

Sander van der Eijk is komende zondag de scheidsrechter bij Ajax - RKC. De 31-jarige arbiter wordt in de Johan Cruijff ArenA geassisteerd door Dyon Fikkert en Maarten Ketting. De VAR bij deze wedstrijd is Robin Gansner. Het eerste fluitsignaal gaat zondag om 16:45 uur.

Tags

  • #AJARKC

Socials

Alvarez Close Voor HL 1280

Highlights FC Twente – Ajax l Kwartfinale KNVB Beker is een feit

Ajax blijft aan de winnende hand onder John Heitinga. In Enschede werd ten koste van FC Twente de laatste acht van de KNVB Beker bereikt. Mohammed Kudus tekende donderdagavond in de zeventigste minuut voor de enige goal van de wedstrijd, waardoor Ajax de competitiezeges op Excelsior (1-4) en SC Cambuur (0-5) een goed vervolg gaf.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #TWEAJA

Socials