Heitinga zag slordig Ajax in Eindhoven: 'Dit is wel een tik die we moeten verwerken'

John Heitinga wond er geen doekjes om na de 3-0-nederlaag van Ajax bij PSV: hij vond zijn ploeg slordig en ongeduldig spelen. "In topduels wordt er wat meer verwacht. We verliezen vandaag gewoon terecht."

Tags

  • #PSVAJA
  • #Heitinga

Socials

Ajax kwam in het Philips Stadion al vrij snel achter na een kopgoal van Luuk de Jong. "Dan weet je gelijk wat voor soort wedstrijd je gaat krijgen", verzuchtte Heitinga. "We hebben onze mogelijkheden en kansjes gehad, maar scoorden niet. Zij waren een behoorlijk stuk effectiever."

Hoewel de coach absoluut niet te spreken was over zijn ploeg, had hij toch een paar kansen voor Ajax geteld. Zo kreeg Steven Bergwijn vlak voor rust een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar was Kenneth Taylor in de tweede helft misschien wel het dichtste bij een Ajax-treffer. Zijn schot van buiten de zestien raakte tot tweemaal toe de binnenkant van de paal.

"We komen 2-0 achter door een penalty. Dat doen we onszelf aan. Daarna volgt na de korte onderbreking die kans van Taylor. Verder krijg je ook via Brian Brobbey nog twee, drie mogelijkheden. Maar vandaag verlies je gewoon terecht. In topduels wordt er wat meer verwacht. Je moet als speler nog harder willen lopen. Dit is een harde les."

Bekerfinale in Rotterdam
Na het echec in Eindhoven volgt volgende week de bekerfinale tegen dezelfde tegenstander: PSV. "Daar kunnen we ons revancheren. Dat moet gaan leven binnen de groep."

"Iedereen zal deze nederlaag op zijn eigen manier moeten verwerken. We zullen wel goed en kritisch deze wedstrijd terug gaan kijken en ons moeten afvragen: waar ligt het toch elke keer aan?" 

Gerelateerde artikelen

Rullihl1920

Samenvatting PSV - Ajax

Ajax heeft zondagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij PSV. De ploeg van John Heitinga verloor de Eredivisie-topper met 3-0 in Eindhoven. De thuisploeg nam hierdoor plek twee in de Eredivisie over van Ajax.

Tags

  • #PSVAJA

Socials

Grillitsch1920

Verslag | Ajax verliest Eredivisie-topper van PSV in Eindhoven

Ajax heeft de belangrijke wedstrijd in de strijd om plek twee in de Eredivisie verloren van PSV. De ploeg van John Heitinga ging in Eindhoven met 3-0 onderuit. Door de nederlaag staat de Amsterdamse hoofdmacht nu op plek drie in de Nederlandse competitie.

Tags

  • #PSVAJA

Socials