Henderson: 'Ik heb echt van elke seconde genoten'

Jordan Henderson arriveerde nog geen twee weken geleden in Amsterdam. De Engelsman maakte afgelopen weekend zijn Ajax-debuut in de thuiswedstrijd tegen PSV. Hij kijkt met een positief gevoel terug op zijn eerste dagen als Ajacied. "Zelfs als ik in de stad ben geven de mensen me een goed gevoel."

Tags

  • #Henderson

Socials

Henderson is erg te spreken over de manier waarop hij is ontvangen in Amsterdam. "De jongens hebben me een warm welkom gegeven, net als de staf en de fans. We voelden ons meteen heel welkom. Dat helpt ook bij het presteren op het veld en tijdens de trainingen en wedstrijden. Tot nu toe heb ik er erg van genoten en hopelijk blijft dat zo", aldus de winteraanwinst.

Bakfiets
De 33-jarige Engelsman verkende Amsterdam de eerste dagen met een bakfiets. "Iedereen fietst hier in de stad en de kinderen wilden het graag proberen", verklaart de middenvelder zijn keuze. "We zijn onder meer door het park gefietst. Ik heb er enorm van genoten en ik denk dat de kinderen het wel vaker willen doen. Er zijn veel mooie plekken, dus het was goed om dat te doen in het begin."

Henderson maakte afgelopen zaterdag tegen PSV zijn eerste minuten in het Ajax-shirt. "De ArenA was geweldig, het was heel bijzonder om daar voor het eerst voor Ajax te spelen. Dat moment zullen mijn familie en ik nooit vergeten. Hopelijk kan ik nog heel veel wedstrijden spelen voor deze club."

Hato
De winteraanwinst was erg onder de indruk van het optreden van ploeggenoot Jorrel Hato. "Het is idioot hoe jong hij is, maar hoe volwassen hij oogt op het veld. Hij werkt hard, is een fantastische speler en ik weet zeker dat hij een heel mooie toekomst heeft."

"Het is een eer om voor dit team te spelen, met zoveel goede spelers", vervolgt Henderson. "Ik ben enorm benieuwd wat de toekomst in petto heeft voor dit team, want er zit zoveel potentie in."

Gerelateerde artikelen

Hendersontraining1920

Henderson leert Ajax beter kennen: 'Eat, breathe and sleep Ajax'

Waar de donderdag in het teken stond van de presentatie van Jordan Henderson, kreeg de kersvers Ajacied vrijdag zelf rustig de mogelijkheid de club van dichterbij te bekijken. Zo begroette hij onder andere Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn en nam hij een kijkje bij de training. Dit was de tweede dag van de Engelsman bij Ajax in tien toffe minuten.

Tags

  • #Henderson

Socials