Henderson is Ajacied: 'Het maakt me nederig om hier te zijn'

Jordan Henderson is sinds donderdag officieel Ajacied. De Engelse middenvelder is ‘overweldigd’ om in de Johan Cruijff ArenA te komen spelen en hoopt met Ajax de weg omhoog te vinden.

Tags

  • #Henderson

Socials

Henderson was jarenlang aanvoerder van Liverpool en speelde al 81 interlands voor Engeland. Sinds donderdag is hij Ajacied. "Het zijn wervelende, gekke dagen geweest", begint de Engelsman. "Ik ben heel blij om hier te zijn om een nieuw hoofdstuk in mijn leven en carrière te beginnen. Ik ben blij om onderdeel te zijn van de club."

Speciale dag
Hij heeft lovende woorden over voor Ajax. "De club spreekt voor zichzelf en er hebben jarenlang spelers van wereldklasse gespeeld. Toen ik eenmaal wist dat er een mogelijkheid was, was ik enorm blij en overweldigend dat deze kans bestond. Het was iets wat ik wilde proberen te realiseren. Het maakt me nederig om hier te zijn en ik probeer alles op te nemen. Het is een speciale dag."

"Ik heb met een paar mensen hier gesproken over de plannen, waarom ze wilden dat ik kwam en wat ze van mij verwachten", gaat Henderson verder over de huidige situatie van de club. "Ik weet dat er veel getalenteerde spelers met veel potentie in het team zitten."

Henderson brengt de nodige ervaring met zich mee, weet hij. "Ze wilden iemand met ervaring om hen te begeleiden binnen en buiten het veld. Hopelijk kan ik dat doen. Maar tegelijkertijd wil ik nog steeds presteren op het hoogste niveau op het veld. Dat is het belangrijkste. Ik moet presteren en het team helpen om succesvol te worden."

Match
De middenvelder komt over van Al-Ettifaq uit Saudi-Arabië. "Het is een lastig jaar geweest voor Ajax, binnen en buiten het veld. Dat was de afgelopen zes maanden ook voor mij het geval. Hopelijk kunnen we elkaar helpen om samen vooruit te gaan en zo succesvol mogelijk te zijn in de toekomst."

Er wordt door oud-teamgenoten vaak gezegd dat Henderson een uitstekende leider is. Zelf ziet hij dat niet zo. "Om eerlijk te zijn, ik probeer gewoon te doen wat goed voelt en mijn leven juist te leiden. Ik wijd mijn leven al een lange tijd aan voetbal en ik heb altijd geprobeerd om de mensen om mij heen te helpen. Gelukkig heb ik fantastische mensen om mij heen die mij steunen. Ik weet zeker dat dat ook bij deze club het geval gaat zijn. Ik heb er veel zin in en kijk ernaar uit om nieuwe vrienden te maken hier en de fans te ontmoeten. Ik hoop dat het de start is van een speciale band."

Zes
Henderson gaat in Amsterdam spelen met rugnummer zes. "Ik ben er blij mee. Veertien is mijn nummer, maar dat is iconisch hier. Dat mag hier niet, dat weet ik", lacht hij. "Iedereen hier zei dat ze mij rugnummer zes wilden geven, dat vond ik helemaal goed. Het is mijn zoons verjaardag en het nummer waar mijn vader mee speelde toen hij jong was. Hopelijk is het een goed voorteken."

"Ik kan op zes en op acht spelen", vertelt Henderson over zijn positie. "Ik geloof dat ze willen dat ik op zes speel om het spel zo goed mogelijk van de verdediging naar de aanval te leiden. En doen wat ik al een tijdje doe op die positie."

De Engelsman speelde al vaker in de Johan Cruijff ArenA. Met Sunderland, Liverpool en het nationale elftal van Engeland. "Ik heb ze allemaal gewonnen", lacht hij. "Ik weet niet of ik het goed heb, maar ik wil dat graag doorzetten." Tot slot gaat Henderson in op zijn fitheid. "Ik heb de afgelopen weken tijd doorgebracht met mijn familie, maar ook doorgetraind. Ik voel me fit en moet gewoon trainen met het team om erin komen. Ik ben er klaar voor."

Gerelateerde artikelen

Henderson1920

Ajax bereikt overeenstemming met Jordan Henderson

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Jordan Henderson over zijn komst naar Amsterdam. De middenvelder kwam het afgelopen half jaar uit voor Al-Ettifaq. Met de club uit Saoedi Arabië bereikte de 81-voudig Engels international onlangs een akkoord over de ontbinding van zijn lopende contract.

Tags

  • #Henderson

Socials

Hendersonparkeerdek1920

De eerste dag van Jordan in Amsterdam

Als op donderdag 18 januari om 13:33 uur op Schiphol-Oost een vliegtuig uit Engeland landt is het avontuur voor Jordan Henderson bij Ajax begonnen. Hij wordt opgewacht door nieuwsgierige journalisten uit het Verenigd Koninkrijk die een glimp hopen op te vangen van hun 81-voudig international. Voor Henderson is er geen tijd te verliezen. De 33-jarige middenvelder wacht een drukke dag.

Tags

  • #Henderson

Socials

Henderson1920 (1)

Jordan Henderson | UEFA Champions League-winnaar in Mokum

Ajax heeft sinds donderdag 18 januari een UEFA Champions League-winnaar in de selectie. Niemand minder dan Jordan Henderson, voormalig aanvoerder van Liverpool en de nationale ploeg van Engeland, gaat in het wit-rood-wit spelen. Wij nemen je mee in de rijke carrière van de 33-jarige middenvelder.

Tags

  • #Henderson

Socials