Hlynsson: 'Denk dat mijn familie trots is'

Kristian Hlynsson verlengde zijn contract tot en met 2026. De IJslander zette een dag na zijn achttiende verjaardag zijn handtekening en is trots langer bij Ajax te zullen zijn.

Tags

  • #Hlynsson

Socials

De nét 18-jarige IJslander tekende een dag na zijn verjaardag in het bijzijn van zijn vader het nieuwe contract. Uiteraard was hij daar zeer blij mee. "Zondag ben ik achttien geworden en vandaag is een cadeautje daarvoor", aldus Hlynsson.

Familie is trots
Een paar maanden geleden hoorde hij dat een nieuw contract eraan zat te komen. "En nu heb ik echt mijn handtekening gezet. Ik ben heel blij dat ik dit met mijn vader kan vieren. Mijn familie is trots op mij. Ik vind het ook mooi dat de club vertrouwen heeft in mij, ik hoop dat ik dat terug kan geven."

Hij kwam in 2020 over van de jeugd van Breidablik naar de jeugd van Ajax en debuteerde eind 2021 in het bekerduel met BVV Barendrecht in Ajax 1. "Ik had niet gedacht dat ik zo snel mijn debuut zou maken in Jong Ajax en het eerste."

Scoren voor Ajax 1
Uiteraard denkt de jonge aanvallende middenvelder al verder dan vandaag of morgen. "De volgende stap is debuteren in de Eredivisie en dan weer te scoren", lacht Hlynsson. "Ook bij Jong wil ik scoren. Mijn volgende doelen is in het eerste te komen en daarna mijn debuut maken in het nationale team van IJsland."

In zijn persoonlijke spel heeft hij ook nog doelstellingen. "Ik wil een beter linkerbeen en meer fysiek hebben."

Gerelateerde artikelen

Hlynson1280

Kristian Hlynsson verlengt contract  

Ajax en Kristian Hlynsson hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de 18-jarige aanvallende middenvelder gaat in op 1 februari en loopt tot en met 30 juni 2026. Het oude contract van Hlynsson liep tot medio 2023.

Tags

  • #Hlynsson

Socials

Debutanten1280

Zo kijken de debutanten terug op Ajax - Barendrecht

Amourricho van Axel Dongen, Youri Regeer en Kristian Hlynsson maakten in de tweede ronde van de KNVB Beker tegen BVV Barendrecht hun debuut: 4-0. En dat leverde stiekem toch een beetje spanning op: "Vlinders in mijn buik."

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJABAR

Socials

Regeerhlynsson1280

Clip | Onze debutanten tegen BVV Barendrecht 😍

In de tweede ronde van de KNVB Beker won Ajax met 4-0 van de amateurs van BVV Barendrecht. Het werd vooral voor Amourricho van Axel Dongen, Kristian Hlynsson en Youri Regeer een avond om nooit meer te vergeten. Het drietal debuteerde in de Johan Cruijff ArenA voor Ajax 1.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJABAR

Socials