Hoekstra: 'Gaan ervoor om drie punten mee te nemen uit Italië'

De Ajax Vrouwen beleefden vorige week een spectaculaire start in de UEFA Women's Champions League door Paris Saint-Germain met 2-0 te verslaan in de Johan Cruijff ArenA. De volgende horde wacht donderdagavond, als de ploeg van Suzanne Bakker op bezoek gaat bij AS Roma. Tiny Hoekstra en Rosa van Gool kijken uit naar het treffen met de Italianen. "We gaan vooral weer genieten."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Van Gool kijkt met een uitstekend gevoel terug op de eerste groepswedstrijd in de Women's Champions League. "Het duurde wel even om het allemaal te laten bezinken. Ik heb er heel erg van genoten en ben super trots op hoe we het als team hebben gedaan. Ik krijg nog steeds een 'big smile' als ik eraan terugdenk", aldus de talentvolle middenvelder.

Druk programma
De wedstrijden volgen zich deze periode in rap tempo op voor de Ajax Vrouwen. "Je gaat er ook in mee. Je speelt heel veel topwedstrijden en je weet ook dat deze duels gaan komen. Uiteindelijk heb je gewoon daar je focus op en dat gaat allemaal zijn gangetje", vertelt Hoekstra.

De Ajax Vrouwen spelen donderdagavond vanaf 21:00 uur in het pittoreske Rome. Hoekstra verwacht dat het een harde wedstrijd gaat worden. "Italianen gaan altijd keihard de duels in. Maar ik denk dat wij wel gewoon een goed voetballende ploeg hebben, die daar mee om kan gaan."

Van Gool heeft ook vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd tegen AS Roma. "We gaan beelden analyseren en zorgen ervoor dat we tactisch goed voorbereid zijn. Wat we tegen PSG hebben laten zien moeten we vooral meenemen naar deze wedstrijd."

Gerelateerde artikelen

Weerdenleguilly1920

Highlights Ajax Vrouwen – Paris Saint-Germain | Historische avond

De Ajax Vrouwen hebben woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de UEFA Women’s Champions League. De ploeg van Suzanne Bakker won de eerste groepswedstrijd in de Johan Cruijff ArenA met 2-0 van Paris Saint-Germain. Tiny Hoekstra en Sherida Spitse waren verantwoordelijk voor de Amsterdamse treffers.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Hoekstrajuichtgoal1920

Verslag | Ajax Vrouwen schrijven historie in Johan Cruijff ArenA

De Ajax Vrouwen hebben voor een enorme stunt gezorgd door in de openingswedstrijd in de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League te winnen van Paris Saint-Germain. In de Johan Cruijff ArenA zagen zo'n vijftienduizend toeschouwers hoe de Ajax Vrouwen met 2-0 wonnen. De Ajax-goals werden gemaakt door Tiny Hoekstra en Sherida Spitse.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Kardinaalajapsg1920

In beeld | Ajax Vrouwen - Paris Saint-Germain

De Ajax Vrouwen hebben historie geschreven. In de Johan Cruijff ArenA wonnen de Ajacieden met 2-0 van Paris Saint-Germain in de UEFA Women's Champions League. In dit artikel vind je de foto's terug van het duel in Amsterdam.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials