Huntelaar raakt in vorm: 'Connectie met Antony'

Huntelaargoal
Huntelaargoal

Ajax speelt woensdag de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. Bij winst gaat de ploeg van Erik ten Hag als koploper van de Eredivisie de feestdagen in. De winterse break komt net op het moment dat Klaas Jan Huntelaar met drie treffers in zijn laatste twee eredivisieduels lekker op dreef is en veel minuten maakt. “Het is zoals het is”, lacht hij daar nuchter om.

Tags

  • #Huntelaar
  • #WILAJA

Socials

Huntelaar staat sinds de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle van anderhalve week geleden weer in de punt van de aanval. Voor de Achterhoeker was zijn laatste basisplek in een officieel duel lang geleden: 23 februari tegen Heracles Almelo.

Wedstrijdritme
Het lekkerste is toch gewoon spelen en belangrijk kunnen zijn voor het team, beaamt de topschutter. "Zeker. Toch is het wennen om weer negentig minuten te maken. Het gevoel van in een wedstrijdritme komen, wetende dat je weer speelt is gewoon anders dan wanneer je op de bank begint. Kijk, ik ben gewoon fit. Dat is het niet. Maar Willem II kan voor mij de derde wedstrijd worden in anderhalve week. Dat is even geleden."

Huntelaar moest een week geleden wel de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing. In de competitieduels tegen PEC Zwolle en ADO Den Haag startte hij in de basis en kwam hij tot scoren.

De Braziliaan Antony bleek een belangrijke aangever in beide wedstrijden. Met een indraaiende voorzet met links vanaf de rechterflank werd Huntelaar twee keer op maat bediend. Het eindresultaat: twee kopdoelpunten op vrij identieke wijze.

Antony en Huntelaar feliciteren elkaar na een doelpunt

Antony en Huntelaar feliciteren elkaar na een doelpunt

"Antony en ik hebben een connectie met elkaar", erkent de spits. "Hij weet vaak waar ik ben. Zoiets gebeurt dan gewoon in een wedstrijd. Uiteindelijk gaat het erom dat ik een positie kies en hij het ziet. Je probeert daarin de verdediging van de tegenstander een stapje voor te zijn. Dan is het heel moeilijk te verdedigen."

Terugval na rust
Dat bleek dus in Den Haag, waar Huntelaar op die manier voor de 0-2 zorgde. Ajax liep in de Hofstad voor rust uit naar een 0-4-voorsprong. Een monsterscore leek in het verschiet te liggen. Alleen draaide het de tweede helft een stuk minder. 

Huntelaar heeft er wel een verklaring voor. "Iedere speler weet wat hij mee moet nemen uit die tweede helft tegen ADO. We kunnen niet op zeventig procent spelen, zoals je in die wedstrijd zag. Dat kan gewoon niet. De tweede helft was dik onder de maat."

Huntelaar voorafgaand aan de dinsdagmiddag-training met Nico Tagliafico.

Huntelaar voorafgaand aan de dinsdagmiddag-training met Nico Tagliafico.

Als koploper de Kerst in
Een driepunter tegen Willem II woensdag zou voor de eigen gemoedstoestand welkom zijn vlak voor de feestdagen. De Tilburgers bleken vorig jaar in de Johan Cruijff ArenA een geduchte tegenstander. Dit seizoen gaat het voorlopig nog niet naar wens bij Willem II, getuige de zestiende plek.

"Maar Willem II-uit is altijd lastig, ook al hebben we daar de laatste jaren goede resultaten behaald", is Huntelaar op zijn hoede. "Wij moeten vooral de lijn doortrekken van de afgelopen paar wedstrijden. Het belangrijkste is dat wij de voorsprong behouden op de ranglijst en drie punten pakken. Ook voor het eigen eergevoel. We willen bovenaan staan als we straks de tweede seizoenshelft ingaan."

Tags

  • #Huntelaar
  • #WILAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Huntelaargoal

Huntelaar kopt zich in 'club van 150'

Klaas Jan Huntelaar heeft tegen PEC Zwolle zijn 150e goal in de Eredivisie gemaakt. Hij is daarmee de vijftiende speler in de historie die deze grens op het hoogste Nederlandse voetbalniveau heeft weten te slechten. 'The Hunter' maakte 117 van zijn treffers in het shirt van Ajax.

Tags

  • #Huntelaar150

Socials

Labyadadoaja

Highlights ADO - Ajax | Uitersten in Den Haag

Ajax speelde zondagmiddag de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop. Het was een wedstrijd van uitersten. In de eerste helft speelden de Ajacieden uitstekend, na rust was het beduidend minder. Toch werd er redelijk eenvoudig gewonnen: 2-4.

Tags

  • #ADOAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl