Idrissi blij met debuut: 'Ik was ready'

Oussama Idrissi maakte donderdagavond in de UEFA Europa League tegen Lille zijn debuut voor Ajax. De aanvaller is blij dat hij een bijdrage kon leveren aan de winst en blikt vooruit op het treffen met Sparta van zondag.

Tags

  • #Idrissi

Socials

De Marokkaans international viel in Lille kort voor tijd in voor David Neres. De tussenstand was toen 1-0, dus Idrissi wist wat hem te doen stond. "Ik was ready om het team te helpen. Je weet als aanvaller dat je op zo'n moment alles op alles moet zetten om die overwinning binnen te slepen. Dat is gelukt en het geeft een goed gevoel dat ik er aan kon bijdragen."

De buitenspeler zag zijn team vanaf de reservebank een uiterst sterke pot spelen. "We domineerden heel goed. We speelden goed voetbal. Nadat we de 1-0 tegen kregen, draaiden we het goed om."

Idrissi en Erik ten Hag in het Stade Pierre-Mauroy.

Idrissi en Erik ten Hag in het Stade Pierre-Mauroy.

Op de terugreis zat de sfeer er dan ook prima in, vertelt Idrissi desgevraagd. "Iedereen was happy. We concludeerden dat die achterstand onnodig was, maar dat als je goed speelt, je toch gewoon wint."

Schakelen
Kort na het treffen met Lille, moet de blik weer vooruit. Ajax speelt zondag in de Johan Cruijff ArenA in de Eredivisie tegen Sparta. "We zijn professionals en kunnen snel schakelen", vertelt Idrissi daarover. "Ik denk dat we dat ook zeker gaan doen. We zitten in een goede reeks en doen het momenteel hartstikke goed."

Logischerwijs wil Idrissi ook tegen Sparta zijn steentje bijdragen. "Iedereen wil van waarde zijn en dat is voor mij niet anders. Ik kan niet wachten om meer van mezelf te laten zien." 

Tags

  • #Idrissi

Socials

Gerelateerde artikelen

Juichenajax

Verslag | Ajax wint in Lille na late comeback

Ajax heeft de eerste wedstrijd in de zestiende finale van de UEFA Europa League tegen Lille met 1-2 gewonnen. De ploeg van Erik ten Hag was lang de bovenliggende partij. Ajax zag de Fransen eerst scoren na een fout in de verdediging van Nico Tagliafico, maar kantelde de wedstrijd alsnog in Amsterdams voordeel in de absolute slotfase via Dusan Tadic en Brian Brobbey.

Tags

  • #UEL
  • #LILAJA

Socials

Idrissitekenen2

Geen twijfels bij Idrissi: 'Zo'n aanbod sla je niet af'

Oussama Idrissi tekende maandag bij Ajax. De aanvaller komt over van Sevilla en wordt de komende maanden gehuurd. De Marokkaans international kan niet wachten om zijn steentje bij te dragen aan het succes van Ajax.

Tags

  • #Idrissi

Socials

THUMBTRAIN19 2

In beeld | Nagenieten en voorbereiden op zondag

De zalige overwinning op Lille zorgde op de training van vrijdagmiddag voor een uitstekend humeur. Op sportcomplex de Toekomst werd er zichtbaar nagenoten van het gewonnen duel in Frankrijk, maar ook gewoon getraind met oog op Ajax - Sparta.

Tags

  • #AJASPA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl