Idumbo Muzambo maakt mooiste goal van februari: 'Onmogelijk dat hij 'm pakte'

De goal van Stanis Idumbo Muzambo tegen NEC O17 is door jullie verkozen tot het mooiste doelpunt van de maand februari. De jongeling versloeg onder meer Dusan Tadic en pakte daarmee de Lasse Schöne Trophy. De Goal of the Month is powered by Curaçao.

Tags

  • #GOTM
  • #IdumboMuzambo

Socials

"Skye Vink kreeg een diepe bal. Daarna vroeg ik de bal tussen twee spelers en kreeg ik 'm in mijn voeten aangespeeld. Ik zag de goal, schoot gewoon en hij ging hard binnen. Iedereen was blij", blikt de doelpuntenmaker terug op zijn treffer.

Volgens de Belg was het één van de mooiste doelpunten van dit seizoen van zijn team. "De beelden van achter de goal gingen rond op TikTok, YouTube en Instagram. Het was om vanuit die hoek het doelpunt te kunnen bekijken."

Schöne versus Idumbo Muzambo
De treffer van de zestienjarige middenvelder deed een beetje denken aan het doelpunt van de naamgever van de prijs. Hij schoot tegen Real Madrid in de UEFA Champions League in 2019, net zoals Idumbo Muzambo, vanaf de zijkant van het strafschopgebied de bal in de verre hoek.

"Zijn treffer vond ik mooier dan die van mij. Hij schoot raak uit een vrije trap en versloeg daarmee Thibaut Courtois die twee meter lang is. Maar ik ben wel blij dat-ie enigszins vergelijkbaar is."

Tags

  • #GOTM
  • #IdumboMuzambo

Socials

Gerelateerde artikelen

Stanis 2

Idumbo Muzambo wint For The Future Trophy | 'Iets heel moois'

Voor de tweede keer dit seizoen is het tijd voor de For The Future Trophy. Elke maand reiken we die prijs uit aan een jeugdspeler van Ajax die het verdient om in de schijnwerpers te staan. Ditmaal is de keuze gevallen op Ajax O17-speler Stanis Idumbo Muzambo, die in twee Klassiekers met Feyenoord zeer op schot was.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

O17 III 880

Highlights Ajax O17 – NEC O17

Op sportcomplex de Toekomst won Ajax O17 zaterdag met 4-0 van NEC O17. De Amsterdamse doelpunten kwamen op naam van Stanis Idumbo (2x), Skye Vink en Dies Janse. Bekijk hier de highlights.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials