Idumbo Muzambo wint For The Future Trophy | 'Iets heel moois'

Voor de tweede keer dit seizoen is het tijd voor de For The Future Trophy. Elke maand reiken we die prijs uit aan een jeugdspeler van Ajax die het verdient om in de schijnwerpers te staan. Ditmaal is de keuze gevallen op Ajax O17-speler Stanis Idumbo Muzambo, die in twee Klassiekers met Feyenoord zeer op schot was.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

"Het is een mooie trofee om te krijgen. Zeker al in mijn eerste jaar bij Ajax", klinkt Idumbo Muzambo trots.

De Belgische middenvelder kwam afgelopen zomer over van AA Gent en heeft zich razendsnel aangepast in Nederland. "Ik woonde niet zo ver van Gent. Daar was het een beetje te rustig. Nu woon ik in Almere. Er zijn veel meer parken om in te spelen en voetbalvelden om op te trainen."

'Pure nummer 10'
Met drie doelpunten in twee duels tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord maakte hij direct indruk in zijn eerste maanden in Amsterdam. De aanvallende middenvelder van Ajax O17 typeert zichzelf als een technische speler.

"Ik ben snel, zeker in de eerste meters. Ik kan goed afwerken en heb een goed overzicht. Ik ben een pure nummer 10. Ik kan nog wel mijn linkervoet verbeteren."

In de wedstrijd in Rotterdam maakte Idumbo Muzambo twee treffers. Ajax O17 won dat duel met Feyenoord, mede dankzij zijn doelpunten, met 1-2. "Het was mijn beste wedstrijd van dit seizoen. Het hele team was goed. We waren dominant en hebben Feyenoord kapot gespeeld."

Realistische doelstellingen
De Belgische middenvelder heeft sowieso nog twee doelen voor het huidige seizoen. "Ik wil mijn ploeg helpen door veel doelpunten te maken. Daarnaast zou ik graag willen doorschuiven naar Ajax O18."

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Gerelateerde artikelen

Collegetoekomst

College de Toekomst | Jonge Ajacieden ontvangen hun diploma

Verschillende spelers uit de jeugdopleiding van Ajax behaalden afgelopen week hun diploma. In de Johan Cruijff ArenA kregen de jongens en meiden die de College de Toekomst hebben afgerond uit handen van Ajax-directeur Edwin van der Sar hun getuigschrift.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl