In beeld | Ajax richt focus op Europese clash met Union Berlin

JR11199
JR11199

De Ajacieden maken zich op voor de komende ontmoeting met FC Union Berlin. Het treffen met de runner-up in de Bundesliga is een nieuw sportief avontuur voor de mannen van John Heitinga. In aanloop naar het duel in de UEFA Europa League werkten de Amsterdammers woensdagmiddag hun laatste training af voor het topduel.

Tags

  • #UEL
  • #AJAFCU

Socials

De nummer twee van de Bundesliga zal niet worden onderschat. Dat werd woensdagmiddag al duidelijk tijdens de pre-match persco die Heitinga en zijn captain Dusan Tadic belegden in de Johan Cruijff ArenA. Daarbij gaven de Ajacieden eerder op de middag een identiek signaal af op het trainingsveld. Aan de vooravond van de eerste officiƫle ontmoeting met FC Union Berlin ooit, trainden de Ajacieden met passie en inzet.

Onder lenteachtige omstandigheden werden op het trainingscomplex de laatste puntjes op de i gezet. Alles om donderdag vanaf 18:45 uur goed voor de dag te komen en de Ajax-fans dus een voetbalavond te vermaken.

In de heenwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA moet een goede uitgangspositie worden afgedwongen voor de return, een week later in Berlijn. In de Duitse hoofdstad kan Ajax een Europees vervolg afdwingen. Als de Amsterdammers daarin slagen, krijgt de goede reeks onder trainer Heitinga ook in Europa een passend vervolg. Het hoort ook bij Ajax: op alle voetbalfronten topprestaties leveren en meestrijden om de prijzen.

Onze fotograaf was bij de laatste training voor FC Union Berlin-thuis. Check hier de mooiste beelden.

Gerelateerde artikelen

JR30585

Heitinga: 'Moeten tegen Union Berlin bijna perfecte wedstrijd spelen'

John Heitinga en zijn aanvoerder Dusan Tadic blikten daags voor de thuiswedstrijd tegen FC Union Berlin vooruit op het treffen in de UEFA Europa League. De hoofdtrainer hoopt de goede lijn door te trekken en zijn ongeslagen status voort te zetten. Makkelijk wordt het niet. De heenwedstrijd tegen de nummer van twee van de Bundesliga biedt Ajax hoe dan ook een nieuwe sportieve uitdaging.

Tags

  • #UEL
  • #AJAFCU

Socials

Still Rulli (1)

Rulli: 'Er zit een goede energie in de groep'

Gero Rulli kwam in januari over van het Spaanse Villarreal. Sinds zijn komst wisselde Ajax van trainer en speelde hij uitduels op, voor hem voorheen onbekend, kunstgras. Donderdag treft hij 1. FC Union Berlin in de UEFA Europa League, een toernooi dat de Argentijnse goalie ooit op schitterende wijze won.

Tags

  • #Rulli

Socials

Klaassen1280

Clip | Davy Klaassen, 300 keer in Ajax 1

Driehonderd wedstrijden in Ajax 1. Davy Klaassen bereikte deze fantastische mijlpaal zondag in het met 3-1-gewonnen thuisduel met RKC. De ras-Ajacied beleefde in de loop der jaren veel hoogtepunten in het Ajax-shirt. Bekijk de lekkerste momenten van 'Mister 1-0'.

Tags

  • #Klaassen

Socials