In beeld | Buitenlandse WK-gangers terug in Amsterdam

Header 1280
Header 1280

De selectie van Ajax trainde vrijdag op sportcomplex de Toekomst ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Onder hen bevonden zich ook de teruggekeerde internationals van het WK: Dusan Tadic, Mohammed Kudus en Jorge Sánchez.

Tags

  • #Midseason

Socials

Het drietal werd met hun land uitgeschakeld in de groepsfase van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Tadic eindigde met Servië op plek vier, achter Brazilië, Zwitserland en Kameroen. Ook Kudus moest namens Ghana drie landen voor zich duiden na de groepsfase. Ondanks zijn goals tegen Zuid-Korea was het avontuur in Qatar na drie wedstrijden voorbij. Sánchez werd derde met Mexico, achter Argentinië en Polen.

Onder koude omstandigheden werkten de Ajacieden de training af. Lange broeken, mutsen en handschoenen werden aangetrokken door de spelers van Alfred Schreuder. Voor de teruggekeerde WK-gangers was het even wennen: van de zon in Qatar naar de vrieskou in Amsterdam.

Met de terugkeer van de internationals wordt de groep van Schreuder steeds completer in aanloop naar de start van de tweede competitiehelft over een kleine maand. Alleen de Oranje-spelers ontbreken nog en spelen vrijdagavond de kwartfinale tegen Argentinië. Ook Edson Álvarez sluit later aan, hij is in Mexico vanwege privéredenen. Ajax hervat de competitie op 8 januari 2023 met een uitwedstrijd bij NEC.

Onze fotograaf was bij de training en schoot enkele platen.

Gerelateerde artikelen

Concei (1)

Highlights Ajax - FC Volendam | Winst na 0-3-achterstand

Na de oefenwedstrijd op Spaanse bodem tegen Blackburn Rovers kwam Ajax woensdagmiddag op Amsterdamse bodem in actie. Het oefenduel met Jong FC Volendam werd ondanks een 0-3-achterstand kort na rust met 5-4 gewonnen.

Tags

  • #AJAVOL

Socials