Schreuder over tweede seizoenshelft: 'De energie die de groep uitstraalt, wil ik meenemen'

In Marbella bereidde Ajax zich met een gemixte groep voor op de tweede seizoenshelft. Trainer Alfred Schreuder zag nieuwe en positieve energie bij de spelers en heeft het seizoen tot dusver geëvalueerd. "Gedisciplineerd blijven in wat we doen."

Tags

  • #Schreuder

Socials

Schreuder reisde met een grote groep af naar Marbella. "We hebben een mooie mix van jongens die overgebleven zijn van Ajax 1 en spelers van Jong Ajax. Het is een groep waarmee we goed kunnen werken. Er heerst een positieve energie. Ze zijn even vrij geweest en maken een frisse indruk, dat is mooi om te zien." Balgevoel, techniek en vanuit de positie het spel verbeteren. Daar lagen de accenten op in Spanje. "We hebben niet iedereen hier, maar het is belangrijk dat het eerste en Jong Ajax hetzelfde spelen. Daarom is het goed om door elkaar dit soort vormen te doen."

Energie
"De energie die de groep uitstraalt, net als in het begin van het seizoen, wil ik meenemen naar de tweede seizoenshelft", ging de trainer verder. "Op het einde was dat minder, vond ik. Dat zag je ook in het resultaat en daar zijn wij verantwoordelijk voor. Ik zie het nu weer terug. De energie is de basis van een goed team."

Schreuder kon, dankzij de gemixte groep, jonge talenten zowel binnen als buiten het veld beter leren kennen. Eén van die spelers was Jorrel Hato. "Hij maakt een goede indruk, ondanks zijn leeftijd. Het is mooi om te zien dat hij snel kan aanhaken. Het is een betrouwbare verdediger en comfortabel aan de bal. Daarnaast is hij inzichtelijk erg goed en kan hij situaties goed inschatten."

Ahmetcan Kaplan was er ook bij. De Turk kampte de eerste seizoenshelft met een vervelende blessure, maar is hersteld. "Je ziet dat hij steeds fitter wordt. Het is een kopsterke speler en goed aan de bal met een sterke inspeelpass. Ook zijn positionering in de verdediging ziet er goed uit."

Evaluatie
Schreuder heeft met de club en de staf de eerste periode geëvalueerd. "We moeten een goede manier van spelen vinden zodat we gedisciplineerd blijven in wat we doen. Dat was de laatste weken niet goed en dat zit in kleine dingen. Daarin moeten we naar onszelf kijken." Net als een nieuwe seizoenshelft nadert er ook een nieuwe transferperiode. "Een club als Ajax kijkt altijd naar versterkingen. Dat zijn we ook verplicht aan wat wij willen. Maar het moet wel haalbaar zijn en een speler die direct inzetbaar is."

De trainer keek met een positief gevoel naar de prestaties van Oranje op het WK. "Ik hoop dat ze wereldkampioen worden. Dan komen de internationals van Ajax met heel veel vertrouwen terug, dat is juist heel goed voor iedereen. Het is mooi om te zien dat Davy Klaassen veel speelt, hij is een uitstekende teamspeler. Wat ik mooi vind bij het Nederlands elftal is dat ze allemaal hun eigen ding doen en hetzelfde praten."

Na het WK heeft Schreuder zijn groep weer snel compleet richting de hervatting van de Eredivisie begin januari. "We hebben dan een goede voorbereiding van ruim twee weken."

Gerelateerde artikelen

Header Video 1280 I

Ajax in Marbella | Voorbereiding in de Spaanse zon

Hard werken, leren en ontspannen. Ajax startte de voorbereiding op de tweede seizoenshelft in Marbella. Een week waarin de jeugd kansen kreeg, de zon de overhand had en er werd afgesloten met een wedstrijd tegen Blackburn Rovers. Dit was Ajax in Marbella.

Tags

  • #Midseason

Socials

Reactie Wijndal 1280

Wijndal na nederlaag in Marbella: 'Leerzaam voor iedereen'

Owen Wijndal en Alfred Schreuder keken allebei met gemengde gevoelens terug op het duel met Blackburn Rovers. Het trainingskamp in Spanje werd afgesloten met een 0-2-nederlaag. "Met de hele groep hebben we een goede trainingsweek gehad, ondanks dit resultaat."

Tags

  • #Midseason

Socials