In beeld | Heerlijke emoties na het binnenhalen van de schaal

Schaalenbeker
Schaalenbeker

Na het veiligstellen van de 35e landstitel gingen de spelers en staf van Ajax los. De ontlading na het laatste fluitsignaal van het duel met FC Emmen brengen we voor je in beeld.

Tags

  • #XXXV
  • #AJAEMM

Socials

Ajax had aan een punt genoeg tegen de Drentse opponent, maar pakte na een sterke tweede helft het volle pond. Jurri├źn Timber, S├ębastien Haller, Devyne Rensch en Davy Klaassen brachten de einduitslag op 4-0.

Dat de wedstrijd zonder publiek werd gespeeld was een tegenvaller, maar de festiviteiten op het veld waren toch fraai. Zeker het eerbetoon aan de overleden 'meesterscout' Tonny Bruins Slot was mooi.

Het foto-moment pur sang liet niet lang op zich wachten: de schaal werd omhoog getild door aanvoerder Dusan Tadic.

De spelers zochten daarna de kleedkamer op, waar het feest er natuurlijk alleen maar beter op werd. Al in de catacomben kon trainer Erik ten Hag zich niet meer bedwingen: samen met een aantal Latijnse spelers werd er gedanst.

Het feestje ging daarna nog door op het parkeerdek. Buiten de Johan Cruijff ArenA had zich een groep supporters verzameld om de 35e landstitel te vieren. De Ajacieden vierden het feestje vanaf het dek kort mee.

Gerelateerde artikelen