In beeld | De laatste training: Klassieker komt dichterbij

Martineez880
Martineez880

De eerste Klassieker van het seizoen staat voor de deur. Zondag om 14:30 uur trappen Ajax en Feyenoord in Rotterdam af. Zaterdagochtend werkte Ajax een laatste training af.

Tags

  • #FEYAJA

Socials

De Klassieker bestaat dit jaar precies honderd jaar. Deze editie is extra beladen, aangezien beide ploegen op de ranglijst in punten gelijk staan. Anderzijds wordt de wedstrijd in de Kuip wel zonder publiek gespeeld.

Zo ook de laatste training, die normaal gesproken met supporters af wordt gewerkt. Op een winters sportcomplex de Toekomst werkte Ajax toe naar de kraker van zondag.

Scheidsrechter van dienst bij Feyenoord - Ajax is Dennis Higler. De 36-jarige arbiter maakt daarmee zijn Klassieker-debuut. Erwin Zeinstra en Mario Diks zullen hem assisteren in de Rotterdamse Kuip. Pol van Boekel is de VAR.

Tags

  • #FEYAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

100 Jaar Klassieker 1 Cruijff Hanegem 880

Special | Honderd Jaar Klassieker

Op 9 oktober 1921 werd de eerste editie van Feyenoord-Ajax gespeeld. De wedstrijd groeide uit tot ‘De Klassieker’ van Nederland. 197 edities zijn er in een eeuw gespeeld. In deze special kijken we terug op de mooiste momenten van de Klassieker. Van verhitte competitieduels tot de beslissingswedstrijd om het kampioenschap van 1960, van de vroegste beelden uit 1927 tot de laatste ontmoeting in 2021.

Tags

  • #Klassieker
  • #FEYAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl