Klaassen in aanloop naar Klassieker: 'Verwacht een echte topper'

Davy Klaassen kijkt uit naar de Klassieker van zondag. De middenvelder verwacht een echte topper en beseft dat Ajax op zijn best zal moeten zijn om te kunnen winnen.

Tags

  • #FEYAJA

Socials

Klaassen keek nog even terug op het verloren duel met AZ. Ajax dwong over negentig minuten te weinig af, aldus de middenvelder. "We investeerden niet vanaf het begin, om daar dan later wat uit te kunnen halen. En bij beide tegengoals doen we niet onze taak, dat is iets waar we aan moeten blijven werken."

Klassieker leeft
Ajax en Feyenoord staan op de ranglijst in punten gelijk. Dat belooft een Klassieker op het scherpst van de snede. "De wedstrijd leeft altijd enorm, maar het gaat nu ook écht ergens om. Ik kijk er heel erg naar uit."

Voor Klaassens teamgenoot Steven Berghuis is het de eerste keer dat hij de Klassieker als Ajacied speelt. "Tuurlijk heb je het erover en maak je er geintjes over", vertelt Klaassen. "Nu zonder publiek is het allemaal wel wat rustiger. Nu speelt hij gewoon tegen zijn oude teamgenoten, maar het zal toch speciaal zijn voor hem."

Dat De Kuip leeg is en Feyenoord het zonder steun van het publiek zal moeten doen, ziet Klaassen niet per definitie als een voordeel. "Elke wedstrijd waar geen publiek bij is is een groot nadeel. Of dat nou in De Kuip tegen Feyenoord of in de Johan Cruijff ArenA tegen Barendrecht is."

Klaassen is klaar voor het gevecht in Rotterdam. Hij beseft dat het een pittig duel kan worden. "Ik verwacht een echte topper. Feyenoord is een veel beter team dan vorig seizoen. We zullen moeten laten zien dat wij beter zijn."

Tags

  • #FEYAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Hlynsson2

Highlights Ajax - Barendrecht | Drie debutanten

Ajax versloeg woensdagavond de amateurs van Barendrecht met 4-0 in de tweede ronde van de KNVB Beker. Maar liefst drie Ajacieden maakten hun officiële debuut in Ajax 1.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJABAR

Socials

Regeerhlynsson1280

Clip | Onze debutanten tegen BVV Barendrecht 😍

In de tweede ronde van de KNVB Beker won Ajax met 4-0 van de amateurs van BVV Barendrecht. Het werd vooral voor Amourricho van Axel Dongen, Kristian Hlynsson en Youri Regeer een avond om nooit meer te vergeten. Het drietal debuteerde in de Johan Cruijff ArenA voor Ajax 1.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJABAR

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl