In beeld | Eerste training voor Conceição

Header 1420
Header 1420

Ajax is terug uit Oostenrijk en trainde maandag weer op sportcomplex de Toekomst. Aanwinst Francisco Conceição was voor het eerst aanwezig op het trainingsveld in Amsterdam en werkte met de rest van de groep toe naar het oefenduel met Shakhtar Donetsk van dinsdagavond.

Tags

  • #PreSeason

Socials

De selectie van trainer Alfred Schreuder is zaterdag teruggekomen van het trainingskamp in Bramberg am Wildkogel. De voorbereiding op het nieuwe seizoen ging maandag verder in Amsterdam. Nieuweling Conceição trainde voor het eerst op Amsterdamse bodem en maakte kennis met zijn teamgenoten op het veld.

De Ajacieden kwamen met lachende gezichten het trainingsveld oplopen, aanwinst Conceição werd vergezeld door Antony en Edson Álvarez. Na een uitgebreide warming-up volgde er een sprintoefening waar spelers naar verschillende kleuren moesten rennen.

Aan de andere kant van het veld werden de doelmannen onder handen genomen door keeperstrainer Anton Scheutjens. Een oefening met springen, duiken en schieten zorgden voor het nodige zweet bij de Amsterdamse sluitposten. Nadat het veld even werd gesproeid en de spelers wat dronken ging de selectie verder met een positiespel en een tactische vorm in twee groepen. De fijnbesnaarde Conceição maakte een gretige en felle indruk. Tot slot werd er afgesloten met enkele partijvormen.

De buitenspeler was tevreden na zijn eerste oefensessie. "Ja, goede eerste training." De Portugees was veel te vinden bij Antony. "We spreken dezelfde taal dus dat is handig."

Dinsdagavond speelt Ajax een oefenduel met Shakhtar Donetsk in de Johan Cruijff ArenA. De wedstrijd begint om 20:00 uur. Het is voor de ploeg van Schreuder de laatste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen dat zaterdag begint met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

Gerelateerde artikelen

Q&Awijndaltimber1280

Q&A met Timber en Wijndal: 'Jurriën zou modeshows lopen'

Op het trainingskamp namen Jurriën Timber en Owen Wijndal plaats in de lobby van het hotel om vragen te beantwoorden die door fans waren opgestuurd. Wat is bijvoorbeeld het favoriete gerecht van de beide heren voordat ze moeten voetballen? Of wat waren ze geworden als ze niet waren doorgebroken in het profvoetbal?

Tags

  • #PreSeason
  • #Timber
  • #Wijndal

Socials

TT 880

Training Day | Fans, teamfoto én beleving

Dag 6 van het trainingskamp in Bramberg am Wildkogel zit er ook alweer op. Het was niet zomaar een dag; er waren fans, de teamfoto is gemaakt, de training zelf was ook het aankijken meer dan waard en de spelers namen na afloop alle tijd voor de fans.

Socials