In beeld | Johan Cruijff ArenA decor voor laatste training

Header 1920
Header 1920

Ajax heeft vrijdagmiddag in de Johan Cruijff ArenA de afsluitende training afgewerkt in aanloop naar de seizoensoverture. Zaterdagavond openen de Amsterdammers het nieuwe Eredivisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

Tags

  • #AJAHER

Socials

Met de nodige pers op de tribune begonnen de Ajacieden aan de training. De warming-up bestond, naast de gebruikelijke loopvormen, uit een spel waarbij spelers op een signaal in verschillende samenstellingen bij elkaar moesten staan. De Ajacieden die overbleven of te laat waren dienden zich enkele keren op te drukken. De groep verplaatste zich na het opwarmen naar de andere hoek van het stadion waar de ballen werden toegevoegd.

De kleine rondo, met twee spelers die vanaf de zijkant instroomden en drukzetten, zorgde voor korte combinaties en een hoge intensiteit. Het gejuich na een geslaagde reeks, doelpunt óf een panna galmde door de lege Johan Cruijff ArenA. Bij het doel werden doelmannen Gero Rulli, Diant Ramaj en Jay Gorter onder vuur genomen. Het drietal werd van links naar rechts gestuurd door keeperstrainer Anton Scheutjens.

Vervolgens was het tijd om samen te voegen. De doelmannen stonden in het doel en de spelers verzamelden zich rondom de zestienmeter voor een afwerkoefening met voorzetten en combinaties vanaf de zijkant. Indraaiend, uitdraaiend en laag hard voor het doel. De Ajacieden kregen vanuit alle hoeken in drietallen de kans om te scoren.

Na enkele heerlijke treffers werd er een doel bijgezet op ongeveer dertig meter van het ander. Er volgde een partijspel tussen team wit en team paars. Met de zon die volop brandde op het veld in de Johan Cruijff ArenA was het vooral team paars dat het net vond met enkele fraaie aanvallen.

Daarmee werd de laatste training in de voorbereiding afgesloten en stonden de laatste puntjes op de i richting het nieuwe Eredivisie-seizoen. Het seizoen dat zaterdagavond begint om 20:00 uur, thuis tegen Heracles.

Gerelateerde artikelen

Steijn Persco 11 Aug

Steijn: 'Ik vind dat we er klaar voor zijn'

Maurice Steijn kijkt uit naar de competitiestart van Ajax, zaterdag thuis tegen Heracles Almelo. "Het gevoel is goed", vertelde de trainer daags voor zijn officiële debuut op de persconferentie. "We hebben een goede voorbereiding achter de rug. Weliswaar met een aantal ongelukkige nederlagen, maar we hebben daarbij wel duidelijk kunnen zien waar het aan schortte. In totaliteit denk ik dat we er klaar voor zijn."

Tags

  • #AJAHER

Socials

Still Jong Ajax

Vos: 'Ik wil dat we bezeten zijn van goals maken'

Dave Vos en Charlie Setford blikken vooruit op het seizoen van Jong Ajax. De trainer hoopt het typische Ajax-spel te kunnen laten zien met zijn team en de goalie mikt op een flink aantal wedstrijden onder de lat.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Edsonknuffel1920

Dit waren de prachtige jaren van Álvarez bij Ajax

Dankzij zijn 'grinta', zijn sympathieke karakter en de bijna 150 wedstrijden waarin hij onze clubkleuren naar en geweten verdedigde, stal Edson Álvarez in de afgelopen vier jaar de harten van de supporters. We hebben zijn doelpunten, balveroveringen en fraaie slidings op een rij gezet. Geniet van ruim vier minuten aan typische Álvarez-content.

Tags

  • #Álvarez

Socials