Steijn: 'Ik vind dat we er klaar voor zijn'

Steijn Persco 11 Aug
Steijn Persco 11 Aug

Maurice Steijn kijkt uit naar de competitiestart van Ajax, zaterdag thuis tegen Heracles Almelo. "Het gevoel is goed", vertelde de trainer daags voor zijn officiële debuut op de persconferentie. "We hebben een goede voorbereiding achter de rug. Weliswaar met een aantal ongelukkige nederlagen, maar we hebben daarbij wel duidelijk kunnen zien waar het aan schortte. In totaliteit denk ik dat we er klaar voor zijn."

Tags

  • #AJAHER

Socials

Als eerst werd Steijn gevraagd hoe het persoonlijk met hem is. "Het gaat goed, bedankt dat je het vraagt", reageerde de nieuwe Ajax-trainer tegen ESPN. In het daaropvolgende halfuur passeerden verschillende onderwerpen de revue, maar kwamen vragen over het versterken van de selectie het vaakst aan bod.

Prioriteiten
Desgevraagd liet Steijn weten in welke linie(s) hij zijn elftal wil versterken. "Achterin, dat lijkt me duidelijk", stelde hij. "Verder willen we er nog een spits bij. Met Brian Brobbey zijn we zeer blij. Hij heeft ook een prima voorbereiding gedraaid, maar is wel de enige spits. Als er wat met hem gebeurt, kunnen we alleen met Mohammed Kudus schuiven. Dat zijn wel de prioriteiten: twee verdedigers en een spits."

Dat de selectie van Ajax nog een impuls krijgt, lijdt volgens Steijn geen twijfel. "Het is algemeen bekend dat we ons op een aantal posities moeten en willen versterken. Daarvoor zijn garanties afgegeven en dat gaat ook gebeuren. Maar de situatie is zoals die is. We hebben morgen achttien fitte spelers. Die jongens beschikken in mijn ogen over genoeg kwaliteit en krijgen ook het vertrouwen."

Vertrouwen
Steijn werd ook gevraagd of hij nieuwsgierig is naar wat Ajax op de mat gaat leggen. "Nee, dat niet. Ik ben met name benieuwd of de spelers in staat zijn om datgene waar we al een aantal weken mee bezig zijn uit te voeren. Daar heb ik vertrouwen in."

Steijn lichtte toe wat de mensen van zijn elftal mogen verwachten. "Dat zal grotendeels binnen de huisstijl van Ajax zijn. Met buitenspelers, verdedigers die inschuiven en met de intentie om overal op het veld een overtal te creëren. Wat ik vooral ook wil zien is dynamiek en intensiteit. Er moet een elftal staan dat altijd in beweging is, zowel bij balbezit als balverlies. Daar is wel de nadruk op gelegd tijdens de voorbereiding.”

Mogelijk invalbeurt voor Forbs
Tegen Heracles zal aankoop Carlos Forbs niet in de basiself verschijnen. "Hij maakt een goede indruk, maar is fysiek gezien iets verder weg dan we hadden verwacht. Hij zou kunnen invallen, maar is niet fit genoeg voor een hele wedstrijd.”

Steijn ziet voor de Portugees vooral mogelijkheden op de rechterflank. "Voor de linkerkant is Bergwijn mijn man. Steven zou ook naar '10' kunnen verhuizen en Carlos dan op links, maar ik zie 'm nu vooral voor rechts. Sowieso wil ik in mijn systeem graag vier voorwaartsen hebben die veel wisselen. Brobbey kan ook uitwijken naar de zijkant. Daar liggen mogelijkheden voor Carlos. Ik zie in hem een multifunctionele speler.”

Gerelateerde artikelen

Manschot 1920

Manschot fluit eerste competitieduel

Jeroen Manschot is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2023/2024. De Amsterdammers spelen zaterdag om 20:00 uur in de Johan Cruijff ArenA tegen Heracles Almelo.

Tags

  • #AJAHER

Socials

Rugnummers

Dit zijn de rugnummers voor komend seizoen

Voor Ajax staat het seizoen op het punt van beginnen. De Ajacieden spelen zaterdag de eerste officiële wedstrijd van de voetbaljaargang 2023/2024, thuis tegen Heracles. Op dinsdagmiddag werden tijdens de Open Dag door trainer Maurice Steijn de rugnummers voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt.

Tags

  • #Rugnummers

Socials

Still Steven Bergwijn Captain

Bergwijn nieuwe aanvoerder: 'Het is een eer'

Steven Bergwijn is komend seizoen de aanvoerder van Ajax 1. Toen de trainer hem bij zich riep, had de aanvaller niet direct in de gaten wat er ging gebeuren. "Ik dacht: wat heb ik nu weer gedaan?"

Tags

  • #Bergwijn

Socials