In beeld l Ajacieden werken toe naar eerste Europese thuiswedstrijd

Gorterkeepers1920
Gorterkeepers1920

Met het tweede duel tegen Ludogorets in de play-offs van de UEFA Europa League voor de deur, werkte Ajax op woensdagochtend de laatste training af. Op een regenachtig sportcomplex de Toekomst trainden ook twee nieuwelingen voor de eerste keer mee, namelijk Chuba Akpom en Georges Mikautadze. Beide aanwinsten zijn overigens nog niet speelgerechtigd voor Ajax’ eerste Europese thuiswedstrijd van het seizoen.

Tags

  • #UEL
  • #AJALUD

Socials

De training opende met de gebruikelijke loopvormen, terwijl de drie doelmannen al apart werden genomen door keeperstrainer Anton Scheutjens. Langzaamaan begonnen de eerste druppels hun weg naar beneden te vinden en deze bleven de gehele training ook boven het veld hangen.

Onder toeziend oog van de vaderlandse media, dat het eerste kwartier welkom was, begonnen de Ajacieden aan het positiespel. Twee vierkante veldjes met daarin drie teams waren het decor. Voor de ploeg in balbezit de taak om met zeven spelers het balbezit te behouden ten opzichte van drie verdedigers. Pakten de verdedigers de bal af, dan konden ze scoren op drie kleine goaltjes die aan de zijkanten van de veldjes stonden.

Vervolgens konden de kleine doeltjes plaatsmaken voor twee volwaardige doelen en werd er gespeeld op een half veld. In twee teams was het de bedoeling om na een bepaalde tijd aan de goede kant van de score te staan.

Middels een korte afrondvorm werd de laatste training voor de wedstrijd tegen Ludogorets afgesloten. Assistent-trainer Richard Witschge streepte de ballen vanaf de achterlijn laag richting de rand van het strafschopgebied. De spelers mochten de bal één keer aannemen om vervolgens af te drukken. Anass Salah-Eddine deed dit uiteindelijk als beste, hij bleek in de finale koelbloediger dan Josip Šutalo en Anton Gaaei.

Gerelateerde artikelen

Steijn1920ajaludo

Steijn over return tegen Ludogorets: 'Altijd volle bak geven'

Daags voor de returnwedstrijd tegen Ludogorets schoven trainer Maurice Steijn en Devyne Rensch aan voor de pre-match persconferentie. In de perszaal van de Johan Cruijff ArenA werd uitgebreid vooruitgeblikt op de beslissende return in de play-offs voor deelname aan de UEFA Europa League.

Tags

  • #UEL
  • #AJALUD

Socials

Mikautadze Header Interview 1920

Mikautadze: 'Iedereen weet wat de naam Ajax betekent'

De nieuwe aanwinst Georges Mikautadze is blij met zijn overgang naar Amsterdam. De aanvaller is duidelijk: "Ik heb geen seconde getwijfeld." Ook directeur voetbalzaken Sven Mislintat is in zijn nopjes met de nieuweling. "Hij kan op alle posities in de voorhoede spelen."

Tags

  • #Mikautadze

Socials

230829 Interview Berghuis

Berghuis: ‘Een aparte seizoenstart, dat zeker’

Steven Berghuis is blij met de dubbele confrontatie in Europees verband tegen Ludogorets. De linkspoot ziet het als een ideale kans om aan zijn wedstrijdritme te werken. "Het is een aparte seizoenstart, dat zeker", vertelt Berghuis, die de eerste drie competitieduels een schorsing uitzit.

Tags

  • #UEL
  • #AJALUD

Socials