Steijn over return tegen Ludogorets: 'Altijd volle bak geven'

Steijn1920ajaludo
Steijn1920ajaludo

Daags voor de returnwedstrijd tegen Ludogorets schoven trainer Maurice Steijn en Devyne Rensch aan voor de pre-match persconferentie. In de perszaal van de Johan Cruijff ArenA werd uitgebreid vooruitgeblikt op de beslissende return in de play-offs voor deelname aan de UEFA Europa League.

Tags

  • #UEL
  • #AJALUD

Socials

De Amsterdammers wonnen de eerste wedstrijd met 1-4 in Bulgarije. De royale overwinning leverde Ajax een goede uitgangspositie op om de groepsfase van het Europese toernooi te bereiken. Toch stipte Steijn punten aan die beter kunnen of zelfs moeten voor eigen publiek.

Honderd procent gefocust
''We speelden een prima eerste helft. De tweede helft was wat minder. Het laatste wat je wilt is dat je donderdag door misplaatste arrogantie niet bij de les bent. Spelers moeten honderd procent gefocust zijn. Afgelopen week was het verschil tussen eerste en tweede helft dus belangrijk. Dat hebben we de groep ook verteld en laten zien aan de hand van statistieken. Dat verschil is een gevaar. Al pakte Jay Gorter in die tweede helft wel twee of drie belangrijke ballen. Maar ik vind dat je altijd volle bak moet geven. Dat is een belangrijke les voor de spelers."

Er is op voorhand wel een verschil met de Ajax-ploeg die aantrad in Razgrad voor het heenduel. Mohammed Kudus sloeg afgelopen week liefst drie keer toe tegen de Bulgaren, maar de Ghanees is er inmiddels niet meer bij. Kort na het eerste knock-outduel maakte Kudus de overstap naar het Engelse West Ham United. De hattrick was dus zijn imposante slotakkoord. Brian Brobbey scoorde ook; de spits is donderdag wél inzetbaar in de ArenA.

Opbouwen
De trainer is deze weken met nieuwe spelers veel aan het opbouwen. Al benadrukte Steijn ook dat zijn focus logischerwijs op de wedstrijden en het elftal ligt. Directeur Sven Mislintat behandelt in samenspraak met de hoofdtrainer de transferzaken. "Je hebt het liefst dat negen spelers uit je vertrouwde basis zijn gebleven, maar het is ook een uitdaging om nu een nieuw elftal te formeren", besprak Steijn toch ook de actualiteit.

"Ik ben blij dat er nieuwe jongens bij komen. Een jongen als Josip Šutalo zal weinig aanpassing nodig hebben. Maar ik heb er vertrouwen in dat iedereen er snel en goed bij zal zijn. Ik heb de grote lijnen wel in mijn hoofd. Maar er kan natuurlijk gaandeweg altijd ook iets ontstaan in de groep." Steven Berghuis was daags voor de wedstrijd nog ziek. De Ajacied was grieperig, maar Steijn sprak de hoop uit dat zijn speler donderdag alsnog kan aansluiten.

Warm welkom geven
Ook Rensch werd gevraagd naar de nieuwkomers in de Ajax-selectie. De verdediger was positief. "De nieuwe jongens maken een goede eerste indruk. We hebben de nieuwe jongens ook direct een warm welkom gegeven. Zij moeten zich snel thuis voelen."

Dat lukt al aardig, zag Rensch tijdens de woensdagtraining aan de nieuwste aanwinst. "Je zag tijdens de training bijvoorbeeld al dat Georges Mikautadze vanuit alle hoeken kan scoren." Gevraagd naar zijn eigen ambities: "Ik ga dit seizoen zelf knallen, dat gaat helemaal goed komen." Ook Chuba Akpom trainde woensdag overigens voor het eerst met de groep mee. 

Rensch werd ook gevraagd naar het wedstrijdloze weekend dat de Amsterdammers hadden. "Je speelt het liefst twee wedstrijden in de week. Maar dan pak je tijdens de training een aantal extra loopjes."

De returnwedstrijd Ajax – Ludogorets wordt donderdag vanaf 20:00 uur gespeeld in de Johan Cruijff ArenA.

Gerelateerde artikelen

Mikautadze Header Interview 1920

Mikautadze: 'Iedereen weet wat de naam Ajax betekent'

De nieuwe aanwinst Georges Mikautadze is blij met zijn overgang naar Amsterdam. De aanvaller is duidelijk: "Ik heb geen seconde getwijfeld." Ook directeur voetbalzaken Sven Mislintat is in zijn nopjes met de nieuweling. "Hij kan op alle posities in de voorhoede spelen."

Tags

  • #Mikautadze

Socials

230829 Interview Berghuis

Berghuis: ‘Een aparte seizoenstart, dat zeker’

Steven Berghuis is blij met de dubbele confrontatie in Europees verband tegen Ludogorets. De linkspoot ziet het als een ideale kans om aan zijn wedstrijdritme te werken. "Het is een aparte seizoenstart, dat zeker", vertelt Berghuis, die de eerste drie competitieduels een schorsing uitzit.

Tags

  • #UEL
  • #AJALUD

Socials

Mikautadze Header Stats 1920

Behind the scenes | Mikautadze is Ajacied

Mikautadze mag zich officieel Ajacied noemen. De aanvaller uit Georgië doorliep de medische keuring, maakte kennis met het stadion, tekende zijn contract en gaf zijn eerste interview. Wij waren erbij.

Tags

  • #Mikautadze

Socials