In Beeld l Ajax schakelt door en richt vizier op AZ

Edson1280
Edson1280

Voor Ajax kende het tweede groepsduel van de UEFA Champions League een zure ontknoping. Kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd kopte Joël Matip de 2-1 voor Liverpool binnen. Daags na de wedstrijd stonden de Ajacieden alweer op het trainingsveld. Veel tijd om te rouwen is er immers niet: zondag wacht alweer de volgende uitwedstrijd, dan bij AZ.

• #UCL
  • #LIVAJA

Onze trainer Alfred Schreuder toonde zich dinsdagavond vooral realistisch. De Ajacieden hadden een zware avond gehad en niet onterecht het onderspit moeten delven. Toch waren er ook positieve punten. Het sterke optreden van doelman Remko Pasveer bijvoorbeeld, of de geweldige goal van Mohammed Kudus na een dito aanval.

Toch had het ook zomaar anders kunnen lopen, als Daley Blind zijn honderdste Europese wedstrijd had opgeluisterd met een treffer. De linksback kopte nu - bij 1-1 - net naast.

Net als voor de andere basisspelers gold, was het voor Blind woensdag een hersteltraining. Zij deden vooral oefeningen om het herstel van het lichaam zo snel mogelijk op gang te brengen.