Schreuder en Timber balen van uitslag in Liverpool: 'We moeten leren van dit soort wedstrijden'

Alfred Schreuder en Jurriën Timber keken met gemengde gevoelens terug op het duel met Liverpool in de UEFA Champions League. Ajax had lang zicht op een punt op Anfield, maar ging in de slotfase alsnog onderuit. "Dat is zonde, natuurlijk."

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials

Schreuder kon de uitkomst op Anfield redelijk snel een plekje geven. "Het is altijd jammer als-ie zo laat valt. Maar ik kan niet zeggen dat het onverdiend is. Zij hebben tien corners meer gekregen en hadden ook meer schoten op doel. Zelfs scoren we ook regelmatig uit corners, van Liverpool is het ook een sterk wapen.”

Timber sprak van een wedstrijd die voor Ajax 'anders was dan normaal’. “Ik denk dat we niet gewend zijn om zoveel te verdedigen. In dat opzicht complimenten voor het team”, zei de verdediger, die vond dat Ajax over het algemeen 'niet ready genoeg’ was. “Hun laatste wedstrijd was niet top, je weet dat zij thuis op Anfield gaan komen. Het was van onze kant niet goed genoeg.”

'Veel risico'
Schreuder vond niet dat Ajax verrast werd door de hoge druk van Liverpool. "Nee, je weet dat zij altijd zo spelen tijdens thuiswedstrijden. Je hebt te maken met een topploeg die ons heel goed afjaagt. Met heel veel risico bovendien, dat zie je niet vaak. Omdat wij een voetballende ploeg zijn, wisten we dat zij bepaalde risico’s zouden nemen."

Timber baalde logischerwijs, maar wilde niet te lang bij de pakken neerzitten. "We moeten hiervan leren, dit meenemen en weer doorgaan.”

Gerelateerde artikelen

Blind Verslag 880

Verslag | Ajax sneuvelt in slotfase op Anfield

Ajax is er niet in geslaagd het tweede groepsduel in de UEFA Champions League ook winnend af te sluiten. Op Anfield nekte een late goal van Matip de Amsterdammers na een 1-1-ruststand. In de eerste helft had Mohammed Kudus Ajax op gelijke hoogte gezet nadat Liverpool door een goal van Salah op voorsprong was gekomen.

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials

Edson Alvarez LIVAJA 1280

In beeld | Liverpool - Ajax

Ajax heeft op Anfield de tweede wedstrijd in het UEFA Champions League-seizoen tegen Liverpool verloren. Het is 2-1 geworden. In dit artikel kan je de wedstrijd terug zien in beelden.

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials