In beeld | Met een nieuw gezicht op de training richting Heracles

Hendersonheaderartikel1920
Hendersonheaderartikel1920

Het was vanwege zijn werkvergunning nog even de vraag wanneer Jordan Henderson voor de eerste keer mee kon trainen sinds zijn komst naar Ajax. Woensdag stond de Ajacied voor het eerst op het trainingsveld op de Toekomst tussen zijn teamgenoten.

Tags

  • #HERAJA

Socials

Ook voor Henderson was er geen ontkomen aan: de Engelsman kreeg een traditionele begroeting van zijn Ajax-collega's. Hoe? Zo dus ↓

Overigens was hij niet de enige speler die door de boog van Ajacieden mocht lopen. Ook Borna Sosa en Kristian Hlynsson waren woensdag aan de beurt. De twee Ajax-spelers waren onlangs jarig en werden op deze ludieke wijze gefeliciteerd.

Na de warming-up op de Toekomst begonnen de Ajacieden aan een trap- en passoefening. Deze werd opgevolgd door een positiespelletje. Daarbij viel het coachende aspect van de nieuwe Ajacied op. Henderson was druk bezig met aanwijzingen geven bij de manier van druk zetten en het switchen van kant.

Na het positiespel eindigde de training woensdag met een partijspel. De Ajax-spelers oogden daarin scherp. De selectie trainde in aanloop naar de volgende wedstrijd in de Eredivisie: Heracles-uit.

Ajax speelt zaterdag om 21:00 uur bij Heracles. Maar wil jij Ajax bewonderen in de Johan Cruijff ArenA? Dat kan. Bestel jouw kaarten voor de tweede seizoenshelft hier.

Gerelateerde artikelen

HL1920

Highlights Ajax - RKC | Brobbey helpt Ajax op weg

Ruim 50.000 fans zagen Ajax zondagmiddag RKC met 4-1 opzijzetten. Tussen de supporters zat ook nieuwkomer Jordan Henderson. Voor de ogen van de Engelsman scoorde Brian Brobbey twee keer voor rust. Na een uur spelen zette Kristian Hlynsson Ajax op 3-1. Het slotakkoord was voor Steven Berghuis: 4-1. Met de driepunter op zak loopt Ajax in op AZ en FC Twente.

Tags

  • #AJARKC

Socials

Schip Ziggo Header Goed 1920

Van John van 't Schip, voor alle Ajacieden

In een seizoen waarin jullie Ajacieden niet verwend worden, wil trainer John van 't Schip alle supporters bedanken voor de onvoorwaardelijke steun. "Al jullie positieve berichten en steunbetuigingen voelen we diep in ons hart."

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Hendersontraining1920

Henderson leert Ajax beter kennen: 'Eat, breathe and sleep Ajax'

Waar de donderdag in het teken stond van de presentatie van Jordan Henderson, kreeg de kersvers Ajacied vrijdag zelf rustig de mogelijkheid de club van dichterbij te bekijken. Zo begroette hij onder andere Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn en nam hij een kijkje bij de training. Dit was de tweede dag van de Engelsman bij Ajax in tien toffe minuten.

Tags

  • #Henderson

Socials