In beeld | Mundus College wint Ajax Foundation-project S'Cool

S'coolheader
S'coolheader

Het Mundus College is de winnaar geworden van S'Cool, een vijftienweeks maatschappelijk project van de Ajax Foundation. Op de school in Amsterdam-West werd de prijs uitgereikt door Daphne Koster, manager van de Ajax Vrouwen. S'Cool is een competitief scholenprogramma voor het voortgezet onderwijs waarbij jongeren (14-17 jaar) aan de slag gaan met het bepalen van hun eigen normen en waarden en die van hun school.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Verschillende scholen in Groot Amsterdam streden sinds november tegen elkaar om het 'beste recept om te winnen' te smeden. Het winnende concept wordt daadwerkelijk uitgevoerd en daarmee ook geëtaleerd richting de andere leerlingen van de school. De jongeren leren zo op een speelse manier wat belangrijk voor hen is en hoe ze dat kunnen uitdragen.

Het Mundus College gaat de door hunzelf ingebrachte kernwaarden zichtbaar maken op de muren van de school. Die kernwaarden worden in verschillende talen op de muur aangebracht, vanwege het internationale karakter van het Mundus College. Daarnaast gaan de leerlingen van het winnende project een Week van Respect organiseren met gastlessen.

Voortraject
Afgelopen maandag mochten vijf verschillende scholen hun ideeën presenteren aan een vijfkoppige vakjury met daarin onder andere Loïs Schenkel, ambassadrice van de Ajax Foundation. Onder de bezielende leiding van de stadionspeaker van de Johan Cruijff ArenA Rob van Rossum deden de middelbare scholieren hun uiterste best om de jury te imponeren. Naast het Mundus College deden ook Het Plein, Calandlyceum, ABC Noorderlicht en Lely Lyceum mee aan S'cool.

Het panel dat uiteindelijk de winnaar heeft gekozen was enorm onder de indruk van de projecten die door de verschillende scholen zijn gepresenteerd en wil iedereen ontzettend bedanken voor de deelname.

Gerelateerde artikelen

Jashisloh Foundation 1280

Jashisloh (11) neemt de lessen van de Ajax Foundation in zich op: 'Je moet het bespreekbaar maken'

De deur van één van de skyboxen in Johan Cruijff ArenA zwaait open. De elfjarige Jashisloh stapt in een flink tempo naar binnen en richt zijn ogen direct naar voren. Zijn blik gaat naar een glazen wand met uitzicht op het stadion. "Wow", zegt hij terwijl hij zijn handen drukt op het glas en zijn hoofd richting de wand beweegt. "Kijk, daar stond ik net nog", wijst hij naar de tribune. "Echt vet, dit."

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Schenkel En Heitinga Foundation 1280

Schenkel en Heitinga ambitieus met Ajax Foundation: 'Kinderen mogen groot dromen'

"Als (oud-)voetballer heb je een voorbeeldfunctie. Kinderen mogen groot dromen over een toekomst die wij gehad hebben." In één zin legt John Heitinga uit waarom zijn rol als ambassadeur van de Ajax Foundation zo waardevol is. Samen met Loïs Schenkel staat hij weer voor een nieuw seizoen met de Ajax Foundation vol met ontmoetingen, projecten en lessen voor kwetsbare jeugd in (groot) Amsterdam.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Rodyturpijn1

Team van Toen | Rody Turpijn: van tieneridool tot bestuurslid van de Ajax Foundation

Als bestuurslid van de Ajax Foundation deelde oud-Ajacied Rody Turpijn enkele weken geleden een jeugdfoto met zijn collega’s. Op de foto staat de Ajax C1 uit seizoen 1991/1992. Hij wordt op de beeltenis onder andere vergezeld door Danny Schenkel, de huidige coach van de Ajax Vrouwen en man van Loïs Schenkel die op haar beurt sinds kort ambassadrice is geworden van de Foundation. “Kijk, zolang gaan wij al terug.”

Tags

  • #TeamvanToen

Socials