In beeld | Ook Ajax Vrouwen zijn weer begonnen

Header Eerste Training AV 1920
Header Eerste Training AV 1920

In navolging van Ajax 1 en Jong Ajax zijn ook de Ajax Vrouwen maandag begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De selectie van trainer Suzanne Bakker verzamelde op sportcomplex de Toekomst, trainde op het bijveld van de Johan Cruijff ArenA en besloot de eerste werkdag in de gym. De regerend landskampioen in de Azerion Vrouwen Eredivisie mikt op titelprolongatie.

Tags

  • #PreSeason
  • #AjaxVrouwen

Socials

Het was een mooi weerzien op Ajax’ thuiscomplex de Toekomst en in de schaduw van de ArenA. Een kleine anderhalve maand na de laatste wedstrijd van 2022/2023, de spectaculaire Eredivisie Cup-finalewedstrijd tegen FC Twente op 29 mei, keerden veel Ajacieden na een verfrissende vakantieperiode terug bij de club. Het weerzien met de staf en ploeggenoten zorgde ervoor dat de spelers zich razendsnel weer thuis voelden in Amsterdam.

Overmacht
Naast het uitwisselen van vakantie-ervaringen zullen gedachtes en gesprekken wellicht ook hebben teruggevoerd naar 8 mei, de dag van de glansrijk gewonnen kampioenswedstrijd tegen PEC Zwolle. In de Hanzestad veroverden de Ajax Vrouwen op overtuigende wijze de titel in de Eredivisie. De ploeg van Bakker won de kampioenswedstrijd met overmacht: 1-6.

Bij de start van het gloednieuwe seizoen was de selectie van Bakker overigens nog niet compleet. Sherida Spitse en Lize Kop bereiden zich Down Under voor op het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland. De Ajacieden behoren tot de 23-koppige WK-selectie van de Oranje Leeuwinnen. Drie dagen na de aftrap van het eerste WK-duel speelt Nederland op zondag 23 juli het eerste groepsduel met Portugal.

Afgezwaaide Ajacieden
Daarbij zwaaiden in de achterliggende maanden ook enkele bekende, soms zelf zeer vertrouwde Ajax-gezichten af. Eshly Bakker - met 220 duels recordhouder qua gespeelde duels voor de Ajax Vrouwen - en Liza van der Most (219 duels) zijn er niet meer bij. Ook Marthe Munsterman verliet Amsterdam, zij speelde 61 officiële duels. Het trio oud-Ajacieden gaat verder bij FC Utrecht.

Het competitieschema van de Ajax Vrouwen is nog niet bekend. Wel weten de Ajacieden dat ze op 9 september een belangrijke Europese wedstrijd spelen; die dag wacht de finale van de eerste voorronde van de UEFA Women’s Champions League. In de eindstrijd treffen de Ajacieden FC Dinamo BSUPC uit Wit-Rusland of Agarista CSF Anenii Noi uit Moldavië.

Ook in het nieuwe seizoen 2023/2024 valt er weer genoeg om voor te strijden voor de Ajax Vrouwen.

Gerelateerde artikelen

Ajaxvrouwen

Ajax Vrouwen starten in finale eerste voorronde

De Ajax Vrouwen zijn vrijgeloot voor de halve finale van de eerste voorronde van de UEFA Women’s Champions League. Dat wees de loting vrijdagmiddag in Nyon uit. In de eindstrijd treffen de Ajacieden FC Dinamo BSUPC uit Wit-Rusland of Agarista CSF Anenii Noi uit Moldavië.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajaxvrouwentop10goals

Top 10 Goals | Ajax Vrouwen

Het werd een seizoen om nooit te vergeten voor de Ajax Vrouwen. De ploeg van Suzanne Bakker werd landskampioen en speelde onder andere een prachtig tweeluik in de UEFA Women's Champions League tegen topploeg Arsenal. In het toch al succesvolle seizoen scoorden de Ajacieden er lustig op los. We hebben tien heerlijke doelpunten van de vrouwen op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Kampioenschapvrouwen1920

Overzicht | Het succesvolle seizoen van de Ajax Vrouwen

Met een nieuwe trainer begonnen de Ajax Vrouwen aan het seizoen 2022/2023. Een seizoen waarin Ashleigh Weerden haar draai weer vond in Nederland en waarin hard werken werd beloond met niets minder dan de landstitel. Weerden en trainer Suzanne Bakker blikken terug op een historisch seizoen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials