Ajax Vrouwen starten in finale eerste voorronde

Ajaxvrouwen
Ajaxvrouwen

De Ajax Vrouwen zijn vrijgeloot voor de halve finale van de eerste voorronde van de UEFA Women’s Champions League. Dat wees de loting vrijdagmiddag in Nyon uit. In de eindstrijd treffen de Ajacieden FC Dinamo BSUPC uit Wit-Rusland of Agarista CSF Anenii Noi uit Moldavië.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De Amsterdammers volgen dit seizoen als landskampioen het Champions Path en stromen in de eerste voorronde in. Alle 41 kampioenen werden verdeeld in twee potten op basis van clubcoëfficiënten: geplaatst en niet geplaatst. De Ajax Vrouwen hadden een geplaatste status en zaten in pot 1.

Alleen de winnaar door
De eerste voorronde bestaat voor Ajax uit een minitoernooi met drie teams waarbij de winnaar zich plaatst voor de tweede voorronde. De Ajacieden komen alleen in de eindstrijd op 9 september in actie. Eerder kruisen dus FC Dinamo BSUPC en Agarista CSF Anenii Noi met elkaar de degens.

De speellocatie is nog niet bekend. Per groep organiseert één team het minitoernooi. Uiterlijk maandag 10 juli worden de definitieve speellocaties en tijdstippen bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Bakker UWCL Loting

Alles over de UEFA Women's Champions League-loting

De Ajax Vrouwen horen vrijdagmiddag vanaf 13:00 uur wie de tegenstanders zijn in de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League. De duels worden gespeeld op 6 en 9 september 2023.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Vertrek Bakker 1920

Eshly Bakker vertrekt bij Ajax Vrouwen

Eshly Bakker gaat Ajax Vrouwen deze zomer verlaten. De speler met de meeste wedstrijden in de historie van de Ajax Vrouwen kiest ervoor haar huidige overeenkomst niet te verlengen.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Bakker

Socials