In beeld | Sfeervolle eerste Ajax x Bud Pubquiz

Pubquiz1920
Pubquiz1920

Ajax organiseerde dinsdagavond in samenwerking met partner Bud een pubquiz in de binnenstad van Amsterdam. In de theaterzaal van Boom Chicago werd de kennis van de deelnemende Ajax-fans op de proef gesteld. Op deze sfeervolle avond waren eeuwige roem én prachtige prijzen te winnen.

Tags

  • #AjaxPubquiz

Socials

In totaal namen zestig teams van vier personen deel aan de Ajax Pubquiz. De enthousiaste deelnemers druppelden rond 19:30 uur binnen bij het pand aan de Rozengracht. Bij aankomst ontvingen de Ajacieden een bucket hat van Bud, waarna ze naar hun plek begeleid werden. Zestig tafels, allemaal vernoemd naar een Ajax-legende, stonden klaar met daarop ijskoude flesjes Bud. 'De Jongens Van Je Weet Wel' zorgden met live muziek voor een prettige sfeer voorafgaand aan de quiz. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een gezellige avond van te maken.

Rond de klok van acht namen quizmasters Horace Cohen en Hein van den Bogaert het woord. Het tweetal verzorgde onder begeleiding van de band de quiz. De teams beten zich vast in veertig Ajax-gerelateerde vragen. Waar in Amsterdam vond de afscheidswedstrijd van Aron Winter plaats? Wat is de officiële voornaam van de in Kinshasa geboren Kiki Musampa? En: wie was in seizoen 2006/2007 de laatste Ajacied die rugnummer 14 droeg? Een greep uit de vragen die aan bod kwamen.

Uiteindelijk sleepte Team Ruud Krol met 53 punten de overwinning binnen, gevolgd door Team Michael Reiziger en Team Christian Eriksen. De winnaars werden beloond met gesigneerde shirts, een thuistap, de prestigieuze Player of the Match-bokaal en VIP-tickets voor een thuiswedstrijd van volgend seizoen.

Na afloop overheerste bescheidenheid bij Team Ruud Krol. "We zijn zeker gelukkig met de eerste plaats, maar we hebben voornamelijk gewonnen door een échte Ajax-kenner in ons team. We hebben in aanloop naar de quiz niet echt geoefend en vertrouwden vooral op hem", aldus de winnaars. Waar ze het meest trots op zijn? "Dat we dertien van de veertien vragen goed hadden in de categorie 'Zit deze Ajacied in de Club van 100?'. De avond is nog jong, dus we gaan nog wel even kijken hoe we dit succes gaan vieren."

Clubliefde en gezelligheid stonden dinsdagavond centraal tijdens de geslaagde eerste Ajax x Bud Pubquiz in Boom Chicago. De deelnemers verlieten de theaterzaal met een grote glimlach en een prachtige ervaring rijker. Als aandenken kregen de Ajacieden een gegrafeerde Bud-bieropener mee naar huis.

Gerelateerde artikelen

BIF

Reportage | BIF All Stars - Ajax Legends

Talloze grootheden, zes doelpunten en heel veel lachende gezichten waren er te zien tijdens het duel tussen de BIF All en de Ajax Legends. Het werd een avond in het Olympische Stadion met alleen maar winnaars. "Om hier allemaal bijeen te komen is een goede gelegenheid om te laten zien hoe belangrijk voetbal is."

Tags

  • #AjaxLegends

Socials

Legends 1920

Mooi weerzien bij duel tussen Ajax Legends en BIF All Stars

In het Olympisch Stadion vond zaterdagavond een prachtig evenement plaats. De Ajax Legends speelden The Ultimate Match To Unite tegen de BIF All Stars. Het was een avond waarop talloze grootheden van weleer in actie kwamen en vereniging en verbinding centraal stonden.

Tags

  • #AjaxLegends

Socials