In beeld | Trainen in de lentezon richting De Graafschap

Training 1 Maart 1280
Training 1 Maart 1280

Op de eerste dag van de meteorologische lente trokken de Ajacieden hun trainingspak aan om zich te prepareren voor de wedstrijd van donderdagavond. Dan neemt Ajax het in Doetinchem op tegen De Graafschap. Op het spel staat een halvefinaleplek in de KNVB Beker. Onze fotograaf trok ook zijn jas aan en nam zijn plek in aan de zijlijn van het trainingsveld.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #GRAAJA

Socials

Hoewel de temperatuur nog niet de dubbele cijfers heeft gehaald, was het aangenaam toeven op sportcomplex de Toekomst. Sommige spelers hadden nog wel hun handschoenen aan of een sjaaltje om, maar het humeur van de Ajacieden was hetzelfde als het weer: zonnig.

Dat er donderdag iets belangrijks op het spel staat voor Ajax blijkt wel uit de historie. Geen enkele club in Nederland legde zo vaak als Ajax beslag op de KNVB Beker. Liefst twintig keer mochten de Amsterdammers deĀ Dennenappel al boven het hoofd tillen. Donderdag kan er tegen De Graafschap een volgende stap worden gezet naar een plek in de Rotterdamse Kuip op zondag 30 april.

De oefeningen
Onder de bezielende leiding van trainer John Heitinga werd er lekker stevig getraind door de Ajacieden. De spelers begonnen na de warming-up met een 'sprint- en jaagspelletje'. Daarna werd er tactisch getraind, speelden ze drie tegen drie en werd de training afgesloten met afwerken op het doel.

Onze fotograaf schoot de volgende platen:

Gerelateerde artikelen

90 Lijn Header

Jaren '90 herleven in adidas Icons-collectie

Adidas introduceert woensdag wereldwijd de nieuwe Football Icons-collectie. Ajax maakt trots onderdeel uit van deze 'throwback replica collection', naast clubs als Arsenal, Bayern München, Juventus, Manchester United en Real Madrid. De collectie is geïnspireerd op de karakteristieke kleding uit de jaren '90 en de 'adidas Equipment'-lijn en design van voetbalshirts uit de jaren '90 in het bijzonder.

Tags

  • #adidas

Socials

GOTM Timber 1280

Goal of the Month | Da Silva, Kudus, Timber, Barron of Godts

De vrije trap van Mohammed Kudus, de solo van Mika Godts, de knal van Eternal Barron of de volley van Jurriën Timber. Wie maakte de mooiste? Stem nu op jouw favoriete doelpunt van de maand februari en maak kans op een gesigneerd thuisshirt. Goal of the Month is powered by Curaçao.

Tags

  • #GOTM

Socials

Winter1280

Top 5 Goals | Aron Winter

Aron Winter is iemand met een duidelijk Ajax-DNA. Hij speelde twee periodes in Ajax 1, was in verschillende functies werkzaam op de Toekomst en fungeerde ook als assistent-coach bij de hoofdmacht. Ter ere van zijn 55e verjaardag zijn vijf mooiste goals in Amsterdamse dienst.

Tags

  • #Winter

Socials