Interland-alert | Ajacieden keren terug

Schuursterug
Schuursterug

De interlandbreak is in volle gang. Verschillende Ajacieden hebben al minuten gemaakt voor hun nationale ploeg en er staat nog genoeg op het programma. Via dit liveblog hielden we je de afgelopen week op de hoogte van de Ajacieden die waren afgereisd naar hun nationale ploeg. In november keert het interland-alert weer terug.

Tags

 • #Interlands

Socials

Donderdag 15 oktober 09:00 uur | 'Back to the office'
Het interlandvoetbal zit erop. De Ajacieden keren terug naar de club. Komende zondag wacht de thuiswedstrijd met sc Heerenveen. De belangrijkste momenten nog op een rijtje:

 • Oranje speelt twee keer gelijk in de UEFA Nations League (Bosnië 0-0, Italië 1-1). Daley Blind startte twee keer in de basis.
 • Jong Oranje heeft zich gekwalificeerd voor het EK 2021 na een 0-7 overwinning op Jong Cyprus. Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch, Perr Schuurs en Kjell Scherpen stonden aan de aftrap.
 • Het Argentinië van Nico Tagliafico blijft na de 1-2 overwinning op Bolivia samen met Brazilië koploper in de WK-kwalificatiepoule in Zuid-Amerika.
 • Dusan Tadic is na de overwinning met Servië op Noorwegen nog maar één stap verwijderd van het EK. Op 12 november staat hij met z'n land in de finale van de play-offs.
 • Noussair Mazraoui scoorde voor Marokko in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Congo (1-1).
 • Edson Álvarez kwam in actie voor Mexico tegen Nederland (vriendschappelijk). Lassina Traoré speelde voor Burkina Faso tegen Madagaskar. 

➖➖➖

22:59 uur | Polen nieuwe lijstaanvoerder

Door het gelijkspel bij Italië – Nederland (1-1) en de winst van Polen op Bosnië (3-0) is dit de nieuwe stand in groep 1 van Divisie A.

 1. Polen 4-7
 2. Italië 4-6
 3. Nederland 4-5
 4. Bosnië 4-2

➖➖➖

22:37 uur | Verdienstelijk gelijkspel
Afgelopen. Italië – Nederland eindigt in 1-1. De eindstand was al bij rust bepaald.

Het Nederlands elftal speelde een sterke eerste helft, waarin het meer dan de 1-1-tussenstand had verdiend. Na rust moest Oranje terug en kregen de Italianen de overhand, maar toch werd er niet meer gescoord.

Quincy Promes kwam niet in actie.

➖➖➖

22:20 uur | Veltman voor Blind 🔁
Voor Daley Blind zit de wedstrijd erop. Hij gaat in de 77e minuut naar de kant en wordt vervangen door Joël Veltman, met wie hij vorig seizoen bij Ajax nog vaak het centrale verdedigingsduo vormde. 

Blind speelde een uitstekende eerste helft, waarin hij zich aanvallend prima liet gelden. In de tweede helft was de Ajacied minder dwingend aanwezig.

➖➖➖

21:47 uur | Tweede helft van start
De tweede helft is begonnen. Geen wissels aan beide kanten, dus dat betekent nog steeds Daley Blind bij Oranje binnen de lijnen. 

➖➖➖

21:33 uur | Sterke eerste helft van Oranje
Rust in Bergamo. De stand bij Italië – Nederland is 1-1. Oranje kan terugkijken op een goede eerste helft, waarin het de betere ploeg was.

Daley Blind was gevaarlijk met een aantal prima voorzetten vanaf links. Uit een van die ballen viel uiteindelijk ook de gelijkmaker. De inzet van Memphis (op aangeven van Blind) werd geblokt, waarna de bal voor de voeten van Donny van de Beek viel. De oud-Ajacied twijfelde niet en haalde van dichtbij de trekker over.

➖➖➖

21:11 uur | Van de Beek met de gelijkmaker
Yes! Daar is het snelle antwoord van Oranje. Donny van de Beek maakt gelijk in de 25e minuut: 1-1. De oud-Ajacied schiet een afgeslagen schot van dichtbij hard en hoog tegen de touwen. 

➖➖➖

21:01 uur | Oranje op achterstand
Domper voor het Nederlands elftal. Italië komt in de 16e minuut op voorsprong, via Lorenzo Pellegrini na een aanval door het hart van de Nederlandse defensie.

➖➖➖

20:45 uur | Succes, Daley!
De wedstrijd is begonnen. Gaat het Frank de Boer lukken om zijn eerste zege als bondscoach van Oranje te boeken?

➖➖➖

19:30 uur | 5-3-2 🦁
Oranje keert weer terug naar een 5-3-2-formatie tegen Italië. Tegen Bosnië werd er nog gekozen voor een 4-3-3-systeem. Ajacied Daley Blind start in de basis als linksback.

Quincy Promes begint op de reservebank.

11:45 uur | Oranje in actie in Bergamo
Voor de meeste Ajacieden zit de interlandbreak er weer op. Voor Daley Blind en Quincy Promes geldt dat niet: zij zijn woensdagavond met Oranje in Bergamo voor de UEFA Nations League-wedstrijd tegen Italië.

Dinsdagmiddag trainden ze in Milaan, aan de zijde van oud-Ajacieden als Donny van de Beek en Ryan Babel. Wat beelden daarvan check je hieronder!

➖➖➖

Woensdag 9:30 uur | Nico is trots 😃
Nico Tagliafico won dinsdag met Argentinië met 1-2 van Bolivia. En daar is de linksachter, die de volle 90 minuten speelde, trots op.

View this post on Instagram

Vamos Argentina!! 🇦🇷

A post shared by Nicolas Tagliafico (@tagliafico3) on

➖➖➖

23:55 uur | Einde wedstrijd ⏱️
De wedstrijd in La Paz (Bolivia) is afgelopen. Door goals van Lautaro Martinez en Joaquin Correa wint Argentinië met 1-2 van Bolivia. Tagliafico maakte de 90 minuten vol.

➖➖➖

22:55 uur | Rust in Zuid-Amerika
De WK-kwalificatiewedstrijd Bolivia - Argentinië staat na 45 minuten voetbal 1-1.

Ajacied Nico Tagliafico startte in de basis.

➖➖➖

22:49 uur | Doelpunt Mazraoui
De oefenwedstrijd tussen Marokko en Congo is in 1-1 geëindigd. Noussair Mazraoui maakte de 1-0!

➖➖➖

19:59 uur | Gefeliciteerd, mannen!
Jong Oranje heeft zich na een 0-7-overwinning op Jong Cyprus geplaatst voor het EK! Met twee treffers van Jurgen Ekkelenkamp en een doelpunt van Ryan Gravenberch hadden de twee Ajacieden een hoofdrol in de overwinning. Ook Perr Schuurs en Kjell Scherpen stonden in de basis.

Jong Cyprus - Jong Oranje 0-7 (0-1) 
22. Gravenberch 0-1
50. Ekkelenkamp 0-2
51. Sierhuis 0-3
65. Ekkelenkamp 0-4
73. Sierhuis 0-5
82. Boadu 0-6
90. Sierhuis 0-7

➖➖➖

19:37 uur | Nummer ✌️ voor Ekkelkamp
Jurgen Ekkelenkamp maakt z'n tweede voor Jong Oranje tegen Jong Cyprus. Daarmee komt de beloftenploeg op 0-4.

Kaj Sierhuis schiet vlak daarna ook de 0-5 binnen.

➖➖➖

19:11 uur | #3
Daar is ook gelijk de 0-3. Op aangeven van Joshua Zirkzee schiet ex-Ajacied Kaj Sierhuis binnen.

➖➖➖

19:10 uur | 🔥🔥🔥
De Ajacieden doen het tegen Jong Cyprus! Jurgen Ekkelenkamp zet Jong Oranje na 50 minuten voetbal op 0-2.

➖➖➖

18:49 uur | Rust ⏸️
De eerste helft tussen Jong Cyprus - Jong Oranje zit erop. De Nederlanders staan met 0-1 voor dankzij een treffer van Ajacied Ryan Gravenberch! 💪

➖➖➖

17:02 uur | Basisplek voor Jurgen! 🦁
Na z'n goede invalbeurt tegen Jong Gibraltar start Jurgen Ekkelenkamp dinsdagavond in de basis tegen Jong Cyprus. 

Ook de Ajacieden Kjell Scherpen, Perr Schuurs en Ryan Gravenberch staan aan de aftrap van het EK-kwalificatieduel van Jong Oranje.

➖➖➖

Dinsdag 14:00 uur | MATCHDAY
Jong Oranje kan dinsdagavond om 18:00 uur een reuzenstap zetten richting EK-kwalificatie als het de uitwedstrijd wint tegen Jong Cyprus. Mocht Nederland zich plaatsen, dan gaat het in maart eerst naar de groepsronde. De knock-outfase, die daarna volgt, wordt van 31 mei tot 6 juni gehouden.

Naast de negen groepswinnaars plaatsen ook de vijf beste nummers twee zich voor de groepsronde. Dit is de actuele stand in de poule van Jong Oranje:

Poule G

1. Jong Oranje 7-21
2. Jong Portugal 6-15
3. Jong Noorwegen 8-10
4. Jong Wit-Rusland 7-8
5. Jong Cyprus 7-7
6. Jong Gibraltar 7-0

➖➖➖

20:01 uur | Winst voor Burkina Faso
Burkina Faso heeft het oefenduel met Madagascar winnend afgesloten. Na een 1-1-ruststand maakte Eric Traoré in de 64e minuut de winnende goal (2-1). Kort daarvoor had Ajacied Lassina Traoré het veld verlaten.

➖➖➖

18:59 uur | Gelijke stand bij rust
Het is rust bij het oefenduel van Burkina Faso tegen Madagaskar. De stand is 1-1. Oud-Ajacied Bertrand Traoré opende na 34 minuten spelen de score, maar kort voor rust volgde de gelijkmaker.

Lassina Traoré had een basisplaats bij Burkina Faso.

➖➖➖

17:41 uur | Basisplaatsen voor neven Traoré
Lassina Traoré komt zometeen in actie in een oefenduel tegen Madagascar. De spits heeft net als zijn neef en voormalig Ajax-speler Bertrand Traoré een basisplaats bij Burkina Faso.

De aftrap tegen Madagaskar is om 18:00 uur. Overigens staan er bij Burkina Faso in totaal vier spelers met de achternaam Traoré aan de aftrap. 

➖➖➖

15:30 uur | Traoré moet aan de bak 🇧🇫
Lassina Traoré speelt vanavond met zijn Burkina Faso een vriendschappelijke wedstrijd tegen Madagaskar. Zijn neef en oud-Ajacied Bertrand Traoré, tegenwoordig spelend voor Aston Villa, is ook van de partij. 

Via dit blog houden we je vanavond op de hoogte van Traoré's verrichtingen. Om 18:00 uur Nederlandse tijd klinkt het eerste fluitsignaal.

➖➖➖

14:45 uur | Nico dinsdag in actie
Nico Tagliafico won vrijdag met Argentinië met 1-0 van Ecuador. Dinsdag om 22:00 uur speelt hij opnieuw met zijn land, ditmaal uit tegen Bolivia.

➖➖➖

11:00 uur | De tussenstand voor Oranje
Hoe staat Oranje er na de derde speelronde in de UEFA Nations League voor in de poule? 

Poule 1 van A-divisie
1. Italië 3-5
2. Nederland 3-4
3. Polen 3-4
4. Bosnië 3-2

➖➖➖

Maandag 9:30 uur | Programma de komende week
Een taaie zondagavond voor Daley Blind, Quincy Promes en Dusan Tadic ligt inmiddels achter ons. Oranje speelde gelijk tegen Bosnië en Servië verloor van Hongarije. Het vizier moet echter weer vooruit. De komende dagen ziet het programma er als volgt uit:

Nederland: Daley Blind, Quincy Promes
Italië - Nederland (Woensdag 14 oktober, 20:45 uur, UEFA Nations League)

Servië: Dusan Tadic
Turkije - Servië (Woensdag 14 oktober, 20:45 uur, UEFA Nations League)

Argentinië: Nico Tagliafico
Bolivia - Argentinië (Dinsdag 13 oktober, 22:00 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatie)

Mexico: Edson Álvarez
Mexico - Algerije (Dinsdag 13 oktober, 21:00 uur, vriendschappelijk)

Marokko: Noussair Mazraoui
Marokko - Congo (Dinsdag 13 oktober, 20:00 uur, vriendschappelijk)

Burkina Faso: Lassina Traoré
Burkina Faso - Madagaskar (Maandag 12 oktober, 12:00 uur, vriendschappelijk)

Jong Oranje: Kjell Scherpen, Perr Schuurs, Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp
Jong Cyprus – Jong Oranje (Dinsdag 13 oktober, 18:00 uur, EK-kwalificatie)

➖➖➖

22:40 uur | Tadic onderuit met Servië
Afgelopen. Servië kan aan de 0-1-achterstand na rust niets meer veranderen en verliest nipt van Hongarije. Dusan Tadic werd na 77 minuten naar de kant gehaald.

Door het verlies heeft Servië nu de rode lantaarn van poule 3 van divisie B van de UEFA Nations League in handen.

1. Rusland 3-7
2. Hongarije 3-6
3. Turkije 3-2
4. Servië 3-1

Donderdag plaatste Servië zich wel voor de finale van de play-offs voor een EK-ticket. Tadic kwam toen 118 minuten in actie tegen Noorwegen. Dat duel werd gewonnen na verlenging.  

➖➖➖

21:34 uur | Tadic op achterstand
Het is rust in het Rajko Mitic Stadium in Belgrado. Dusan Tadic kijkt met Servië halverwege tegen een 0-1-achterstand aan.

Werk aan de winkel dus voor de Serviërs in de tweede helft tegen Hongarije.

➖➖➖

20:05 uur | Tadic opnieuw in de basis
Servië gaat om 20:45 uur beginnen aan zijn UEFA Nations League-duel tegen Hongarije. Bij de Serviërs heeft Dusan Tadic opnieuw een basisplaats.

Tadic speelde donderdag nog bijna 120 minuten tegen Noorwegen in de halve finale van de play-offs voor een EK-ticket. Servië kwam daarbij winnend uit de strijd en treft nu over een maand Schotland in de eindstrijd.

➖➖➖

19:53 uur | Remise in Zenica
De wedstrijd is afgelopen. Oranje komt niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Bosnië. Het Nederlands elftal kende een opleving aan het einde van de wedstrijd en kreeg toen een aantal kansen, maar kwam niet tot scoren.

Daley Blind en Quincy Promes werden allebei kort voor tijd vervangen.

➖➖➖

19:45 uur | Ajacieden naar de kant
De wedstrijd zit erop voor Daley Blind en Quincy Promes. Zij worden allebei in de 86e minuut vervangen.

Het is de tweede dubbele wissel van bondscoach Frank de Boer. 

➖➖➖

18:46 uur | Nog doelpuntloos
Rust in Zenica. De stand bij Bosnië – Oranje is 0-0. Het was vanuit Nederlands perspectief een mager eerste bedrijf, zonder echt grote kansen. Eén van de beste mogelijkheden was misschien nog wel voor Quincy Promes, die echter van randje zestien hoog over schoot.

➖➖➖

18:00 uur | Succes Daley & Quincy!
Bosnië – Oranje is van start. Er is zojuist gefloten voor het beginsignaal.

➖➖➖

17:21 uur | De huidige stand van zaken
Nederland speelde tot dusver twee duels in de nieuwe editie van de UEFA Nations League. Er werd gewonnen van Polen, maar verloren van Italië. In beide duels viel slechts één doelpunt. 

Poule 1 van A-divisie
1. Italië 2-4
2. Nederland 2-3
3. Polen 2-3
4. Bosnië 2-1

➖➖➖

17:00 uur | Blind en Promes starten! 👌
Daley Blind en Quincy Promes hebben een basisplaats voor het UEFA Nations League-duel bij Bosnië. 

Blind start als linksback en Promes als linksbuiten.

Opstelling: Cillessen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind, De Roon, F. de Jong, Wijnaldum, Malen, L. de Jong, Promes

➖➖➖

15:00 uur | Groter aandeel voor Ajacieden?
Voor het Nederlands elftal begint om 18:00 uur het vervolg van de UEFA Nations League, in en tegen Bosnië. De vorige (eerste) editie was heel succesvol met het behalen van de finale. De eindstrijd ging uiteindelijk verloren tegen Portugal (0-1).

Het is voor Frank de Boer zijn tweede duel als bondscoach. Donderdag startte hij in oefenverband met een 0-1-nederlaag tegen Mexico. De Boer deed toen geen beroep op Daley Blind en slechts kort (zes minuten) op Quincy Promes.

Krijgen de Ajacieden vanavond een groter aandeel?

11:45 uur | Fungame! ⚽
Heb je deze al gezien van? Is Quincy Promes nou één van de winnaars? 😎

 

➖➖➖

Zondag 09:00 uur | Matchday Oranje en Servië
Drie Ajacieden komen vandaag in actie in de UEFA Nations League! Daley Blind en Promes nemen het op tegen Bosnië-Herzegovina en Dusan Tadic tegen Hongarije. 

Bosnië - Nederland (18:00 uur, Nations League)
Servië - Hongarije (20:45 uur, Nations League)

➖➖➖

Zaterdag 10:00 uur | Programma dit weekend
Vanwege het interlandvoetbal is er geen Eredivisie dit weekend. Maar wanneer moet je precies voor de TV zitten om een Ajacied aan het werk te zien?

Nederland: Daley Blind, Quincy Promes
Bosnië-Herzegovina - Nederland (Zondag 11 oktober, 18:00 uur, UEFA Nations League)
Italië - Nederland (Woensdag 14 oktober, 20:45 uur, UEFA Nations League)

Servië: Dusan Tadic
Servië – Hongarije (Zondag 11 oktober, 20:45 uur, UEFA Nations League)
Turkije - Servië (Woensdag 14 oktober, 20:45 uur, UEFA Nations League)

Argentinië: Nico Tagliafico
Bolivia - Argentinië (Dinsdag 13 oktober, 22:00 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatie)

Mexico: Edson Álvarez
Mexico - Algerije (Dinsdag 13 oktober, 21:00 uur, vriendschappelijk)

Marokko: Noussair Mazraoui
Marokko - Congo (Dinsdag 13 oktober, 20:00 uur, vriendschappelijk)

Burkina Faso: Lassina Traoré
Burkina Faso - Madagaskar (Maandag 12 oktober, 12:00 uur, vriendschappelijk)

Jong Oranje: Kjell Scherpen, Perr Schuurs, Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp
Jong Cyprus – Jong Oranje (Dinsdag 13 oktober, 18:00 uur, EK-kwalificatie)

➖➖➖

13:00 uur | Tadic (ook voor Servië) on fire! 🔥🇷🇸
Dusan Tadic verzorgde donderdagavond een heel belangrijke assist voor zijn nationale ploeg. Het leidde tot de winnende goal van Sergej Milinkovic-Savic. Schotland is de laatste horde voor Servië op weg naar het EK. 

➖➖➖

12:30 uur | Ajacieden wonnen met Jong Oranje
Voor Kjell Scherpen, Perr Schuurs, Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp was de wedstrijd met Jong Oranje tegen Gibraltar een lekkere. Ekkelenkamp scoorde bij zijn debuut en het duel werd met 5-0 gewonnen. Check hieronder wat plaatjes!

➖➖➖

Vrijdag 9 oktober 9:00 uur | Weinig interlandverplichtingen
Een rustige dag qua interlandverplichtingen. Voor vandaag staat onder meer Japan – Kameroen op het programma, een wedstrijd waarvoor Andre Onana was geselecteerd. De doelman is echter al terug in Amsterdam.

➖➖➖

06:42 uur | Tagliafico wint met Argentinië
Nico Tagliafico is de WK-kwalificatiereeks met Argentinië goed begonnen. De Argentijnen waren donderdagnacht met 1-0 te sterk voor Ecuador. Het enige doelpunt werd voor eigen publiek gemaakt door Lionel Messi.

Tagliafico stond de gehele wedstrijd binnen de lijnen.

➖➖➖

23:14 uur | Tadic door met Servië!
Afgelopen. Dusan Tadic schakelt op knappe wijze met Servië Noorwegen uit. De Serviërs winnen in Oslo na verlenging met 1-2. Tadic was belangrijk met een assist op de winnende goal van Sergej Milinković-Savic.

De Ajacied ging uiteindelijk in de 118e minuut naar de kant en kreeg toen nog geel vanwege (vermeend) tijdrekken.

Tadic is met Servië nog één horde verwijderd van plaatsing voor het EK. Op 12 november wacht de finale van de play-offs tegen Schotland.

➖➖➖

22:51 uur | Assist Tadic
Servië komt in de 102e minuut van de verlenging aan de leiding (1-2). Het is Dusan Tadic die de assist op in Sergej Milinković-Savic in huis heeft. De invaller maakt op zeer subtiele wijze zijn tweede treffer van de avond.

Een belangrijk aandeel voor Tadic in de hernieuwde voorsprong van zijn land.

➖➖➖

22:31 uur | Verlenging voor Tadic
De reguliere speeltijd zit erop in Oslo. Noorwegen - Servië is geëindigd in 1-1 en dus volgt er een verlenging.

➖➖➖

21:53 uur | 🙌
Bij Jong Oranje waren Kjell Scherpen, Perr Schuurs en Ryan Gravenberch basisspeler tijdens de 5-0-zege van Jong Oranje op Gibraltar. De eerste twee speelden negentig minuten. Gravenberch werd na een uur spelen vervangen.

Jurgen Ekkelenkamp kwam in de 78e minuut binnen de lijnen en scoorde direct.

Op onderstaande foto viert Gravenberch een treffer met twee voormalig Ajacieden: Dani de Wit en Mitchell Bakker.

➖➖➖

21:42 uur | Ekkelenkamp trefzeker!
Jurgen Ekkelenkamp maakt zijn debuut en zorgt direct voor de 5-0 van Jong Oranje! Scoren bij je debuut, dat zien we graag Jurgen!

➖➖➖

20:55 uur | Dani de Wit op schot 
Ex-Ajacied Dani de Wit laat zich zien tijdens Jong Oranje - Jong Gibraltar. Hij is twee keer trefzeker in de eerste helft. Het andere doelpunt werd gemaakt door Ferdi Kadioglu. Ruststand: 3-0.

➖➖➖

19:45 uur | Tadic start in Noorwegen
Servië speelt vanavond de kraker tegen Noorwegen. In Oslo heeft Dusan Tadic een basisplaats gekregen. Ook oud-Ajacied Nemanja Gudelj staat aan het vertrek. 

De aftrap van Noorwegen - Oslo is om 20:45 uur. De winnende ploeg gaat door naar de finale en treft dan op 12 november Schotland of Israël. De uiteindelijke winnaar daarvan verdient een ticket voor het EK.

Het duel kun je live bekijken op Ziggo Sport.

➖➖➖

19:15 uur | C'mon, boys!
Drie Ajacieden starten in de basis tegen Jong Gibraltar. Kjell Scherpen, Perr Schuurs en Ryan Gravenberch hebben allemaal een basisplaats gekregen van Erwin van de Looi, de coach van Jong Oranje.

De aftrap is om 20:00 uur en de wedstrijd is live te zien op FOX Sports. 

➖➖➖

13:32 uur | Voorbeschouwing Jong Oranje 🦁
Jong Oranje zit in een poule met Portugal, Noorwegen, Wit-Rusland, Cyprus en Gibraltar. Met achttien punten uit zes duels gaat Nederland fier aan de leiding in poule G. Portugal staat tweede op aan achterstand van zes punten. Ze hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

Eind 2019 won Jong Oranje in Gibraltar met 0-6. Oud-Ajax-speler Dani de Wit maakte drie treffers. Cody Gakpo scoorde twee keer, Daishawn Redan (ook ex-Ajax) maakte de zesde treffer van de avond in het Victoria Stadium.

Het EK2021 is opgeknipt in twee delen vanwege de coronacrisis. De groepsfase van het EK 2021 is van 24 maart tot en met 31 maart en de finaleronde wordt van 31 mei tot 6 juni gehouden.

➖➖➖

11:50 uur | Geschiedenis 🔙
Het kan voor Servië de eerste keer worden dat ze als onafhankelijk land zich plaatsen voor het EK.

Servië speelde één keer eerder tegen Noorwegen: die wedstrijd eindigde in 1-1. De winnaar van het duel speelt op 12 november tegen de winnaar van Schotland - Israël.

➖➖➖

11:31 uur | Matchday voor Tadic 🇷🇸
Ook Dusan Tadic komt donderdagavond in actie. Servië staat in de halve finale van de play-offs voor het EK.

➖➖➖

Donderdag 8 oktober 9:00 uur | Nieuwe dag, nieuwe kansen ⚽
Het 'grote' Oranje verloor woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA van Mexico. Frank de Boer debuteerde dus met een oefennederlaag als bondscoach van het Nederlands elftal.

Jong Oranje komt donderdagavond in actie tegen de leeftijdsgenoten van Gibraltar.  Kjell Scherpen, Perr Schuurs, Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp kunnen in actie komen.

De wedstrijd begint om 20:00 uur.

➖➖➖

22:38 uur | Oranje onderuit tegen Mexico
Afgelopen. Het debuut van Frank de Boer als bondscoach van het Nederlands elftal mondt uit in een 0-1-oefennederlaag tegen Mexico. Edson Álvarez speelde bij de winnende ploeg 77 minuten mee. De Ajacied zag na een uur spelen landgenoot Raúl Jiménez uit een penalty de winnende goal maken. 

Bij Oranje was er kort speeltijd (zes minuten) voor Quincy Promes. Daley Blind bleef op de reservebank.

Zondag speelt het Nederlands elftal opnieuw, dan voor de UEFA Nations League in en tegen Bosnië.

➖➖➖

22:28 uur | Tijd voor Promes
Toch nog speeltijd voor een Ajacied bij Oranje. Quincy Promes komt in de 84e minuut binnen de lijnen. Hij vervangt Owen Wijndal.

Kan Oranje met Promes binnen de lijnen een serieus slotoffensief in gaan zetten?

➖➖➖

22:20 uur | Álvarez vervangen
Edson Álvarez gaat naar de kant. Hij wordt in de 77e minuut vervangen.

Álvarez kan vanaf de kant gaan toekijken of zijn ploeggenoten de 0-1-voorsprong over de streep trekken.

➖➖➖

22:03 uur | Mexico aan de leiding
Mexico komt op 0-1 via een benutte strafschop van Raúl Jiménez. De spits verdiende de strafschop zelf na een overtreding van Nathan Aké.

Edson Álvarez en zijn teamgenoten leiden zodoende in de Johan Cruijff ArenA: 0-1.

➖➖➖

21:52 uur | Twee wissels bij Oranje
De tweede helft is begonnen. Frank de Boer heeft twee wissels doorgevoerd. Helaas zitten Quincy Promes en Daley Blind nog op de bank.

Bij de Mexicanen is Edson Álvarez is nog altijd van de partij.

➖➖➖

21:31 uur | Nog geen goals
Het is rust in de Johan Cruijff ArenA. De stand is 0-0. Een onderhoudend eerste bedrijf, waarbij de Mexicanen het gevaarlijkst op de counter waren. Oranje wist nog geen grote indruk te maken.

➖➖➖

20:45 uur | Duel is los
De wedstrijd is begonnen. Lukt het Edson Álvarez met de Mexicanen om te stunten in de hem zo bekende Johan Cruijff ArenA?

➖➖➖

20:22 uur | Edson 🔥

➖➖➖

19:37 uur | Álvarez start voor Mexico
Er gaat wel een Ajacied starten in de Johan Cruijff ArenA. Edson Álvarez heeft namelijk een basisplaats bij Mexico, als verdedigende middenvelder. 

➖➖➖

19:20 uur | 🦁 XI 🦁
De eerste basisopstelling onder Frank de Boer is bekend. Daarin is geen plek voor Ajacieden Quincy Promes en Daley Blind. De in de zomer naar Manchester United vertrokken Donny van de Beek staat wel aan de aftrap tegen Mexico.

➖➖➖

18:31 uur | ⚠️ I case you missed it ⚠️
De Ajax-spelers die niet zijn zijn opgeroepen voor hun nationale elftal speelden woensdagmiddag een oefenduel tegen AZ.

Heb je die wedstrijd niet kunnen zien? Bekijk 'm hier.

➖➖➖

17:08 uur | Ajax ⚔️ AZ 
De Ajacieden die in Amsterdam bleven oefenden woensdagmiddag tegen AZ. Het vriendschappelijke potje eindigde in 1-1. Lees hier het wedstrijdverslag terug.

We hebben ook nog wat foto's van het duel op een rijtje gezet:

➖➖➖

16:51 uur | Hi, Ryan! 🖐️
Ryan Gravenberch heeft zich gemeld bij Jong Oranje, zo laat hij zien op z'n Instagram. Donderdag komt het beloftenteam van Nederland in actie tegen Gibraltar voor de EK-kwalificatie.

Gravenberch arriveerde in stijl! 😎 (Gebruik je de app? Klik hier)

View this post on Instagram

Back with @onsoranje 💪🏾🦁

A post shared by Ryan Gravenberch (@ryanjiro_) on

➖➖➖

16:43 uur | Het programma 📋
Welke Ajacieden komen wanneer in actie? Bekijk het programma van de aankomende week

Nederland: Daley Blind, Quincy Promes
Nederland - Mexico (Woensdag 7 oktober, 20:45 uur, vriendschappelijk)
Bosnië-Herzegovina - Nederland (Zondag 11 oktober, 18:00 uur, UEFA Nations League)
Italië - Nederland (Woensdag 14 oktober, 20:45 uur, UEFA Nations League)

Kameroen: Andre Onana
Japan- Kameroen (Vrijdag 9 oktober, 14:00 uur, vriendschappelijk)
Kameroen - Algerije (Maandag 12 oktober, vriendschappelijk)

Servië: Dusan Tadic
Noorwegen – Servië (Donderdag 8 oktober, 20:45 uur, EK-kwalificatie)
Servië – Hongarije (Zondag 11 oktober, 20:45 uur, UEFA Nations League)
Turkije - Servië (Woensdag 14 oktober, 20:45 uur, UEFA Nations League)

Argentinië: Nico Tagliafico
Argentinië – Ecuador (Vrijdag 9 oktober, 02:10 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatie)
Bolivia - Argentinië (Dinsdag 13 oktober, 22:00 uur Nederlandse tijd, WK-kwalificatie)

Mexico: Edson Álvarez
Nederland - Mexico (Woensdag 7 oktober, 20:45 uur, vriendschappelijk)
Mexico - Algerije (Dinsdag 13 oktober, 21:00 uur, vriendschappelijk)

Jong Oranje: Kjell Scherpen, Perr Schuurs, Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp
Jong Oranje - Gibraltar (Donderdag 8 oktober, 20:00 uur, EK-kwalificatie)
Jong Cyprus – Jong Oranje (Dinsdag 13 oktober, 18:00 uur, EK-kwalificatie)


➖➖➖

Woensdag 7 oktober 16:30 uur | Welkom!
🌍
De komende week staat het voetbal in het teken van internationale wedstrijden. Via dit liveblog blijf jij op de hoogte van de prestaties van de Ajacieden die zijn opgeroepen om voor hun eigen land uit te komen.

Tags

 • #Interlands

Socials

Gerelateerde artikelen

Promes Thumb

Overzicht | Ajacieden in de interlandbreak

Na de nederlaag van afgelopen zondag in en tegen Groningen, vliegt een aantal spelers uit voor interlands. Welke Ajacieden wanneer en tegen wie voor hun land uitkomen zie je hieronder.

Tags

 • #Interlands

Socials

HUBLOT X AJAX 9

Ajax en Hublot verlengen samenwerking tot en met 2023

Hublot en Ajax hebben hun jarenlange samenwerking verlengd tot en met 2023. Beide partijen bekrachtigden dit heugelijke nieuws in het bijzijn van Perr Schuurs en Menno Geelen in de Hublot Boutique Amsterdam. Hublot blijft zowel Official Sponsor alsmede Official Timekeeper van Ajax.

Tags

 • #Hublot

Socials