Interland-alert | Captain Tadic pakt punt met Servië, Álvarez verliest

Tadic1
Tadic1

Verschillende Ajacieden hebben de club tijdelijk verlaten om uit te komen voor hun land. Via dit interland-alert houden we je op de hoogte van alle verrichtingen van de Ajax-spelers.

Tags

  • #Interlands

Socials

➖➖➖

23:30 uur | Hoe deden de Ajacieden het vanavond?
Acht Ajacieden kwamen bij hun nationale elftal in actie. Een korte round-up.

➡️ Nederland – Letland 2-0 (1-0)
Daley Blind stond de hele wedstrijd binnen de lijnen. Ook Davy Klaassen was basisspeler, maar werd elf minuten voor tijd vervangen door Ryan Gravenberch.

➡️ Jong Duitsland - Jong Oranje 1-1 (0-0)
Kjell Scherpen en Perr Schuurs speelde opnieuw negentig minuten mee. Brian Brobbey viel net als tijdens het openingsduel in, alleen nu pas twee minuten voor tijd.  

➡️ Servië – Portugal 2-2 (0-2)
Dusan Tadic droeg wederom de aanvoerdersband bij Servië, dat terugkwam van een 0-2-achterstand. Tadic werd acht minuten voor tijd vervangen.  

➡️ Wales – Mexico 1-0 (1-0)
Edson Álvarez was bassispeler en speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd mee. Hij ging in de 83e minuut naar de kant.

➖➖➖

22:55 uur | Nederlaag voor Álvarez in Cardiff
Mexico heeft zijn eerste interland van 2021 verloren. Op bezoek bij Wales werd door een vroege tegengoal een 1-0-nederlaag geslikt. Edson Álvarez startte in het vriendschappelijke duel in de basis, maar werd zeven minuten voor tijd naar de kant gehaald.

➖➖➖

22:52 uur | Weer gelijkspel voor Jong Oranje
Jong Oranje heeft ook zijn tweede groepsduel op het jeugd-EK met 1-1 gelijkgespeeld. Na de remise tegen Jong Roemenië kwam die stand ook op het scorebord tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland.

Jong Oranje leek lange tijd op weg naar een zege. Justin Kluivert profiteerde kort na rust van een grove fout van de Duitse doelman. In de 84e minuut volgde jammer genoeg de gelijkmaker van Duitsland.

Drie Ajacieden in actie
Op Hongaarse bodem speelden Kjell Scherpen en Perr Schuurs de gehele wedstrijd. Brian Brobbey viel twee minuten voor tijd in, kort nadat de Duitsers op gelijke hoogte waren gekomen.

De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi heeft plaatsing voor de volgende ronde niet meer volledig in eigen hand. In ieder geval is een (ruime) zege op Jong Hongarije vereist.

Stand in poule A
1. Jong Duitsland 2-4 (4-1)
2. Jong Roemenië 2-4 (3-2)
3. Jong Oranje 2-2 (2-2)
4. Jong Hongarije 2-0 (1-5)

➖➖➖

22:42 uur | Jong Duitsland komt op 1-1
Een domper voor Jong Oranje: in de 84e minuut wordt de gelijkmaker geïncasseerd. En zo ziet de wereld er plots heel anders uit. 

➖➖➖

22:20 uur | Verdienstelijk punt voor Tadic
Servië heeft knap een punt overgehouden aan het thuisduel met Portugal. De Oost-Europeanen zaten bij rust in de problemen, maar werkten in het openingskwartier van de tweede helft een 0-2-achterstand weg. Het eindigde uiteindelijk in 2-2.

Dusan Tadic droeg tijdens zijn 75e interland de aanvoerdersband bij Servië en werd na 81 minuten vervangen. In tegenstelling tot woensdag toen hij drie assists afleverde, had hij nu geen aandeel in de goals. Wel was de captain van Ajax dicht bij een voortreffelijke goal. Zijn pegel werd echter uit de bovenhoek getikt door de doelman van Portugal.

In de slotfase, toen Tadic al was vervangen, was er nog veel consternatie. In de 93e minuut leek Cristiano Ronaldo de 2-3 te maken, maar de goal werd niet toegekend. Er was geen doellijntechnologie aanwezig, maar op basis van camerabeelden leek de bal de doellijn te zijn gepasseerd.

Stand in poule A:
1. Servië 2-4 (5-4)
2. Portugal 2-4 (3-2)
3. Luxemburg 1-3 (1-0)
4. Azerbeidzjan 1-0 (0-1)
5. Ierland 2-0 (2-4)

➖➖➖

22:20 uur | Jong Oranje wat in de verdrukking
Jong Oranje heeft een 0-1-voorsprong tegen Jong Duitsland te pakken en ligt dus op koers om goede zaken in de groep te doen. Maar er is nog een klein halfuur te gaan en de Nederlandse beloften maken momenteel een moeilijke fase door. De Duitsers hebben de druk opgevoerd.

➖➖➖

22:07 uur | Jong Oranje op voorsprong
Het is 0-1 geworden via oud-Ajacied Justin Kluivert. De aanvaller profiteert in de 48e minuut van een enorme blunder van de Duitse goalie en kan eenvoudig binnenwerken: 0-1.

➖➖➖

22:01 uur | Serviërs back in business
Servië doet weer helemaal mee in de wedstrijd tegen Portugal en is in het openingskwartier na rust op gelijke hoogte gekomen: 2-2.

Dusan Tadic had geen aandeel in de Servische goals, maar was na rust wel al tweemaal dichtbij. Een fantastisch afstandsschot werd door de Portugese doelman uit de bovenhoek getikt. De daaropvolgende corner, getrapt door Tadic, leverde een grote kopkans op. De inzet werd echter van dichtbij naast gekopt.  

➖➖➖

21:47 uur | Jong Oranje gelijk, Álvarez bij rust op achterstand
De eerste helft van Jong Duitsland – Jong Oranje zit erop. De stand is nog 0-0.

Het eerste bedrijf leverde lang niet veel amusement op. In de slotfase kwamen er echter kansen voor oud-Ajacieden. Dani de Wit kopte op de paal en Justin Kluivert kon na een counter vanuit een moeilijke hoek niet afdrukken.

Ajacieden Kjell Scherpen en Perr Schuurs hebben in verdedigend opzicht nog niet veel te duchten van de Duitsers.

De ruststand bij het vriendschappelijke duel Wales – Mexico is 1-0. Edson Álvarez is bij de bezoekers als basisspeler aan de wedstrijd begonnen.

➖➖➖

21:30 uur | Servië in moeilijkheden
Het is rust in Belgrado. De eerste helft is voor Servië niet naar wens verlopen. De thuisploeg kijkt tegen een 0-2-achterstand aan. Beide goals werden gemaakt door Jota.  

➖➖➖

21:11 uur | Tadic en Álvarez op achterstand
Dusan Tadic en Edson Álvarez kijken allebei tegen een vroeg aangelopen achterstand aan. Portugal nam in de elfde minuut de leiding op bezoek bij Servië: 0-1.

Wales kwam in dezelfde minuut op voorsprong tegen Mexico. Wel is bij dit duel een kwartier later afgetrapt.

➖➖➖

21:00 uur | Succes, boys! 👊👊
De 21:00-uur wedstrijden zijn ook van start. Kjell Scherpen en Perr Schuurs spelen met Jong Oranje op het jeugd-EK tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. Edson Álvarez is met Mexico begonnen aan een vriendschappelijk duel in en tegen Wales.

➖➖➖

20:45 uur | Servië - Portugal is van start
De bal rolt in Belgrado. Kunnen Dusan Tadic en zijn landgenoten stunten tegen Portugal?

➖➖➖

20:31 uur | Basisplaats voor Álvarez in Wales
Edson Álvarez gaat zijn 35e interland voor Mexico spelen. De Ajacied komt met de Mexicanen in een vriendschappelijk duel uit tegen Wales. 

De aftrap in Cardiff is om 21:00 uur.

➖➖➖

20:22 uur | Oranje stijgt naar derde plaats
De tweede speelronde in groep G van de WK-kwalificatiecampagne zit erop. Door de zege op Letland (2-0) is Oranje gestegen naar de derde plaats. 

Uitslagen
Nederland -  Letland 2-0 (1-0)
Montenegro – Gibraltar 4-1 (2-1)
Noorwegen – Turkije 0-3 (0-2)

Stand
1. Turkije 2-6
2. Montenegro 2-6
3. Nederland 2-3
4. Noorwegen 2-3
5. Letland 2-0
6. Gibraltar 2-0

➖➖➖

20:02 uur | Scherpen en Schuurs starten opnieuw bij Jong Oranje
Jong Oranje gaat over een klein uur beginnen aan het tweede groepsduel op het jeugd-EK. De tegenstander is Jong Duitsland. Net als woensdag tegen Roemenië hebben Kjell Scherpen en Perr Schuurs een basisplaats.

Brian Brobbey en Jurgen Ekkelenkamp beginnen op de reservebank. Jong Oranje opende woensdag met een 1-1-remise en heeft dus een goed resultaat nodig tegen onze Oosterburen. Vooral ook omdat Jong Roemenië zojuist heeft gewonnen (2-1)  van Jong Hongarije. 

Foto: UEFA

➖➖➖

19:51 uur | Tadic captain in treffen met Ronaldo
Servië gaat om 20:45 uur aantreden tegen Portugal en natuurlijk is Dusan Tadic van de partij. De aanvaller draagt – net als bij Ajax – de aanvoerdersband.

Woensdag tegen Ierland (3-2 ) verkeerde Tadic nog in bloedvorm met drie assists. Wat kan hij tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo brengen?

Foto: UEFA

➖➖➖

19:49 uur | Blind, Klaassen en Gravenberch boeken zege met Oranje
Afgelopen in de Johan Cruijff ArenA. Oranje wint met 2-0 van Letland.

Daley Blind speelde de gehele wedstrijd mee. Davy Klaassen begon ook in de basis, maar werd na 79 minuten vervangen door Ryan Gravenberch.

➖➖➖

19:36 uur | Gravenberch vervangt Klaassen
Na zijn debuut woensdag in en tegen Turkije krijgt Ryan Gravenberch opnieuw minuten. Hij valt in de 79e minuut in voor ploeggenoot bij Ajax Davy Klaassen.

Gravenberch maakt onderdeel uit van een driedubbele wissel. Het zijn de eerste verse krachten die bondscoach Frank de Boer binnen de lijnen heeft gebracht.

➖➖➖

19:26 uur | Twee mogelijkheden voor Klaassen 
Het is helaas niet de avond van Davy Klaassen. De middenvelder krijgt opnieuw een tweetal mogelijkheden. Eerst komt Klaassen niet helemaal goed uit met zijn passen en kan hij daardoor geen goede doelpoging afleveren.

Een minuut later is Klaassen opnieuw gevaarlijk, maar ditmaal wordt zijn inzet gekeerd door de doelman van Letland.

Al met al heeft Klaassen nu toch al behoorlijk wat kansen gehad.

➖➖➖

19:26 uur | Oranje verdubbelt de marge
Doelpunt is van Luuk de Jong. 

➖➖➖

19:18 uur | Nog altijd 1-0
Na een kwartier spelen in de tweede helft is de stand nog altijd 1-0. Het spelbeeld is hetzelfde als voor rust. Oranje dat aanvalt, kansen creëert en Letland dat met kunst- en vliegwerk standhoudt.  

➖➖➖

18:45 uur | Magere voorsprong bij rust
Het is rust in de Johan Cruijff ArenA. Davy Klaassen en Daley Blind gaan met Oranje halverwege aan de leiding tegen Letland: 1-0.

Klaassen was een aantal keer zeer dreigend en het dichtst bij een doelpunt in de 26e minuut. Hij raakte toen de lat.

Al met al is 1-0 een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Oranje drukte Letland eigenlijk de gehele eerste helft ver terug, maar scoorde te weinig. 

Klaassen

➖➖➖

18:31 uur | Alsnog 1-0
Steven Berghuis schiet Oranje op voorsprong: 1-0.

➖➖➖

18:26 uur | Klaassen op de lat
Davy Klaassen is de gevaarlijkste man bij Oranje en raakt zojuist de lat na een voorzet van Berghuis. Pech voor de middenvelder van Ajax.

Het is al met al een klein wondertje dat er door Oranje – ondanks een ware stormloop op het doel van Letland – nog niet is gescoord: 0-0.

➖➖➖

18:11 uur | Goed om weer voetbalsupporters te zien in de ArenA
Oranje wordt in de Johan Cruijff ArenA gesteund door 5.000 toeschouwers. Reden dat er fans aanwezig mogen zijn, is dat het duel als Fieldlab-event geldt.

Het is goed om te zien dat er weer voetbalsupporters in de Johan Cruijff ArenA aanwezig zijn. Hopelijk snel ook weer bij wedstrijden van Ajax. 🙏

➖➖➖

18:05 uur | Kans voor Klaassen
Ohhh Davy. Klaassen krijgt in de vijfde minuut direct een grote kans, op aangeven van Luuk de Jong. Gehinderd door verdedigers van Letland kan de middenvelder van dichtbij helaas niet afdrukken.

➖➖➖

18:00 uur | Succes Davy & Daley
Er is afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA. Het Nederlands elftal zint na woensdag (4-2-verlies tegen Turkije) op revanche en heeft niets minder dan een overwinning op Letland nodig.

Gaat het Oranje ook lukken onder toeziend oog van zo'n 5.000 toeschouwers?

➖➖➖

16:59 uur | Nummer 76 & 21
Mochten ze de warming-up goed doorstaan, dan gaan Daley Blind en Davy Klaassen straks tegen Letland beginnen aan respectievelijk interlands nummer 76 en 21. 

De aftrap in de Johan Cruijff ArenA is om 18:00 uur. 

➖➖➖

16:35 uur | Twee Ajacieden in de basis bij Oranje
De opstelling van het Nederlands elftal is bekend. Davy Klaassen en Daley Blind gaan starten tegen Letland. Klaassen ziet daarmee zijn sterke invalbeurt met een goal tegen Turkije beloond worden. Blind was tegen de Turken ook al basisspeler. 

Ryan Gravenberch en Maarten Stekelenburg starten op de bank. 

Volledige opstelling: Krul, Dumfries, De Ligt, Blind, Wijndal, Wijnaldum, F. de Jong, Klaassen, Berghuis, L. de Jong, Memphis

➖➖➖

14:52 uur | Heerlijk affiche in Belgrado
Dusan Tadic kende met Servië een uitstekende start van de WK-kwalificatie. De Serviërs wonnen woensdag in eigen huis met 3-2 van Ierland en Tadic bereidde alle drie de Servische treffers voor.

Vanavond wacht opnieuw een thuiswedstrijd en gelijk een heel belangrijke. Portugal komt namelijk op bezoek in Belgrado.

Mocht Servië opnieuw een goed resultaat boeken, dan kan het prima zaken doen. Portugal won overigens ook zijn openingswedstrijd, met 1-0 van Azerbeidzjan. Dat laatste land is komende dinsdag de volgende tegenstander van Servië.

Maar eerst wacht dus de kraker tegen Portugal. Tadic kan zijn 75e interland gaan spelen. Het duel begint om 20:45 uur.

➖➖➖

13:31 uur | Schuurs sterkhouder
Jong Oranje speelt tijdens deze interlandbreak de groepsfase van het jeugd-EK. In totaal zijn vier Ajacieden geselecteerd.

In onderstaand overzichtje kun je zien hoe vaak het viertal al voor Jong Oranje uitkwam. Perr Schuurs is dus de Amsterdamse sterkhouder en maakte woensdag tegen Roemenië ook zijn eerste treffer voor Jong Oranje.

Aantal wedstrijden & goals in Jong Oranje
Perr Schuurs (13 duels, 1 goals)
Kjell Scherpen (6 duels, 0 goals)
Jurgen Ekkelenkamp (4 duels, 0 goals)
Brian Brobbey (1 duel, 0 goals)

➖➖➖

12:22 uur | Interland nummer 3️⃣5️⃣?
Mexico komt in oefenverband in actie tegen Wales. Bij de Mexicanen is Edson Álvarez geselecteerd. De Ajacied kan zijn 35e interland gaan spelen.

Álvarez wist in zijn 34 eerdere caps twee doelpunten te maken.

➖➖➖

11:00 uur | Herbeleef een magische avond 🎥
Geen interlandvoetbal, maar wel absoluut de moeite waard. Vanochtend ging de special ‘Nu moet Real er 100 maken!' live.

In maart 2019 schreef Ajax tegen Real Madrid een nieuw hoofdstuk in de rijke clubgeschiedenis. Twee jaar later kijken Dusan Tadic, Daley Blind, Nico Tagliafico en Erik ten Hag terug op die memorabele avond in Madrid.

Kijk snel de special en herbeleef in iets minder dan veertig minuten een historische avond in Bernabéu. 

➖➖➖

10:15 uur | Kraker voor Jong Oranje
Voor Jong Oranje wacht ook een zeer belangrijke wedstrijd. De ploeg van bondcoach Erwin van de Looi treft op het jeugd-EK de leeftijdsgenoten van Duitsland.

Na de 1-1-remise in de openingswedstrijd tegen Roemenië is een goed resultaat vereist tegen de Oosterburen, die zelf van start gingen met een 3-0-zege op Hongarije.

In de openingswedstrijd startten Kjell Scherpen en Perr Schuurs in de basis en viel Brian Brobbey in. De vierde geselecteerde Ajacied, Jurgen Ekkelenkamp, kreeg geen speeltijd.

De wedstrijd begint om 21:00 uur.

➖➖➖

09:22 uur | Oranje op jacht naar eerherstel in ArenA 
Het Nederlands elftal moet vanavond tegen Letland op zoek naar eerherstel. Drie dagen terug werd de WK-kwalificatiecampagne met een nederlaag afgetrapt in en tegen Turkije: 4-2.

Op die teleurstellende avond waren er nog wel lichtpuntjes vanuit Ajax-perspectief. Davy Klaassen scoorde en Ryan Gravenberch maakte zijn debuut voor Oranje.

Tegen Letland telt voor het Nederlands elftal alleen de winst. De aftrap in de Johan Cruijff ArenA is om 18:00 uur.

Stand in de poule
1. Noorwegen 1-3
2. Turkije 1-3
3. Montenegro 1-3
4. Letland 1-0
5. Nederland 1-0
6. Gibraltar 1-0

➖➖➖

ZATERDAG 8:30 uur | Interlandverplichtingen voor tien Ajacieden
Goedemorgen, Ajacieden. We kunnen ons gaan opmaken voor een bomvolle interland-dag met liefst tien Ajacieden die in actie kunnen komen. Je zou van een Super Saturday kunnen spreken. 

NederlandMaarten Stekelenburg, Daley Blind, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch
Nederland - Letland (Zaterdag 27 maart, 18:00 uur, WK-kwalificatie)

Jong Oranje: Kjell Scherpen, Perr Schuurs, Jurgen Ekkelenkamp, Brian Brobbey
Jong Duitsland - Jong Oranje (Zaterdag 27 maart, 21:00 uur, EK O21)

Servië: Dusan Tadic
Servië - Portugal (Zaterdag 27 maart, 20:45 uur, WK-kwalificatie)

Mexico: Edson Álvarez
Wales - Mexico (Zaterdag 27 maart, 21:00 uur, vriendschappelijk)

➖➖➖

21:00 uur | Ten Hag: 'Brengt juist energie'
Erik ten Hag is er niet bang voor dat de interlands zijn spelers te moe maken. Dat vertelt hij in een uitgebreid interview. "Het kan ook heel veel energie brengen. Even een andere omgeving. Even een andere speelwijze. En als ze terugkomen is er genoeg om naar uit te kijken."

➖➖➖

18:05 uur | Mooi nieuws voor Mazraoui, Idrissi en Labyad 🇲🇦
Marokko heeft zich zonder zelf te spelen geplaatst voor de Afrika Cup. Burundi en de Centraal-Afrikaanse Republiek speelden gelijk en kunnen Marokko niet meer voorbij in de kwalificatie-poule.

Noussair Mazraoui is momenteel niet fit en ook Oussama Idrissi en Zakaria Labyad zijn er deze interlandperiode niet bij, maar het drietal zou hun land op het eindtoernooi natuurlijk wel kunnen vertegenwoordigen!

➖➖➖

16:00 uur | Scherpen speelde prima
Kjell Scherpen kan met trots terugkijken op zijn spel in de openingswedstrijd van Jong Oranje op het EK O21. De Ajax-doelman hield een aantal pogingen van Jong Roemenië knap tegen. 

Zeker in de laatste minuut van het duel trad Scherpen perfect op en tikte hij een afstandsschot uit de bovenhoek. Op zijn Instagram-post reageren Perr Schuurs en Maarten Stekelenburg met waardering

➖➖➖

13:23 uur | Jubileuminterland voor Tadic aanstaande
Dusan Tadic speelde woensdagavond tegen Ierland (3-2) zijn 74e interland. Hij staat daardoor nu stevig in de top tien van spelers met de meeste caps voor Servië achter hun naam.

Tadic neemt momenteel de negende plek in en heeft nummer acht Zoran Tosic al in het vizier (76). Mocht de Ajacied ook tijdens de andere twee wedstrijden van Servië deze interlandbreak in actie komen, dan achterhaalt hij zijn landgenoot.

De linkspoot was overigens in bloedvorm woensdag: hij leverde de assist(s) bij alle drie de treffers van Servië. 

➖➖➖

09:52 uur | Klasse, Kudus!
Mohammed Kudus was donderdag belangrijk voor Ghana door te scoren in de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Zuid-Afrika (1-1). Door de remise hebben de Ghanezen een zeer goede uitgangspositie om zich zondag tijdens de afsluitende speelronde te plaatsen voor de eindronde van de Afrika Cup.

Ook bij de nationale ploeg laat Kudus zijn trademark zien. ⤵️

➖➖➖

VRIJDAG 9:00 uur | Rustige dag qua interlands
Goedemorgen, Ajacieden. Een nieuwe dag is aangebroken. Helaas eentje zonder interlandverplichtingen voor Ajacieden.

Het is in dat opzicht een 'tussendag', want zaterdag staat ons juist weer heel veel te wachten. Dan komen het Nederlands elftal, Jong Oranje, Servië en Mexico in actie.

➖➖➖

22:52 uur | Round-up van dag 2️⃣ 
De tweede dag met interlands zit erop. Slechts één Ajacied kwam vandaag in actie, maar die was wel succesvol. Mohammed Kudus scoorde voor Ghana en bezorgde zijn land een belangrijk punt op bezoek bij Zuid-Afrika (1-1). Daarmee kan de Ghanezen plaatsing voor de eindronde van de Afrika Cup nauwelijks meer ontgaan. 

Dominik Kotarski bleef op de bank tijdens de 1-0-nederlaag van Jong Kroatië tegen Jong Portugal.

➖➖➖

22:50 uur | Kotarski ziet Kroaten vanaf de kant verliezen
Jong Kroatië is de groepsfase van het jeugd-EK begonnen met een nederlaag. De Kroaten gingen in het Sloveense Koper met 1-0 onderuit tegen Jong Portugal. Doelman Dominik Kotarski bleef op de reservebank.

De Kroaten komen zondag opnieuw in actie, dan tegen Jong Zwitserland.

➖➖➖

19:45 uur | Kotarski op de bank
Dominik Kotarski moet de EK-start van Jong Kroatië vanaf de bank bekijken. De Ajacied heeft voor het eerste groepsduel met Portugal geen basisplaats gekregen. 

Jong Portugal - Jong Kroatië begint om 21:00 uur

➖➖➖

18:58 uur | Kudus scoort en pakt belangrijk punt
Het is afgelopen in Johannesburg: Zuid-Afrika – Ghana is geëindigd in 1-1. Mohammed Kudus opende kort na rust de score, maar werd helaas niet de matchwinner. In de 51e minuut volgde de gelijkmaker van de thuisploeg. 

Kudus deed op Zuid-Afrikaanse bodem de gehele wedstrijd mee. De middenvelder heeft nu drie interlands en twee goals voor de Ghanese nationale ploeg achter zijn naam.

Ghana pakte al met al een waardevol punt en blijft daardoor koploper in kwalificatiegroep C. De Ghanezen kunnen zondag de klus klaren tegen het nog puntloze Sao Tomé en Principe. De nummers één en twee plaatsen zich voor de eindronde van de Afrika Cup.

1. Ghana 5-10
2. Zuid-Afrika 5-10
3. Sudan 5-9
4. Sao Tomé en Principe 5-0

➖➖➖

18:13 uur | 1-1 in Zuid-Afrika
Helaas heeft Ghana niet lang kunnen genieten van de voorsprong. Drie minuten na de openingstreffer van Mohammed Kudus is het alweer 1-1 geworden.

➖➖➖

18:10 uur | Kudus brengt Ghana aan de leiding
Ghana is aan de leiding gekomen in de wedstrijd tegen Zuid-Afrika. De score is in de 48e minuut geopend door Mohammed Kudus.

Het is voor de Ajacied al zijn tweede goal in drie interlands. De eerste was overigens ook al tegen Zuid-Afrika. 

➖➖➖

17:00 uur | Zuid-Afrika - Ghana is begonnen
Het eerste fluitsignaal heeft geklonken bij Zuid-Afrika - Ghana.

In 2019 won Ghana de thuiswedstrijd tegen Zuid-Afrika met 2-0 bij het debuut van Kudus. De 20-jarige middenvelder maakte zelf de tweede treffer van dat duel.

➖➖➖

16:23 uur | Opstelling Ghana
Mohammed Kudus staat in de basiself van Ghana tegen Zuid-Afrika. Bij winst kan Ghana zich kwalificeren voor de Afrika Cup.

➖➖➖

15:29 uur | Kotarski begint aan EK O21
Voor Dominik Kotarski begint het EK O21 vanavond tegen Jong Portugal om 21:00 uur.

Vier jaar geleden keepte Kotarski voor Kroatië O17 ook op een Europees Kampioenschap. Toen was de poulefase direct het eindstation. Kroatië speelde gelijk tegen Spanje (1-1), maar verloor Turkije (1-4) en Italië (0-1). De Ajax-doelman stond bij alle drie de wedstrijden onder de lat.

➖➖➖

14:01 uur | Special: Kudus - A different beast is coming
Mohammed Kudus kende een stormachtig begin bij Ajax, maar in oktober raakte hij geblesseerd tegen Liverpool.

De middenvelder moest een paar maanden revalideren en keerde begin maart definitief terug op het veld. We volgende hem tijdens zijn herstelperiode.

Vanmiddag kan hij weer in actie komen voor Ghana tegen Zuid-Afrika.

➖➖➖

12:53 uur | 14 vragen aan Rensch
Kiest Devyne Rensch voor Matthijs de Ligt of Virgil van Dijk en wie is de sterkste speler van de selectie?

Check deze 14 Questions van onze verdediger.

➖➖➖

11:11 uur | Kudus tegen 🇿🇦
Kudus kan vanmiddag zijn derde interland spelen voor Ghana. Hij maakte inmiddels al één goal voor het Afrikaanse land. 

Het duel voor kwalificatie van de Afrika Cup begint om 17:00 uur. Ghana gaat aan kop in poule C.

1. Ghana 4-9
2. Zuid-Afrika 4-9
3. Soedan 5-9
4. Sao Tomé en Principe 5-0

Ghana speelt later in de week nog tegen Sao Tomé en Principe. 

➖➖➖

09:49 uur | Debuut Gravenberch niet in top tien
Ryan Gravenberch debuteerde woensdag voor het Nederlands elftal op achttienjarige leeftijd. Hoewel dat piepjong is, komt hij niet bij de tien jongste debutanten in Oranje.

De jongste debutant ooit? Jan van Breda Kolff in 1911. Hij was 17 jaar en 84 dagen toen hij speelde tegen Denemarken.

Matthijs de Ligt maakte zijn opwachting in Oranje toen hij 17 jaar en 255 dagen was. Daarmee is hij de jongste debutant tijdens een competitieve interland. Op dat moment voetbalde de verdediger nog in het rood-wit van Ajax.

➖➖➖

DONDERDAG 8:30 uur | Goedemorgen, Ajacieden 📋
Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Welke Ajax-spelers kunnen vandaag in actie komen?

Dat zijn er twee:

Ghana: Mohammed Kudus
Zuid-Afrika - Ghana (Donderdag 25 maart, 17:00 uur, Afrika Cup-kwalificatie)

Jong Kroatië: Dominik Kotarski
Jong Portugal - Jong Kroatië (Donderdag 25 maart, 21:00 uur, EK O21)

➖➖➖

23:30 uur | Hoe brachten onze jongens het er van af? ⬇️
Acht Ajacieden zijn vandaag in actie gekomen in een interland. We gaan, ter afsluiting van het interland-alert van vandaag, het rijtje even af!

➡️ Turkije - Nederland 4-2
Daley Blind begon in de basis. Davy Klaassen viel in en scoorde. Ryan Gravenberch maakte - met nummer veertien - zijn debuut in Oranje.

➡️ Jong Roemenië - Jong Oranje 1-1
Kjell Scherpen en Perr Schuurs stonden in de basis. Schuurs maakte de openingstreffer. Brian Brobbey viel in en maakte zijn debuut in Jong Oranje.

➡️ Servië - Ierland 3-2
Dusan Tadic gaf drie assists voor Servië en was de aanvoerder. 

➡️ Oeganda - Burkina Faso 0-0
Lassina Traoré begon op de bank. Hij viel in de 72e minuut in. 

Morgen weer een dag met interlandvoetbal. Wij pakken het interland-alert dan graag weer op! Tot dan, Ajacieden!


➖➖➖

22:50 uur | Jong Oranje speelt gelijk: 1-1
Helaas, ook invaller Brobbey kon het niet doen voor Jong Oranje.  Sterker nog: als Scherpen niet op geweldige wijze had gered op een Roemeense inzet in de slotfase, was het punt verloren geweest. Zo bleek het doelpunt van Schuurs het enige echte hoogtepunt. Kort na zijn treffer maakte de Roemeen Ciobanu gelijk. 

Jong Oranje zal zich in de komende twee wedstrijd van een andere kant moeten laten zien. De volgende tegenstander is Jong Duitsland, waarna de poulefase tegen Jong Hongarije wordt afgesloten.

Dit is de stand in de poule na de eerste speelronde op het EK O21:

1. Jong Duitsland 1-3
2. Jong Oranje 1-1
3. Jong Roemenië 1-1
4. Jong Hongarije 1-0

➖➖➖

22:35 uur | Brobbey komt erin
Brian Brobbey is in het veld gekomen bij Jong Oranje. Hij heeft nog tien minuten speeltijd om iets aan de 1-1-tussenstand te doen. Hij komt voor Noa Lang en maakt zijn debuut voor Jong Oranje.

Een overwinning uit het vuur slepen zou mooi zijn, maar lijkt geen eenvoudige opgave. Roemenië verdedigt uitstekend en geeft maar erg weinig weg. 

➖➖➖

22:30 uur | Wat een held!
Dusan Tadic, wat een held ben je toch. De aanvoerder van Servië heeft vanavond al drie assists verzorgd. 

Het was cruciaal voor zijn ploeg. De Serven bogen onder leiding van Tadic een 0-1-achterstand om tot een knappe 3-2-overwinning. 

De stand in de poule van Servië is nu als volgt:

1. Servië 1-3
2. Portugal 1-3
3. Luxemburg 0-0
4. Ierland 1-0
5. Azerbeidzjan 1-0

➖➖➖

22:02 uur | Jong Oranje weer begonnen
Schuurs en Scherpen staan weer op het veld in Boedapest. Het tweetal gaat met Jong Oranje op zoek naar een overwinning tegen het stugge Roemenië. 

➖➖➖

21:47 uur | Rust in Boedapest
Het is rust bij Jong Roemenië - Jong Oranje. Schuurs opende de score, maar de Roemenen kwamen dankzij een vrije trap van Ciobanu snel langszij. In de tweede helft moet Jong Oranje op zoek naar de 1-2. 

➖➖➖

21:32 uur | Rust in Servië, Tadic geeft assist
Bij Servië - Ierland is het rust. Dat Tadic de assist op de gelijkmaker van Dusan Vlahovic heeft verzorgd, zal geen Ajacied verbazen. De tussenstand is 1-1. 

➖➖➖

21:20 uur | Ciobanu maakt gelijk
Balen, de goal van Schuurs is alweer tenietgedaan. Andrei Ciobanu schiet een vrije trap prachtig achter een kansloze Scherpen. Na twintig minuten staat het 1-1. 

➖➖➖

21:16 uur | Schuurs scoort!
Jaja! Schuurs heeft de openingstreffer gemaakt voor Jong Oranje. Uit een corner knikt hij perfect binnen! Lekker Perr!

➖➖➖

21:00 uur | Jong Oranje met twee Ajacieden van start
Het EK O21 is voor Jong Oranje begonnen. In Boedapest hebben de mannen van Erwin van de Looi afgetrapt tegen Jong Roemenië.

Kjell Scherpen en Perr Schuurs staan in de basis. Jurgen Ekkelenkamp en Brian Brobbey zitten op de bank.

➖➖➖

20:45 uur | Tadic begonnen 🇷🇸
Dusan Tadic is van start met Servië. Het duel met Ierland in de kwalificatie voor het WK in Qatar is afgetrapt. Tadic is vanavond de aanvoerder van zijn land. 

➖➖➖

20:30 uur | Scherpen en Schuurs in de basis!
Mooi nieuws voor twee Ajacieden bij Jong Oranje. Kjell Scherpen en Perr Schuurs staan in de eerste poulewedstrijd van het EK O21 in de basis tegen Jong Roemenië. 

Jurgen Ekkelenkamp en Brian Brobbey zitten op de bank. Het duel in Hongarije begint over een half uur. 

➖➖➖

20:15 uur | Tadic start bij Servië
Dusan Tadic staat in de basis bij het Servisch elftal. Hij is er - net als bij Ajax - de aanvoerder. Servië neemt het op tegen Ierland en trapt om 20:45 uur af. Het is ook voor het elftal van Tadic de eerste wedstrijd in deze WK-kwalificatie.

➖➖➖

19:54 uur | Oranje verliest 
Het is 4-2 gebleven in Turkije, nadat Memphis in de blessuretijd nog een strafschop miste. Oranje stond na een dramatische eerste vijftig minuten op een 3-0-achterstand. Dankzij goals van invallers Davy Klaassen en Luuk de Jong leek Nederland even terug te komen, maar een derde goal van Burak Yilmaz maakte in de slotfase een einde aan alle hoop. 

Ryan Gravenberch maakte nog wel zijn debuut in Oranje. De middenvelder viel - op de dag dat Johan Cruijff precies vijf jaar geleden overleed - in met nummer veertien.

De goal van Klaassen was trouwens een uitstekende. In de zestienmeter nam hij knap aan en verschalkte hij de Turkse doelman koelbloedig. Daley Blind stond in de basis, maar verliet het veld voor Gravenberch. 

Dit is de stand in de poule na de eerste speelronde in de WK-kwalificatie:

1. Noorwegen 1-3
2. Turkije 1-3
3. Montenegro 1-0
4. Letland 1-0
5. Nederland 1-0
6. Gibraltar 1-0

➖➖➖

19:45 uur | De vijfde van Klaassen
De prima goal van Klaassen blies Oranje even wat nieuw leven in. Na de derde treffer van Burak Yilmaz lijkt het echter niet al te veel meer waard. Het was de vijfde Oranje-goal van Klaassen. 

➖➖➖

19:40 uur | Debuut Gravenberch
Ondanks de zure tussenstand een prachtig moment voor Ryan Gravenberch, die met nummer veertien op de rug het veld in is gekomen. Het is zijn debuut in Oranje. Blind heeft het veld verlaten. 

➖➖➖

19:39 uur | Turkije vergroot marge
Met een prachtige vrije trap scoort Burak Yilmaz zijn derde van de avond. Net als Oranje terug in de wedstrijd lijkt, gooit de spits de boel weer in het slot. 

➖➖➖

19:35 uur | En daar is twee!
Hoppa! Daar is alweer de 3-2. Luuk de Jong frommelt de goal binnen. Met nog een kwartier op de klok is er nog van alles mogelijk.

➖➖➖

19:33 uur | Klaassen scoort!
Lekker Davy! Klaassen maakt een paar minuten na zijn entree een prima goal. Hij neemt in de zestien goed aan en schiet raak.

➖➖➖

19:28 | Klaassen valt in
Nog iets meer dan twintig minuten speeltijd voor Davy Klaassen. Hij vervangt Donyell Malen. Het is de twintigste interland voor de blonde middenvelder.

➖➖➖

19:20 uur | Kommer en kwel in Istanbul
Wat een ontzettend nare avond voor het Nederlands elftal in Turkije. Oranje staat op een 3-0-achterstand en dwingt nog altijd weinig kansen af. 

➖➖➖

19:05 uur | 3-0...
Nog geen minuut nadat de wedstrijd hervat is, maakt Turkije de 3-0. Hakan Çalhanoglu scoort met een schot van afstand.

➖➖➖

18:46 uur | Rust in Istanbul ⏸️
Het is rust bij Turkije - Nederland. Een paar minuten geleden was  Matthijs de Ligt erg dichtbij de 2-1, maar zijn inzet werd ternauwernood uit de doelmond weggehaald. Of de bal daadwerkelijk niet over de lijn was, kon niet gecontroleerd worden. Bij de wedstrijd in Istanbul is geen VAR aanwezig. 

➖➖➖

18:35 uur | Weer Burak...
En weer is het raak. Opnieuw is Burak Yilmaz trefzeker: hij schiet een strafschop onberispelijk achter Tim Krul: 2-0. Het is een zeer belabberde tussenstand voor Oranje, dat te weinig brengt. Ook Ajacied Blind kan zijn stempel nog niet drukken.

➖➖➖

18:14 uur | Turkije scoort
Na een wat voortkabbelende openingsfase komt Oranje vrij plotseling op achterstand. Een counter van de Turken eindigt bij spits Burak Yilmaz, die met wat mazzel weet te scoren: 1-0.

➖➖➖

18:00 uur | Oranje met Blind begonnen
We zijn van start in Istanbul. Ajacied Daley Blind vormt vandaag het hart van de Oranje-defensie. Hij doet dat samen met oud-Ajacied Matthijs de Ligt. 

Tim Krul staat overigens op doel. Jasper Cillessen bleek kort voor de wedstrijd toch niet fit genoeg om te spelen. 

➖➖➖

16:35 uur | Blind start tegen Turkije
Daley Blind staat in de basis tegen Turkije. De andere drie Ajacieden (Stekelenburg, Klaassen en Gravenberch) starten het eerste duel in de WK-kwalificatie vanaf de bank.

Blind speelt vanavond overigens zijn 75e wedstrijd voor het Nederlands elftal. Daarmee heeft hij nu één interland meer gespeeld dan Edgar Davids, met wie hij een 23e plek op de eeuwige interland-ranglijst deelde. 

➖➖➖

16:02 uur | Traoré met Burkina naar de Afrika Cup!
Oeganda - Burkina Faso is 0-0 gebleven. Lassina Traoré viel in de 72e minuut in, maar kon met zijn inbreng niks aan de score veranderen.

Toch zal Traoré met een positief gevoel terugkijken op vandaag. Het gelijkspel is voor Burkina Faso genoeg om zich te plaatsen voor de Afrika Cup!

Omdat Oeganda en Malawi in de volgende wedstrijd tegen elkaar spelen, kan Burkina Faso niet meer door beide landen worden ingehaald. De eerste twee landen in de poule plaatsen zich voor de eindronde.

1. Burkina Faso 5-9
2. Oeganda 5-8
3. Malawi 5-7
4. Zuid-Soedan 5-3

➖➖➖

15:30 uur | Highlights!
Check hier de hoogtepunten van het oefenduel van vanmiddag. Ajax won in Amsterdam met 2-1 van FC Utrecht.

➖➖➖

14:49 uur | Oefenduel in Amsterdam ⚽
De spelers die 'thuis' bleven hebben vanmiddag geoefend op sportcomplex de Toekomst tegen FC Utrecht.

Ajax won met 2-1. De doelpunten kwamen van de voet van Kian Fitz-Jim en Oussama Idrissi.

➖➖➖

14:45 uur | Geen doelpunten
Na 45 minuten voetbal staat het nog 0-0 in Oeganda.

➖➖➖

14:00 uur | Eerste wedstrijd interlandbreak is begonnen
De wedstrijd Oeganda - Burkina Faso is begonnen. Beide landen kunnen zich vandaag plaatsen voor de Afrika Cup. 

Lassina Traoré staat helaas niet in de basis. Oud-Ajacied Bertrand Traoré start wel bij Burkina Faso.

➖➖➖

12:30 uur | Vizier op Afrika Cup 🏆
Over anderhalf uur begint Oeganda tegen het Burkina Faso van Lassina Traoré. Dit is de stand in de poule voor kwalificatie voor de Afrika Cup. 

1. Burkina Faso 4-8
2. Oeganda 4-7
3. Malawi 4-4
4. Zuid-Soedan 4-3

➖➖➖

11:08 uur | Old, but gold 🤩
Stekelenburg is vandaag 38 jaar en 183 dagen oud. Daarmee zou hij de op twee na oudste Oranje-speler kunnen worden als hij vanavond namens Nederland minuten maakt tegen Turkije. 

Alleen Sander Boschker (39 jaar en 224 dagen) tegen Ghana in juni 2010 en Piet Kraak (38 jaar en 263 dagen) tegen Noorwegen in november 1959 waren nog ouder toen zij die wedstrijden speelden in het Nederlands elftal.

➖➖➖

10:14 uur | Vooral altijd #14
Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat Johan Cruijff ons ontvallen is. We zullen hem nooit vergeten.

➖➖➖

08:00 uur | Programma van de dag! 📋
Wil je weten welke Ajacied vandaag in actie komt? Check dit overzicht ↓

NederlandMaarten Stekelenburg, Daley Blind, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch
Turkije - Nederland (Woensdag 24 maart, 18:00 uur, WK-kwalificatie)

Jong Oranje: Kjell Scherpen, Perr Schuurs, Jurgen Ekkelenkamp, Brian Brobbey
Jong Roemenië - Jong Oranje (Woensdag 24 maart, 21:00 uur, EK O21)

Servië: Dusan Tadic
Servië - Ierland (Woensdag 24 maart, 20:45 uur, WK-kwalificatie)

Burkina Faso: Lassina Traoré
Oeganda - Burkina Faso (Woensdag 24 maart, 14:00 uur, Afrika Cup-kwalificatie)

➖➖➖

07:50 uur | Welkom!
Dertien Ajacieden komen deze week in actie voor hun nationale ploeg. Jong Oranje en Jong Kroatië komen in actie op het EK Onder 21. Verder staan er nog  vriendschappelijke duels en kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup en het WK op het programma. Zo komt ook het Oranje van Frank de Boer vanavond in actie.

Tags

  • #Interlands

Socials

Gerelateerde artikelen

Klaassenoranje1

Overzicht | Deze spelers maken zich op voor interlands

Na de 5-0-overwinning op ADO Den Haag van afgelopen zondag vliegt een flink aantal Ajacieden uit. De interlandbreak is begonnen. Maarten Stekelenburg keert na jaren van afwezigheid weer terug in Oranje. Welke Ajacieden komen er deze interlandperiode nog meer in actie voor hun land en wanneer precies? Dat vind je in dit overzicht.

Tags

  • #Interlands

Socials

Labyadgravenberch

Labyad: 'Ben hier nog steeds om te slagen'

Zakaria Labyad speelde afgelopen weekend tegen ADO Den Haag zijn vijftigste wedstrijd in het shirt van Ajax. Hoewel de middenvelder de laatste maanden minder minuten maakt, is hij nog altijd zeer happy in Amsterdam.

Tags

  • #Labyad

Socials