Labyad: 'Ben hier nog steeds om te slagen'

Zakaria Labyad speelde afgelopen weekend tegen ADO Den Haag zijn vijftigste wedstrijd in het shirt van Ajax. Hoewel de middenvelder de laatste maanden minder minuten maakt, is hij nog altijd zeer happy in Amsterdam.

Tags

  • #Labyad

Socials

De 28-jarige Ajacied kende een goede start van het seizoen. Hij knokte zich in de basis als spits. "Voor de winterstop heb ik ook mijn waarde voor dit elftal kunnen laten zien met goals en assists. Ik weet ook dat ik het kan, nog steeds. Alleen maak ik nu wat minder minuten."

"Als ik mezelf terugzie op de trainingen, weet ik dat ik in de basiself meekan. Natuurlijk spelen er nu ook goede spelers. Maar ik ben hier om te slagen en dat is nog steeds wat ik wil."

Hij is wars van de kritiek van buitenaf. "Wij voetballers zijn ook mensen, hebben ook gevoel. Ik probeer kritiek van de juiste mensen aan te nemen. Zo heb ik dat mijn hele carrière gedaan."

'Utrechtse vrienden'
In zijn loopbaan speelde Labyad al eerder bij FC Utrecht met Ajax-spelers Sean Klaiber en Sébastien Haller. Hij spreekt dan ook vol lof over zijn beide teamgenoten. "Het zijn twee fantastische kerels. Voetballiefhebbers die er alles uit willen halen."

Nu de middenvelder de vijftig wedstrijden heeft aangetikt in Amsterdam, legt hij de lat met alle liefde hoger. "Nu ga ik voor honderd. Ik wil zoveel mogelijk spelen en belangrijk zijn voor de club. Voor Ajax spelen is de droom van iedere jongen."

Tags

  • #Labyad

Socials

Gerelateerde artikelen

Zakarialabyad

Labyad vol vertrouwen: 'Dat het mijn seizoen mag worden'

Zakaria Labyad is een van de spelers die zich tot dusver uitstekend laat zien in de voorbereiding. Met een hattrick tegen zijn oude club FC Utrecht en onder andere een fantastische omhaal op de training in Oostenrijk wil hij na zijn zware knieblessure zijn kans pakken.

Tags

  • #PreSeason

Socials

5Secrulev2

5 Second Rule #4 | Mazraoui vs. Labyad

In de vierde aflevering van onze rubriek 5 Second Rule nemen Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad plaats. Twee sterke deelnemers. Pakt één van hen de koppositie?

Tags

  • #Mazraoui
  • #Labyad

Socials