Janse: 'Trainer zit er behoorlijk kort op deze voorbereiding'

Dies Janse en Branco van den Boomen kijken met gemengde gevoelens terug op het eerste oefenduel van Ajax in de voorbereiding. Het tweetal baalt van de 0-1-nederlaag tegen PEC Zwolle, maar ziet voldoende aanknopingspunten. "Het gaat er nu voornamelijk om dat we de filosofie van de trainer erin slijpen."

Tags

  • #PreSeason
  • #AJAPEC

Socials

Janse is deze voorbereiding aangesloten bij Ajax 1. Dat bevalt de talentvolle verdediger tot dusver goed. "Het tempo ligt behoorlijk hoger, maar ik kan me tot nu toe goed staande houden. Ik kan mee in het tempo en dat is een heerlijk gevoel", vertelt de Ajacied. "Hier en daar zijn er puntjes die ik moet verbeteren, maar dat vind ik ook niet gek voor een eerste wedstrijd in het eerste."

Strijdplan
De Ajacieden kregen een duidelijke boodschap mee voordat ze het veld opstapten. "We zetten hoog druk en dwingen hen tot fouten. Ik denk dat we veel ballen hebben veroverd op hun helft. Dan moet je het beter uitspelen en misschien de simpelere keuze maken", aldus Van den Boomen.

"We hebben deze week ook heel hard getraind, dus misschien dat de finishing touch van de aanvallers zat in de vermoeidheid. Ik ben wel tevreden over hoe het team zich heeft geprofileerd."

Farioli
De middenvelder van Ajax is ook te spreken over de werkwijze van de nieuwe hoofdtrainer Francesco Farioli. "Niks ten nadele van de trainers van vorig jaar, maar het is een iets andere werkwijze. We willen achterin wat vaker één-op-één komen, waardoor je meer druk op de bal kunt krijgen."

"Vorig jaar hebben we dat bij vlagen ook wel geprobeerd, maar dat lukte door omstandigheden niet'', vervolgt Van den Boomen. "Vandaag (tegen PEC Zwolle, red.) ging dat goed, dus ik hoop dat we daarop voort kunnen borduren en daaruit ook goals kunnen maken."

Gerelateerde artikelen

HL Ajax PEC

Samenvatting Ajax – PEC Zwolle | Eerste oefenduel

Ajax heeft vrijdagmiddag de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld. Op sportcomplex de Toekomst eindigde de ontmoeting met PEC Zwolle in een 0-1-nederlaag door een doelpunt van Anthony Fontana.

Tags

  • #PreSeason
  • #AJAPEC

Socials

Hlynssonheader

Ajax onderuit in eerste oefenwedstrijd

Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen niet kunnen omzetten in een overwinning. Op sportcomplex de Toekomst verloren de Ajacieden van Francesco Farioli met 0-1 van PEC Zwolle.

Tags

  • #PreSeason
  • #AJAPEC

Socials

Taylorheader

Ajacieden dragen nieuwe shirts in eerste oefenduel

Ajax speelde vrijdag het eerste oefenduel van het nieuwe seizoen tegen PEC Zwolle. De Ajacieden droegen op sportcomplex de Toekomst het nieuwe thuistenue dat vrijdagochtend werd gelanceerd. Bekijk hier de mooiste beelden van het duel dat met 0-1 verloren ging.

Tags

  • #PreSeason
  • #AJAPEC

Socials