Jetten debuteert in basis bij O18: 'Smaakt naar meer'

Het duel met PSV betekende zaterdag het basisdebuut voor de vijftienjarige Lucas Jetten in Ajax O18. De verdediger keek, ondanks het gelijkspel én twee vervelende blessures bij teamgenoten, terug op een mooie middag. "Een speciaal gevoel."

Tags

  • #Jetten

Socials

"Een speciaal gevoel", begint Jetten na afloop van het 2-2-gelijkspel tegen PSV O18. "Ik probeer mijn ding te doen en er direct te staan. Dat is vandaag gelukt. In het begin had ik het soms zwaar, maar ik heb me goed herpakt."

Jetten, die in juni van dit jaar pas zestien jaar wordt, wil voornamelijk zijn eigen ding doen. "Ik heb niet echt een voorbeeld, maar kijk graag naar Alphonso Davies. Hij is snel, fysiek en aanvallend ingesteld." De linksback gaf in de tweede helft de assist op de 1-1 van Yoram Boerhout. "Een heel fijne middag en een mooi moment voor mij. Het smaakt naar meer."

Gerelateerde artikelen

Header 1280 O18 PSV

Blik op de Toekomst | O18 gelijk in topper, zege voor O17

Volop voetbal voor de Ajax-jeugd. Zo winnen de O16 en O17 allebei hun thuiswedstrijd, zegeviert de O15 in Den Haag en eindigt de topper tussen Ajax O18 en PSV onbeslist. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Verjaardag 1280

Johnny | De Klassieker moet je voelen

'Borst vooruit, kin omhoog. Branie.' De Klassieker staat zondag op de planning in de Johan Cruijff ArenA. John Heitinga krijgt de avond van tevoren, op de 123ste verjaardag van Ajax, visite…

Tags

  • #AJAFEY

Socials

Header Jetten 1280

Jetten: 'Supertrots dat ik een lichting heb overgeslagen'

Lucas Jetten is vijftien jaar en inmiddels al speler van Ajax O17. Hij sloeg een lichting over en heeft bij Ajax zich ook persoonlijk ontwikkeld. "Ik ben gegroeid tot een jongen die zelfvertrouwen heeft en ben niet meer zo verlegen als vroeger. Daarnaast ben ik goed in de omgang geworden."

Tags

  • #Jetten

Socials