Jeugdopleiding Ajax levert meeste spelers in Europa

CIES1920
CIES1920

Met 84 spelers heeft Ajax de meest zelf opgeleide spelers rondlopen in de 31 hoogste clubcompetities van de UEFA. Dat meldt databureau CIES Football Observatory. Het is voor het derde jaar op rij dat Ajax deze lijst aanvoert.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Het Zwitserse onderzoeksbureau hanteert de term 'eigen jeugd' bij spelers die tussen hun vijftiende en 21e minimaal drie jaar bij de club hebben gespeeld. Uit de jaarlijkse publicatie blijkt dat Ajax opnieuw het hoogste scoort, net als vorig jaar toen er 85 spelers uit de jeugdopleiding van Ajax rondliepen in de Europese topcompetities.

Nummer twee op de lijst is Dinamo Kiev: 80 spelers die in Europa voetballen genoten de Oekraïense opleiding. Het Portugese Benfica completeert de top drie met 76 voetballers.

Training index
Ook op de ranglijst met de 'training index' is Ajax de koploper. Hierbij wordt onder meer gekeken naar het opleidingsniveau van de club waar de speler is opgeleid en naar het niveau waarop de speler nu actief is.

Gerelateerde artikelen

Jeugd 2022 1280

Ajax levert meeste jeugdspelers in Europa

Met 85 spelers heeft Ajax de meest zelf opgeleide spelers rondlopen in de 31 hoogste clubcompetities van de UEFA. Dat meldt databureau CIES Football Observatory. Het is voor het tweede jaar op rij dat Ajax deze lijst aanvoert.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Fotojeugd

Jeugdopleiding Ajax levert meeste spelers in Europese topcompetities

Volgens het Zwitserse onderzoeksbureau CIES Football Observatory is Ajax de beste opleidingsclub van Europa. Dat publiceert CIES maandag op zijn website. In de 31 hoogste competities spelen maar liefst 81 voetballers, die eerder in de jeugdopleiding van Ajax uitkwamen.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Oniel1920

For The Future Highlights Show | Mini-Klassieker prooi voor Ajax O18

In de For the Future Highlights Show kijken we iedere keer terug op het jeugdvoetbal van het weekend. Ajax O18 speelde de mini-Klassieker in eigen huis. De Amsterdammers waren met 3-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten uit Rotterdam. Vooral de 3-0 van Don O'Niel was prachtig. Ook Ajax O16 komt langs.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials