Van 't Schip: 'Bergwijn en Kaplan zijn er zondag hopelijk bij'

John van 't Schip blikte een dag na de verloren uitwedstrijd tegen Aston Villa terug op het UEFA Conference League-duel. Ook ging hij in op de ziekenboeg en het volgende duel: Sparta-uit. "We moeten er zondag weer staan."

Tags

  • #SPAAJA

Socials

Ajax kende donderdag een teleurstellende avond op Villa Park. "We wilden graag doorgaan in Europa, maar we wisten dat we tegen een goede tegenstander moesten spelen. Thuis speelden we goed en verdienden we het om te winnen. Gisteren (donderdag, red.) viel alles hun kant op."

"Er was een moment dat Ollie Watkins wellicht rood had kunnen krijgen en daarna scoorde hij. Net voordat Sivert (Manssverk, red.) zijn tweede gele kaart kreeg, kwam Aston Villa nog op 2-0. Je weet dat het met tien man moeilijk gaat worden."

"Het is een samenloop van omstandigheden die de wedstrijd heeft bepaald", vervolgde Van 't Schip zijn analyse. "Dat heeft ook met ervaring te maken. We weten dat we een jonge selectie hebben. Dit zijn wedstrijden waarin je op je top moet spelen en scherp moet zijn. Dat was misschien allemaal net niet."

Ziekenboeg
Van 't Schip ging ook kort in op de ziekenboeg. Onder meer Ahmetcan Kaplan moest het veld donderdagavond vroegtijdig verlaten wegens klachten. "Wat ik van de dokter begreep gaat het nu redelijk met hem. Er is een kans dat hij er zondag bij is", aldus de hoofdtrainer.

Steven Bergwijn maakt volgens Van 't Schip goede progressie. "Als alles zo doorgaat is hij er zondag hopelijk bij. Maar hij gaat sowieso geen negentig minuten spelen. De kans is wel klein dat Steven Berghuis erbij is tegen Sparta. Josip Ĺ utalo viel ook uit, dat moeten we even bekijken."

Sparta-uit
Van 't Schip hoopt dat zijn ploeg snel kan schakelen na de nederlaag tegen Aston Villa. "In het verleden is gebleken dat teams het lastig hebben na een Europese wedstrijd. Dat mag geen excuus zijn en we moeten er zondag gewoon weer staan tegen Sparta. Het is belangrijk om drie punten te halen om te zorgen dat we die vijfde plek weten vast te houden."

De hoofdtrainer verwacht dat Sparta vol gas zal geven zondag. "Ze weten dat we donderdag gespeeld hebben. Ze hebben een mindere periode achter de rug en willen weer voor een ommekeer zorgen. Wij moeten zorgen dat we de wedstrijd winnen door er mentaal ook honderd procent te staan."

Gerelateerde artikelen

Alex Kroes Begin 1920

Kroes begonnen als algemeen directeur bij Ajax

Alex Kroes is begonnen als algemeen directeur van Ajax. De 49-jarige Ajacied startte vrijdag met zijn werk bij de Amsterdamse voetbalclub. Kroes werd in augustus 2023 voorgedragen als nieuwe algemeen directeur van Ajax en directievoorzitter. Hij volgt daarmee Edwin van der Sar op. Van 4 september 2023 tot 15 maart 2024 was Jan van Halst tijdelijk directeur algemene zaken van Ajax.

Tags

  • #Kroes

Socials

Hendersonschreeuwende1920

Ajax uit Europa na ruime nederlaag op Villa Park

Ajax is donderdagavond uitgeschakeld in de UEFA Conference League. Na de 0-0 in Amsterdam won Aston Villa op Engelse bodem met 4-0. Lees in ons liveblog terug hoe de wedstrijd verliep. 

Tags

  • #UECL
  • #AVLAJA

Socials

Brobbey1920

Brobbey opgeroepen voor het Nederlands elftal

Brian Brobbey is door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen voor het Nederlands elftal. Oranje speelt in maart twee oefenwedstrijden tegen respectievelijk Schotland en Duitsland.

Tags

  • #Interlands

Socials