Liveblog

Aan het verbinden . . .

Ajax uit Europa na ruime nederlaag op Villa Park

  • Ajax heeft donderdagavond met 4-0 verloren van Aston Villa
  • De ploeg van John van 't Schip is hierdoor uitgeschakeld in de UEFA Conference League
  • De Amsterdammers speelden ruim een kwart van de wedstrijd met tien man, nadat Sivert Mannsverk zijn tweede gele kaart ontving

Liveblog

23:59

Samenvatting in de Ajax App

Taylorgehurkt900 ??

We sluiten het liveblog in Engeland af met de samenvatting van het duel op Villa Park. Deze is exclusief beschikbaar in de Ajax App. 

Heb je de Ajax App nog niet? Download 'm dan hier


23:28

Hato: 'Villa was in elk opzicht beter dan ons'

Hatobalopvoet900 ??

Jorrel Hato werd vorige week achttien en zette dinsdag een handtekening onder een nieuw contract. Van dat goede gevoel was na de nederlaag tegen Aston Villa niks meer over.

"Villa was in elk opzicht beter dan ons. Aan de bal, zonder bal, qua intensiteit. En na die 2-0 en rode kaart gaat het helemaal mis", zag de verdediger met lede ogen aan.

"We hebben onszelf hier niet laten zien", baalde hij hardop bij ESPN. "En dat doet het meeste pijn. Dan verlies je ook nog eens met 4-0. Aston Villa had er meer druk op dan vorige week. Dat hadden we ook wel verwacht, maar daar hebben we niet goed op gereageerd."


23:17

Ramaj: 'In de tweede helft haalden we niet ons niveau'

Ramajbaaltnategengoal900 ??

Diant Ramaj schoof zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken na afloop van Aston Villa - Ajax. Hij vond dat Ajax na rust ondermaats speelde, vertelde de doelman bij ESPN. 

"Na rust was het met tien man moeilijk voetballen", verzuchtte de keeper. "In de tweede helft haalden we ons niveau niet. Dat was niet zoals we wilden spelen. We kunnen beter dan dat we vandaag hebben gedaan."

De keeper zag wel hoe de Engelse nummer vier in de eerste helft maar een minimaal verschil had gemaakt. "Aston Villa zette goed druk, dus daardoor kwamen we niet in ons spel. Toch creëerden ze in de eerste helft maar echt een grote kans en maakten ze een goal via een corner."

Bij die treffer stond Ollie Watkins overigens vogelvrij. "De organisatie klopte daar niet. We moeten dat wel analyseren."


23:03

Ajacieden bedanken de fans

De spelers lopen na afloop van Aston Villa - Ajax nog even naar het uitvak. Daar hebben 2100 supporters de ploeg gesteund in Birmingham.


90

[22:52]

FT // 4-0

Er wordt geen blessuretijd bijgetrokken. De Europese campagne eindigt voor Ajax in Birmingham. Aston Villa is met 4-0 te sterk. Sivert Mannsverk kreeg rood halverwege de tweede helft.


88

[22:50]

Kans voor Brobbey

Ajax krijgt zijn eerste echt goede kans van de wedstrijd. Brian Brobbey kan 1-op-1, maar weet doelman Emiliano Martínez niet te passeren. Achteraf gezien had de bal breed gemoeten richting de meegelopen Chuba Akpom.


82

[22:44]

Diaby met de 4-0

Het gaat van kwaad tot erger voor Ajax. Moussa Diaby verschalkt Borna Sosa en weet Diant Ramaj in de korte hoek te verslaan. Het staat 4-0.


78

[22:40]

75

[22:37]

3-0 voor Villa

Het wordt ook nog 3-0. Jhon Durán schiet van grote afstand fraai raak. 


72

[22:34]

Slotfase ingegaan

Hendersonschreeuw900

Nog achttien minuten te gaan. Er lijkt voor Ajax, met deze 2-0-achterstand en een numeriek ondertal, niets anders te resteren dan de schade beperken.


68

[22:30]

67

[22:29]

Rood voor Mannsverk

Mannsverkvilla900

Ajax moet ook nog eens met tien man verder. Sivert Mannsverk krijgt zijn tweede gele kaart en dus rood na een overtreding. 


60

[22:22]

Aston Villa met de 2-0

Sivert Mannsverk verliest de bal op het middenveld en Aston Villa is er dan razendsnel uit. Leon Bailey wordt ingespeeld. De aanvaller zoekt Jorrel Hato op en vindt na een paar schijnbewegingen een moment om te schieten. Met een diagonale schuiver verschalkt hij Diant Ramaj: 2-0.


59

[22:21]

Kans voor Aston Villa

Aston Villa krijgt een grote kans op de 2-0 na een aanval over links, maar Jhon Durán weet niet af te drukken. Hij wordt gestuit door de uitkomende Diant Ramaj.

Het blijft 1-0.


56

[22:18]

Ajax zoekt in Birmingham

Brobbeycloseavluit900

Er zijn tien minuten gespeeld in de tweede helft. Ajax probeert wat meer richting het doel van Aston Villa op te rukken. C’mon, boys!


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Training1920

Liveblog | Dit was de woensdag in Engeland

Ajax speelt donderdagavond de return van het tweeluik met Aston Villa in de achtste finales van de UEFA Conference League. Lees hier alles terug over de voorbereiding van de Ajacieden op het Europese uitduel.

Tags

  • #UECL
  • #AVLAJA

Socials

TD1920

Training Day | Van Amsterdam naar Birmingham

De Ajax-selectie stapte woensdag rond het middaguur in het vliegtuig naar Birmingham. De ploeg van John van 't Schip speelt daar donderdagavond vanaf 21:00 uur de belangrijke returnwedstrijd in de achtste finales van de UEFA Conference League tegen Aston Villa. We volgden de Ajacieden vanaf Schiphol tot aan het einde van de afsluitende training op Villa Park.

Tags

  • #UECL
  • #AVLAJA

Socials

Schip1920

Van 't Schip: 'Moeten met elkaar keihard knokken'

Trainer John van 't Schip en Jorrel Hato blikten woensdagavond vanuit Birmingham vooruit op de returnwedstrijd tegen Aston Villa. Het tweetal heeft vertrouwen dat Ajax een ticket voor de kwartfinale van de UEFA Conference League kan veiligstellen. "We moeten ons eigen spel spelen en vechten."

Tags

  • #UECL
  • #AVLAJA

Socials