We sluiten het liveblog in Engeland af met de samenvatting van het duel op Villa Park. Deze is exclusief beschikbaar in de Ajax App.

Heb je de Ajax App nog niet? Download 'm dan hier

23:28

Hato: 'Villa was in elk opzicht beter dan ons'

Hatobalopvoet900 ??

Jorrel Hato werd vorige week achttien en zette dinsdag een handtekening onder een nieuw contract. Van dat goede gevoel was na de nederlaag tegen Aston Villa niks meer over.

"Villa was in elk opzicht beter dan ons. Aan de bal, zonder bal, qua intensiteit. En na die 2-0 en rode kaart gaat het helemaal mis", zag de verdediger met lede ogen aan.

"We hebben onszelf hier niet laten zien", baalde hij hardop bij ESPN. "En dat doet het meeste pijn. Dan verlies je ook nog eens met 4-0. Aston Villa had er meer druk op dan vorige week. Dat hadden we ook wel verwacht, maar daar hebben we niet goed op gereageerd."

23:17

Ramaj: 'In de tweede helft haalden we niet ons niveau'

Ramajbaaltnategengoal900 ??

Diant Ramaj schoof zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken na afloop van Aston Villa - Ajax. Hij vond dat Ajax na rust ondermaats speelde, vertelde de doelman bij ESPN.

"Na rust was het met tien man moeilijk voetballen", verzuchtte de keeper. "In de tweede helft haalden we ons niveau niet. Dat was niet zoals we wilden spelen. We kunnen beter dan dat we vandaag hebben gedaan."

De keeper zag wel hoe de Engelse nummer vier in de eerste helft maar een minimaal verschil had gemaakt. "Aston Villa zette goed druk, dus daardoor kwamen we niet in ons spel. Toch creëerden ze in de eerste helft maar echt een grote kans en maakten ze een goal via een corner."

Bij die treffer stond Ollie Watkins overigens vogelvrij. "De organisatie klopte daar niet. We moeten dat wel analyseren."

23:03

Ajacieden bedanken de fans

De spelers lopen na afloop van Aston Villa - Ajax nog even naar het uitvak. Daar hebben 2100 supporters de ploeg gesteund in Birmingham.

90

[22:52]

FT // 4-0

Er wordt geen blessuretijd bijgetrokken. De Europese campagne eindigt voor Ajax in Birmingham. Aston Villa is met 4-0 te sterk. Sivert Mannsverk kreeg rood halverwege de tweede helft.

88

[22:50]

Kans voor Brobbey

Ajax krijgt zijn eerste echt goede kans van de wedstrijd. Brian Brobbey kan 1-op-1, maar weet doelman Emiliano Martínez niet te passeren. Achteraf gezien had de bal breed gemoeten richting de meegelopen Chuba Akpom.

82

[22:44]

Diaby met de 4-0

Het gaat van kwaad tot erger voor Ajax. Moussa Diaby verschalkt Borna Sosa en weet Diant Ramaj in de korte hoek te verslaan. Het staat 4-0.

3-0 voor Villa

Het wordt ook nog 3-0. Jhon Durán schiet van grote afstand fraai raak.

72

[22:34]

Slotfase ingegaan

Hendersonschreeuw900

Nog achttien minuten te gaan. Er lijkt voor Ajax, met deze 2-0-achterstand en een numeriek ondertal, niets anders te resteren dan de schade beperken.