Van 't Schip over meespelen van Henderson: 'Beslissen we later'

John van ’t Schip is tevreden over de eerste trainingsdagen van Jordan Henderson bij Ajax. De coach beslist pas later of er een rol voor de Engelsman is weggelegd in Overijssel, waar de Ajacieden het zaterdagavond opnemen tegen Heracles Almelo.

Tags

  • #HERAJA

Socials

"Jordan heeft vlak voor de jaarwisseling zijn laatste volledige wedstrijd gespeeld in Saudi-Arabië. Daarna hadden ze een break en is-ie een tijdje in Engeland geweest", vertelde Van 't Schip vrijdagochtend voor de laatste training. "Hij is nu dus een maand zonder wedstrijdritme, plus het feit dat hij een tijdje niet in groepsverband had getraind. We moeten bekijken in hoeverre hij een gedeelte kan spelen of helemaal niet. Dat is iets wat we nog gaan beslissen."

Tijdens de trainingen maakt Henderson vooralsnog 'een heel goede indruk', aldus Van 't Schip. De coach van Ajax merkt in meerdere opzichten direct impact.

"Ik denk dat het voor de groep heel mooi en belangrijk is dat we zo'n speler hebben kunnen binnenhalen. We hebben de afgelopen maanden vaker besproken dat de balans een beetje scheef is, onder meer met de leeftijden. Dat is nu nog steeds zo, maar met het binnenhalen van Jordan voel je gelijk dat we er iemand bij hebben die ons een stapje verder kan helpen in de kleedkamer en op het veld. Natuurlijk moet alles in de praktijk nog gaan blijken, maar zijn CV zegt natuurlijk alles.”

Bergwijn twijfelgeval, geen Šutalo
Voor de uitwedstrijd bij Heracles heeft Van 't Schip een aantal vraagtekens. "Steven Bergwijn is een twijfelgeval. Josip Šutalo gaat het nog niet redden, dat is wel een tegenvaller. Chuba Akpom was ziek en heeft heel de week niet kunnen trainen. In hoeverre hij een rol gaat hebben is ook nog twijfelachtig. Verder is Tristan Gooijer wel beschikbaar. Hij viel uit en had daar wat last van, maar heeft de afgelopen drie dagen meegetraind."

Van 't Schip ging ook nog in op de langer afwezigen. "Branco van den Boomen is op de weg terug. Hij heeft laatst een scan gehad en die zag er goed uit. Hij kan dus zijn trainingsarbeid gaan opvoeren. Sivert Mannsverk traint sinds deze week weer met de groep mee. Hij is nog lang niet klaar om te spelen, maar wel mooi om te zien dat hij weer op het veld staat."

"De enige echt grote tegenvaller langdurig gezien is natuurlijk Gaston Avila, die we uiteraard een hart onder de riem willen steken. We hopen dat hij straks zo goed en fit mogelijk weer op de velden verschijnt, maar het gaat een lange revalidatie worden voor hem."

Gerelateerde artikelen

Header Brobbey 1920

In beeld | Focus op tweede uitduel van 2024

Ajax werkt toe naar het derde competitieduel van 2024. De Ajacieden gaan zaterdagavond op bezoek bij Heracles Almelo en hopen dan de derde driepunter van het nieuwe kalenderjaar te mogen bijschrijven.

Tags

  • #HERAJA

Socials