Jong Ajax begint 2022 met winst

Regeer1280
Regeer1280

Jong Ajax heeft maandagavond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar gewonnen. Op bezoek bij Jong FC Utrecht werd het, met basisdebutant Olivier Aertssen in de gelederen, 0-2. Uitblinker Youri Regeer tekende vroeg in de wedstrijd voor de 0-1, waarna het tweede doelpunt van Christian Rasmussen pas viel in blessuretijd.  

Tags

  • #Jong Ajax

Socials

Naast de 17-jarige centrumverdediger Aertssen begon Giovanni in de spits en startte de IJslander Kristian Hlynsson als linksbuiten. Het betekende dat Regeer zichzelf terugvond op de 10-positie, ondanks zijn veelzijdigheid een plek waar hij dit seizoen pas één keer eerder had gespeeld.

Controle Jong Ajax
Regeer liet in de eerste helft regelmatig zien waarom hij steeds dichter tegen het eerste elftal aan kruipt. Bij de meeste goede aanvallen was hij betrokken, al duurde het even voordat Jong Ajax de controle over de wedstrijd kreeg. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe, maar een mooie Ajax-aanval zorgde wel voor het openingsdoelpunt: Hlynsson zette vanaf links een aanval op en vond de vrijstaande Regeer, die vervolgens kon binnenschuiven: 0-1.

Vanaf dat moment had Jong Ajax helemaal de touwtjes in handen, en gaf het defensief bijna niets weg. Aertssen vormde met Nordin Musampa een solide centraal duo en vaak vonden ze middenvelder Kian Fitz-Jim die de aanvallende oplossing zag.

Meer doelgevaar
Na rust viel er iets meer te beleven voor beide doelen. Zo redde Terrence Douglas op een Utrechtse inzet en was vooral Giovanni kansrijk. Twee grote kansen, na mooie passes van Donny Warmerdam en Rasmussen, werden om zeep geholpen. De Braziliaan werd twintig minuten voor tijd gewisseld voor een andere debutant: Diyae Jermoumi. De 17-jarige rechtsback, die ook als rechtsbuiten kan spelen, viel gedreven in en moest er met zijn ploeggenoten hard voor werken om de punten mee te kunnen nemen.

De doelman van Jong Utrecht zorgde er met een klunzige actie uiteindelijk voor dat de laatste minuten van de blessuretijd nergens meer om gingen. Rasmussen pakte het cadeautje dankbaar uit, besliste de wedstrijd en klom met Jong Ajax naar de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong FC Utrecht – Jong Ajax 0-2 (0-1)
16. Regeer 0-1
90+1. Rasmussen 0-2

Opstelling Jong Ajax: Setford; Van der Sloot, Aertssen, Musampa, Douglas, Warmerdam, Fitz-Jim, Regeer, Rasmussen, Giovanni (73. Jermoumi), Hlynsson (90. Martha)

Tags

  • #Jong Ajax

Socials

Gerelateerde artikelen

Unuvar Naci 1280

Ünüvar toont zijn thuis in Zaandam en vertelt over zijn ontwikkeling

Hij wordt al jaren bestempeld als één van de grootste parels uit de Ajax-jeugdopleiding. Naci Ünüvar maakte op 16-jarige leeftijd zijn profdebuut en niet veel later volgde zijn eerste wedstrijd in Ajax 1. Na een moeizaam eerste seizoen in Jong Ajax, vol fysieke en mentale tegenslagen, bloeit de kleine dribbelaar in het seizoen 2021/2022 weer helemaal op. In aanloop naar de hervatting van de Keuken Kampioen Divisie neemt Ünüvar ons mee naar zijn buurt in Zaandam en vertelt hij ook over zijn ontwikkeling.

Tags

  • #Ünüvar

Socials

Youriregeer1280

Regeer: ‘Oog rustig, maar kan heel hard zijn’

Aanvoerder van Jong Ajax, vlak voor de jaarwisseling zijn officiële debuut in Ajax 1 en voor het eerst mee op een wintertrainingskamp met de hoofdmacht; voor Youri Regeer kon 2021 niet beter eindigen en 2022 niet beter beginnen. De achttienjarige multifunctionele speler zit goed in zijn vel en is na een korte onderbreking rondom de feestdagen klaar om te vlammen. "Ik heb zin in de tweede seizoenshelft."

Tags

  • #Regeer

Socials