Jong Ajax boekt overtuigende zege op Heracles Almelo

HL Thumb 1280

Jong Ajax heeft maandagavond overtuigend met 4-0 gewonnen van Heracles Almelo. Op sportcomplex de Toekomst speelden de Amsterdammers een goede wedstrijd met fris en aanvallend spel. Lorenzo Lucca en Donny Warmerdam scoorden allebei twee keer.

Na zijn Eredivisie-debuut tegen Cambuur stond Francisco Conceição maandagavond in de basis bij Jong Ajax. Verder had trainer John Heitinga ook een plek ingeruimd voor Lorenzo Lucca. De Italiaan stond in de punt van de aanval tegen de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie.

Gevaarlijk Jong Ajax
De wedstrijd kwam langzaam op gang. De gasten uit Almelo probeerden hoog druk te zetten om zo het Amsterdamse spel snel te ontregelen. Desondanks kwam het eerste gevaar van Jong Ajax. Een schot van Conceição belandde echter in de handen van de doelman van Heracles. Ook de volgende mogelijkheid was voor de Ajacieden: een bal kwam via de kluts voor de voeten van Kristian Hlynsson, maar de IJslander wist het net niet te vinden.

Na 25 minuten waren de gasten heel dicht bij de openingstreffer. Emil Hansson haalde vanuit de linkerkant hard uit en miste het doel van Tom de Graaff rakelings. Jong Ajax nam daarna weer het heft in handen en kreeg enkele goede mogelijkheden via Conceição en Christian Rasmussen. Beide pogingen verdwenen naast. Aan de hand van de Portugees drongen de Amsterdammers aan richting het doel van Heracles. Vlak voor rust werd die aanvalsdrang beloond. Na een hoekschop was het Lucca die de bal met een volley binnenschoot.

Opnieuw Lucca
Met Amourricho van Axel Dongen voor Conceição begon de ploeg van Heitinga aan het tweede bedrijf. Net als de laatste hoekschop voor rust was de eerste hoekschop van Jong Ajax na rust opnieuw gevaarlijk. Ditmaal redde de doelman wél op de inzet van Lucca. Tien minuten later was het alsnog raak. Na goed doorzetten van Sontje Hansen vond Lucca met een krachtig schot de verre hoek: 2-0.

Na dik een uur spelen zat de wedstrijd voor Lucca erop. Met Rasmussen in de spits ging Jong Ajax door met fris voetbal en flitsende aanvallen en werd het in minuut 74 zelfs 3-0. Invaller Van Axel Dongen speelde zich op de achterlijn geweldig vrij waardoor Warmerdam Jong Ajax' derde kon maken en zijn eerste doelpunt ooit in het betaald voetbal.

Perfecte aanval
De avond werd nog mooier want tien minuten voor tijd maakte de achttienjarige Raphaël Sarfo zijn debuut voor Jong Ajax. De buitenspeler verving Hansen en was enkele minuten later direct belangrijk met een assist op Warmerdam na een perfect uitgespeelde aanval: 4-0.

Vrijdag speelt de ploeg van Heitinga opnieuw. Dan staat er een uitwedstrijd tegen Top Oss op het programma.

Jong Ajax – Heracles Almelo 4-0 (1-0)