Jong Ajax boekt uitstekende zege op Telstar

NACIJA
NACIJA

Jong Ajax heeft op sportcomplex De Toekomst een uitstekende overwinning geboekt op Telstar. Dankzij doelpunten van Danilo en Naci Ünüvar (2) werd het 3-0.

• #JongAjax

John Heitinga had een basisplaats ingeruimd voor keeper Joey Roggeveen, die daarmee zijn debuut voor Jong Ajax maakte. De 23-jarige sluitpost zag op de linksbackpositie Anass Salah-Eddine voor zich, de vervanger van Youri Baas.

Naci Ünüvar startte op linksbuiten, wat betekende dat de Deen Victor Jensen vanaf de 10-positie speelde. Het meest opvallende was echter de basisplaats van Sontje Hansen, die voor het eerst in een half jaar weer eens vanaf het beginsignaal startte.

Fris Jong Ajax
Het was een kans die Hansen met beide handen aangreep, want zijn dribbels bezorgden de Telstar-defensie veel problemen. Jong Ajax profiteerde sowieso vaak van de ruimte die de tegenstander hen bood en creëerde in de beginfase aardig wat kansen.

Een prachtige dieptepass van Nordin Musampa zorgde voor de grootste kans, want Danilo stond ineens vogelvrij voor doelman Trevor Doornbusch. De spits rondde koeltjes af en zette Jong Ajax op een zeer terechte voorsprong. De Braziliaan had daarvoor ook al enkele keren kunnen scoren, maar de Telstar-doelman was de grote uitblinker bij de bezoekers.

Telstar kon er weinig tegenover zetten en bij hun enige geslaagde aanval stond Roggeveen op de juiste plek. De Witte Leeuwen konden niet meer dan toezien hoe Jong Ajax het aanvalsspel dicteerde en zullen niet rouwig zijn geweest om het feit dat Hansen zich in de rust moest laten wisselen.

Rush Regeer
Jong Ajax trad in de tweede helft met dezelfde spelopvatting aan en drong Telstar terug, al beten de bezoekers nu wat feller van zich af. Roggeveen kon zich daardoor wat vaker laten gelden en een snelle spelhervatting van hem zorgde voor de 2-0. Regeer kreeg de bal mee, stak het hele veld over, gaf een mooie boogbal op Ünüvar die vanuit de lucht in één keer binnenschoot.

Daarvoor hadden Danilo en Jensen Jong Ajax al in veilige haven kunnen brengen, maar het vizier stond telkens net niet goed op scherp. Dat maakte ook niet veel uit, want kort na de 2-0 was het weer Ünüvar die op aangeven van Danilo scoorde. De 18-jarige linksbuiten zet daarmee zijn goede vorm van de laatste weken voort. In de laatste zes wedstrijden scoorde hij zes keer en gaf twee assists.

Het was een rimpelloze voetbalavond voor Jong Ajax, dat ook defensief een uitstekende wedstrijd op de mat legde. Voor het eerst in ruim een jaar hield Jong Ajax dan ook de nul en zo klom het naar de vijfde plek op de ranglijst in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong Ajax – Telstar 3-0 (1-0)
16. Danilo 1-0
60. Ünüvar 2-0
66. Ünüvar 3-0

Jong Ajax: Roggeveen, Regeer, Llansana, Musampa, Salah-Eddine (83. Douglas), Warmerdam, Fitz-Jim (77. Van Gelderen), Jensen, Hansen (46. Martha), Danilo (76. De Waal), Ünüvar (76. Giovanni)